Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

«Κόλαφος» για τον λαό το αντιλαϊκό




Σήμα για παραπέρα επέλαση στον λαό από την επόμενη κυβέρνηση δίνουν οι «συστάσεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προς την Ελλάδα που δημοσιεύτηκαν χτες στο πλαίσιο της «κανονικότητας», των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ, όπως και η δεύτερη έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας στη βάση της μεταμνημονιακής εποπτείας.

Από την καθήλωση των μισθών έως τα «πράσινα» χαράτσια και από τους πλειστηριασμούς έως την παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, ένα προς ένα τα μέτρα βρίσκονται στο κοινό πρόγραμμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, που ήδη έχουν βάλει τα θεμέλια με όσα ψήφισαν τα προηγούμενα χρόνια. Απέναντί τους βρέθηκε και θα ξαναβρεθεί μόνο το ΚΚΕ και γι' αυτό πολύ περισσότεροι χρειάζεται να κάνουν το βήμα στις εκλογές της 25ης Ιούνη, δυναμώνοντάς το ακόμα περισσότερο.

Ματωμένα πλεονάσματα για τα επόμενα πολλά χρόνια

Σύμφωνα με τις συστάσεις της Κομισιόν, η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει φέτος και το 2024:

-- Να προχωρήσει σε νέο τσεκούρι σε δαπάνες για τις λαϊκές ανάγκες και να προωθήσει παραπέρα την εμπορευματοποίηση και «απελευθέρωση» σε μια σειρά από τομείς, να εντείνει τη φοροληστεία για να διασφαλίζονται τα ματωμένα πλεονάσματα.

Με τα λόγια της Κομισιόν, να προχωρήσει στη «διασφάλιση συνετής δημοσιονομικής πολιτικής ιδίως περιορίζοντας τις πρωτογενείς δαπάνες το 2024 σε όχι περισσότερο από 2,6%». Σκοπός είναι να διασφαλίζεται ο «κουμπαράς» με τα πακέτα και τα προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με τη «διατήρηση των εθνικών χρηματοδοτούμενων δημοσίων επενδύσεων και διασφάλιση της αποτελεσματικής απορρόφησης των επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης κι άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων, ιδίως για την προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης».

Όλη η δημοσίευση:
Το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης είναι εδώ



ΠΗΓΗ:https://www.rizospastis.gr/storyAmp.do?id=12126978
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.