Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Το DNA ως όπλο – Γιατί ο Μακρόν δεν έκανε ρωσικό τεστ


Έξι μέτρα. Τόση ήταν η απόσταση που χώριζε τον Εμμανουέλ Μακρόν από τον Ρώσο ομολογό του. Μεσολάβησε το επιβλητικό λευκό μαρμάρινο τραπέζι, διακοσμημένο με φύλλα χρυσού που έβαλε φωτιά στο Διαδίκτυο. Δεν ήταν η εξωφρενική τιμή του –ξεπερνάει τις 100.000 ευρώ– αλλά το γεγονός ότι οι δύο συνομιλητές κάθισαν τόσο μακριά ο ένας από τον άλλον.

Εξ ού και η σάτιρα των χρηστών στα σόσιαλ μίντια που οργίασαν, παρουσιάζοντας τον Μακρόν να κρατάει ντουντούκα, το τραπέζι να είναι παγοδρόμιο με αθλητές του επαγγελματικού πατινάζ να επιδίδονται σε πιρουέτες. Κάποιοι αναπαράστησαν μέχρι και τον Μυστικό Δείπνο με τον Ιησού και τους μαθητές του να κάθονται ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Την ίδια τύχη είχε και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, λίγες ημέρες αργότερα. Βρέθηκε να διαπραγματεύεται με τον Ρώσο πρόεδρο, κοιτάζοντάς τον με το κιάλι! Τόνοι μελανιού χύθηκαν για τη σημειολογία πίσω από την κίνηση αυτή. «Επιβολή δύναμης ή παράνοια;», αναρωτιόντουσαν πολιτικοί αναλυτές. «Αυτοκρατορικά σύνδρομα», επέμεναν άλλοι.

Πηγές του Ελιζέ ξεκαθάρισαν τα πράγματα. Αυτό συνέβη εξαιτίας της άρνησης του Γάλλου προέδρου να υποβληθεί σε ρωσικό μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό. Κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τα πρωτόκολλα ασφαλείας, καθώς το Κρεμλίνο θα είχε πρόσβαση στον γενετικό κώδικα του προέδρου. Το ίδιο συνέβη και με τον Γερμανό καγκελάριο. Περιορίστηκε σε αυτό που του έκανε η ιατρική ομάδα του.

Το σπουδαίο διακύβευμα


Η συνέχεια.... Το DNA ως όπλο – Γιατί ο Μακρόν δεν έκανε ρωσικό τεστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.