Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Η "ΘΕΡΑΠΕΙΑ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Του Αντώνη Ανδρουλάκη


Πάει ένας βαρύτατα κακοποιημένος άνθρωπος σ' έναν θεραπευτή. 
Διηγείται τα τραύματα του, τις οδύνες του. 
Του απαντάει ο θεραπευτής "μην ανησυχείς, θα στα θεραπεύσω όλα μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο". 
Ενθουσιάζεται ο καημένος. Επιτέλους, λέει, πρώτη φορά!

Μετά από λίγο καιρό εμφανίζεται πάλι γεμάτος αγωνία ο ταλαίπωρος, του απαντάει ο θεραπευτής "ξέρεις τελικά δεν γίνεται, έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, αλλά εντάξει γίνεται και να μην θεραπευτείς αλλά θα είσαι καλά κ.λπ. κ.λπ." 
Θυμώνει ο δυστυχής άνθρωπος, αναρωτιέται "ρε τι μαλάκας είναι τούτος δω!" αλλά, μες στην απόγνωση του αρχίζει να σκέφτεται "μήπως να τα ξαναβρώ με τον κακοποιητή μου;" 
Κι' όπως κάθε θύμα νοιώθει ότι τουλάχιστον για τον θύτη του είναι κάπως επιθυμητός. 

Κάποια ωραία ημέρα, ξαναπάει στον θεραπευτή του, μπας και βρει μια λύση στην απελπισία του. 
Τον πλακώνει αυτός στα μπινελίκια "α ρε γίδι, τέτοιος που είσαι αυτά σου αξίζουν, διαφωτισμό δεν πέρασες ποτέ, αμόρφωτε, είσαι συνένοχος στην κακοποίηση σου κ.λπ κ.λπ". 
Σε απόγνωση ο άνθρωπος -όπως συμβαίνει συχνά- πάει και αγκαλιάζει τον κακοποιητή του. "Τουλάχιστον εσύ, του λέει, μου λες και καμιά καλή κουβέντα κι ας ξέρω ότι είναι ψεύτικη". 

Έμεινε ο θεραπευτής μόνος του στο γραφείο του και εξοργισμένος έβριζε "το ζώο που δεν καταλαβαίνει", εκπληρώνοντας έτσι την αυτοεκπληρούμενη προφητεία του. 

ΥΓ. Οι άνθρωποι (και οι Λαοί) ωριμάζουν και εξελίσσονται μόνο όταν "αγγίζεις" συμπονετικά το Τραύμα τους. Μόνο όταν μπορείς να τους προσφέρεις μια καλύτερη εικόνα για τον εαυτό τους. 
Όχι όταν λοιδορείς το Τραύμα και ντρέπεσαι γι' αυτούς.

Και το κύριο πρόβλημα για μεγάλο τμήμα της αριστεράς, αλλά και για το Λαό μας, είναι ότι εδώ και χρόνια η αριστερά ντρέπεται για το Λαό. Ολόιδια σαν κάποιος να ντρέπεται για την μάνα του. Η "ντροπή του να είσαι Έλληνας" έγινε πια η κυρίαρχη ιδεολογία. 
Κι αυτή την "ντροπή" οι κυρίαρχες ελίτ ξέρουν να την γλυκαίνουν και να την ανακουφίζουν.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/1088937265/posts/pfbid0FsohqX5jKgbfuXajHLxXbU6KBJP3yPQJFWgD9fo5R8beDHpYThUTQtZPKc4kFb4Fl/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.