Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Γεώργιος ο Α' και το Μακεδονικό



Του Νίκου Παστελάκου


Μετά τον Μακεδονικό Αγώνα (1904-1908) μια ακόμη σελίδα, η τελευταία του ίσως, ήταν, κατά την γνώμη μου, η δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α' η οποία παραμένει ως σήμερα ανεξιχνίαστη. 

Δράστης ήταν ο, σε μόνιμη ένδεια ευρισκόμενος, Αλέξανδρος Σχινάς. Ο συγκεκριμένος δράστης μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι είχε, παρ' όλα αυτά, ταξιδέψει σε Βερολίνο και Κωνσταντινούπολη και είχε έλθει σε επαφές με Γερμανοαυστριακούς διπλωμάτες. 

Οι φάκελοι της ανάκρισης κάηκαν όταν πήρε φωτιά το ατμόπλοιο που μετέφερε το ανακριτικό υλικό από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, ο δε μοναδικός αυτόπτης μάρτυς, ο υπασπιστής του δολοφονηθέντος βασιλέως, διετάχθη να μεταβεί στην Αμερική και να μην επιστρέψει ποτέ. 

Η επικρατούσα άποψη στους ιστορικούς ερευνητές είναι ότι ο Αλέξανδρος Σχινάς δεν ενήργησε μόνος του, δεν ήταν καθόλου τρελός, αλλά υπήρξε όργανο γερμανοαυστριακών συμφερόντων στα Βαλκάνια, που εξυπηρετούνταν εκείνη την περίοδο από την δολοφονία.

Η πιθανότερη εκδοχή, σύμφωνα με όλους τους ερευνητές, είναι ότι ο βασιλιάς έπεσε θύμα της γερμανικής διπλωματίας, μιας και η πολιτική του Γεωργίου που συνέπιπτε με εκείνη του Ελευθερίου Βενιζέλου, δηλαδή την επέκταση του ελληνικού κράτους σε Μακεδονία και Θράκη και πλήρη έλεγχο της σπουδαιότερης πόλης των Βαλκανίων (πλην της Κων/Πολης) Θεσσαλονίκης, ήταν αντίθετη με τα σχέδιά τους στα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. 

Οι ίδιοι οι Γερμανοί ιθύνοντες της εποχής ήθελαν με κάθε τρόπο να βρίσκεται στην κορυφή του ελληνικού κράτους ο γερμανόφιλος διάδοχος Κωνσταντίνος που ταυτιζόταν με τη γερμανική πολιτική στην Ελλάδα, ο οποίος και θα εξεπλήρωνε το όνειρο του γερμανικού παράγοντα για μόνιμη έξοδο στο Αιγαίο.

Εκατό και κάτι χρόνια μετά, η αμετάβλητη γερμανική πολιτική, για έλεγχο της περιοχής μέσω των αγωγών, των λιμένων και των αεροδρομίων, που οι κυβερνήσεις των μνημονίων ήδη παρεχώρησαν σε αυτούς, και με όπλο την απαράδεκτη συνθήκη των Πρεσπών, θα δύναται να ελέγχει μόνιμα και σταθερά την πολυεθνική περιοχή που σκοπεύουν ίσως να δημιουργηθεί τα επόμενα έτη, με εγκλωβισμό σε αυτή χιλιάδων μεταναστών ή προσφύγων μουσουλμάνων. 

Έτσι θα μπορεί να ανασύρει, όποτε την βολεύει, την "Μακεδονία" και τους "Μακεδόνες", “Νότιους” ως δήθεν διακριτή εθνότητα με δικό της έδαφος, προς εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων της, σε περίπτωση δικής μας αντίδρασης στο απώτερο μέλλον.

Γνωρίζοντας πολύ καλά την γεωπολιτική ιστορία της περιοχής ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επισημάνει μετά την «ανεξαρτητοποίηση» της Νοτιοσλαβίας, προς τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο με την οποία τον διαβεβαιώνει ότι είναι ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ στις προκλήσεις των Σκοπιανών και ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα συναινέσει σε de jure η de facto αναγνώριση των Σκοπίων εφόσον χρησιμοποιηθεί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο μόρφωμα αυτό, ως επιθετικός προσδιορισμός ή υπό οιαδήποτε άλλη μορφή.

Έφυγε από κοντά μας ο Ανδρέας και ανέλαβαν τις τύχες των κομμάτων (πλην Κώστα Καραμανλή) ολίγιστοι πολιτικοί, εθνικά και ιστορικά αγράμματοι και έρμαια των συμφερόντων των Γερμανοαμερικανών. 

Η εθνικά επονείδιστη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία είναι εθνική ντροπή, αναγνώρισε ως 'Μακεδόνες" ομιλούντες "Μακεδονική" γλώσσα, τους κατοίκους του μορφώματος αυτού, που είναι διαφόρων εθνικοτήτων. Βούλγαροι, Αλβανοί, Σέρβοι, Τούρκοι, Βλαχόφωνοι Ρουμάνοι, Βλαχόφωνοι Έλληνες και Ρομά.
Οι ομιλούμενες γλώσσες στο κρατίδιο αυτό είναι τα Βουλγαρικά, τα Αλβανικά, τα Σερβικά και τα Βλάχικα.

Πριν από την υπογραφείσα συνθήκη των Πρεσπών τα ελεγχόμενα ΜΜE και τα τσιράκια των προστατών μας, μετέδιδαν, μεταξύ άλλων, συνεχώς, ότι δήθεν κατέχουμε, ως Ελλάς, με την συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913, μέρος (52%) της όλης Μακεδονίας.  

Οι ανιστόρητοι αυτοί δεν γνώριζαν ότι η Ευρωπαϊκή Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε ως Διοικητική διαίρεση τα βιλαέτια με υποδιαίρεση τα σαντζάκια και τους καζάδες. Στα Δυτικά Βαλκάνια υπήρχε το βιλαέτι της Θεσσαλονίκης, το βιλαέτι του Κοσσυφοπεδίου, το βιλαέτι του Μοναστηρίου και αυτό της Σκόδρας. Το βιλαέτι της Θεσσαλονίκης συνόρευε ανατολικά με το βιλαέτι της Εντιρνέ (Αδριανούπολης) που σημειωτέον περιελάμβανε όλη την σημερινή Θράκη και επίσης την σημερινή Ανατολική Μακεδονία. 

Η συνθήκη του Βουκουρεστίου, που μοίρασε εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μεταξύ των νικητριών δυνάμεων, ανέφερε τα παραχωρηθέντα εδάφη ως βιλαέτια ή καζάδες κατά την οθωμανική διαίρεση. Στο βιλαέτι της Θεσσαλονίκης υπήρχε κυρίως κομμάτι της γεωγραφικής αρχαίας Μακεδονίας. Τα Σκόπια ανήκαν ως περιοχή κατά κύριο λόγο στο βιλαέτι του Κοσσυφοπεδίου και το βιλαέτι του Μοναστηρίου είχε εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας, της σημερινής Αλβανίας (περιοχή Κορυτσάς) και της Ηπείρου. 

Είναι λοιπόν αποπροσανατολιστικό και απολύτως ψευδές ότι το κρατίδιο των Σκοπίων έχει δήθεν το 30% περίπου της έκτασης της "Αρχαίας Μακεδονίας". Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια διαίρεση περιοχής στα νικήσαντα κράτη και, σε κάθε περίπτωση, η σημερινή περιοχή του κρατιδίου έχει λιγότερο του 10% της πραγματικής αρχαίας Μακεδονίας, κυρίως στην περιοχή της λίμνης της Αχρίδος. 

Κι όμως σχεδόν σύμπασα η πολιτική ηγεσία μας, εγκληματικά ανιστόρητη και αγεωγράφητη παραχώρησε αμετακλήτως το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο τιτοικό αυτό μόρφωμα. "Μακεδονική" εθνότητα ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε στην ευρύτερη περιοχή. ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατεγράφη στις Οθωμανικές απογραφές, όπου ανεγράφοντο όλες οι εθνικές καταγωγές των υπηκόων της Αυτοκρατορίας. 

Μόνον μετά το 1945, όταν ο Τίτο, για να αποτρέψει κάθε βουλγαρική βλέψη στην περιοχή, αφού οι κάτοικοι ήταν κατά πλειοψηφία Βούλγαροι, την δημιούργησε, πλαστογραφώντας ελληνική και βουλγαρική ιστορία. 

Οι Βούλγαροι γελάνε. "Ποια μακεδονική γλώσσα; Αφού όταν μιλάνε τα καταλαβαίνουμε όλα". Στις λίγες δε συναντήσεις των Βουλγάρων αντιπροσώπων με τους ομολόγους Σκοπιανούς, δεν απαιτείται η παρουσία διερμηνέα, αφού ομιλούν την ίδια γλώσσα. 

Με εντολή του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών που ήθελαν να υποστηρίξουν τον Τίτο, επειδή τα έσπασε με την Σοβιετική Ένωση, ως Ελλάς, βγάλαμε μεταπολεμικά τον σκασμό. Αποτέλεσμα της εθνικής βλακείας, της αγραμματοσύνης και του κομματικού φανατισμού που μας δέρνει, είναι ότι φθάσαμε μετά την υπογραφή της επονείδιστης συνθήκης, να έχουμε γίνει η χλεύη των Σκοπιανών που παραβιάζουν, όποτε γουστάρουν, και αυτή την συνθήκη, την οποία καμία κυβέρνηση ελληνική ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ. 

Και λόγω της δημογραφικής αύξησης των Αλβανών στα Σκόπια, σε μια δεκαετία περίπου, θα έχουμε Αλβανούς που επίσημα θα ονομάζονται "Μακεδόνες". Βρε ηλίθιοι πολιτικάντες, εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες του ονόματος Μακεδονία, Έλληνες ήταν οι αρχαίοι κάτοικοι της περιοχής, ελληνικά ομιλούσαν, από εμάς έπρεπε να "αγοράσουν" το όνομα οι Σκοπιανοί και όχι από τα άλλα 200 κράτη του ΟΗΕ. Την δική μας υπογραφή ήθελαν και δυστυχώς την πήραν...

ΠΗΓΗ: Παστελάκος Νίκος fb
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.