Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Παγκόσμια Πορεία για το ΚΟΜΠΑΝΙ-1-11-2015

Νίκη στο Κομπάνι είναι νίκη των λαών

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στο ηρωικό Κομπάνι 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα των λαών ενάντια στην βαρβαρότητα του ισλαμοφασισμού, του ιμπεριαλισμού και των εμπόρων του νεοφιλελευθερισμού.





ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ / 1-11-2015

Φίλοι και φίλες 
όπως αναφέρεται στο Σύ­νταγ­μα της Ρoτζά­βα 
"οι λα­οί των Δη­μο­κρα­τι­κών Αυ­τό­νο­μων Πε­ριο­χών Αφρίν, Τζα­ζί­ρα και Κο­μπα­νί , μια συ­νο­μο­σπον­δία Κούρ­δων, Αρά­βων, Σύ­ρων, Αρα­μαίων, Τουρ­κμέ­νιων, Αρμέ­νιων και Τσε­τσέ­νων… "
έβαλαν σαν στόχο τους 
"την ε­λευ­θε­ρία, τη δι­καιο­σύ­νη, την α­ξιο­πρέ­πεια και τη δη­μο­κρα­τία και κα­θο­δη­γού­με­νοι α­πό τις αρ­χές της ι­σό­τη­τας, ..βασίστηκαν στην ανάγκη για α­μοι­βαία και ει­ρη­νι­κή συ­νύ­παρ­ξη και στην κα­τα­νό­η­ση α­νά­με­σα σε ό­λες τις κοι­νω­νι­κές ο­μά­δες" 

και τα κατάφεραν!!! 

"Σεβάστηκαν τα θε­με­λιώ­δη αν­θρώ­πι­να δι­καιώ­μα­τα, τις ε­λευ­θε­ρίες και τo δι­καίω­μα των λαών στην αυ­το­διά­θε­ση"

Και ΝΙΚΗΣΑΝ!!! 

το Κομπάνι έδωσε μαθήματα ανθρωπισμού προς όλους μας.
Η νίκη στο Κομπάνι έδωσε το σύνθημα και την ελπίδα να πολεμήσουν και να νικήσουν όλοι οι καταπιεσμένοι – Τούρκοι, Άραβες, Κούρδοι, Τσερκέζοι. Είναι θρίαμβος όλων των πίστεων και των δογμάτων – Αλεβιτών, Σουνιτών, Χριστιανών, Γεζιντί… 

Είναι η νίκη της ελευθερίας 
Είναι μια νίκη για όλη την ανθρωπότητα και θα μείνει ως τέτοια στην Ιστορία.
Μπροστά στη βαρβαρότητα του ISIS, το Κομπάνι υπερασπίστηκε όλη την ανθρωπότητα. Το Κομπάνι είναι η πόλη σύμβολο για όλους τους λαούς. 
  • Σύμβολο αντίστασης. 
  • Σύμβολο αξιοπρέπειας. 
  • Σύμβολο μαχητικότητας. 
  • Σύμβολο απελευθέρωσης της γυναίκας.
  • Σύμβολο για την αυτοδιάθεση των λαών και ειρηνικής συνύπαρξης.
  • Σύμβολο σεβασμού των θρησκειών απέναντι στο σκοτάδι και τη βαρβαρότητα των ισλαμιστών του ISIS. 

Τώρα είναι η σειρά της ανθρωπότητας και της διεθνούς κοινότητας να υποστηρίξουν το Κομπάνι. 
Χρέος μας να βοηθήσουμε οικονομικά την ανοικοδόμηση της πόλης, την ανοικοδόμηση των υποδομών, να γιατρέψουμε τις πληγές του πολέμου. 
Χρέος μας επίσης να καταδικάζουμε την προσπάθεια των ισλαμοκεμαλιστών της Τουρκίας να φοβίσουν και να ακυρώσουν την αφύπνιση των δημοκρατών στην Τουρκία και την περιοχή μας. Καταδικάζουμε τις βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα ενάντια στη συγκέντρωση ειρήνης, τις διώξεις και την καταστολή κατά των Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών. 

Το νέο Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα, είναι ένα κίνημα Δημοκρατίας και Ειρήνης είναι ένα Ανθρωπιστικό Κίνημα για τους Κούρδους και τους λαούς της Συρίας, του Ιράκ, του Ιράν, της Τουρκίας. 

Είμαστε αλληλέγγυοι, και ζητάμε τη δικαίωση κατά την εκδίκαση της αγωγής του Οτζαλάν κατά του Ελληνικού Δημοσίου που συζητείται στις 9/11 ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών. 

Το διεθνιστικό μας καθήκον του κάθε προοδευτικού, πατριώτη Έλληνα είναι να σταθεί αλληλέγγυος στα τμήματα του τουρκικού και κουρδικού λαού που μάχονται ενάντια τόσο στο τουρκικό φανατικό ισλάμ, όσο και στον κεμαλισμό. 

Όσο ο περιφερειακός διεθνισμός απουσιάζει από τους λαούς της Ανατολικής Μεσογείου, θα είναι εύκολα εκβιάσιμοι στόχοι και θύματα του ιμπεριαλισμού, του ρατσισμού, του μιλιταρισμού, είτε αυτός ντύνεται με τη μορφή μνημονιακών κοινωνικών καταστροφών, είτε ανθρωπιστικών στρατιωτικών επεμβάσεων, είτε εθνικών αντιπαραθέσεων, είτε υποστήριξης ομάδων ισλαμικού φονταμενταλισμού. 

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη μνήμη και την αυτοδιάθεση των αυτοχθόνων λαών στην περιοχή της Μικράς Ασίας, ο κοινός αγώνας τους, αποτελεί απόρθητη γραμμή άμυνας απέναντι στα μετααποικιακά σχέδια των εμπόρων της Δύσης στη Συρία, το Ιράκ, το Αιγαίο, την Κύπρο και το Κουρδιστάν. 

Για να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή μας πρέπει η Ανατολική Μεσόγειος ανήκει στους λαούς της». 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ το ηρωικό Κομπάνι 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αγώνα των λαών ενάντια στην βαρβαρότητα του ισλαμοφασισμού, του ιμπεριαλισμού και των εμπόρων του νεοφιλελευθερισμού.

Τασιόπουλος Γιώργος  για την Επιτροπή Αλληλεγγύης

 



ΦΩΤΟ: http://blogvirona.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.