Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Εισβολή της αστυνομίας η έξωση της Ιωάννας Κολοβού , (δημοσιογράφου και επί σειρά ετών συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη) από το σπίτι της .




ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ

ΤΙΣ  ΠΟΡΤΕΣ ΣΠΑΣΑΝ ΟΙ ΟΧΤΡΟΊ...


Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές
την πρώτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
αδέρφια πήραν οι οχτροί
κι εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά
την τρίτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί
κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
μοιράσαν δώρα οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά
την πέμπτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
σαν κάθε μέρα...

Ήρθαν οι "κομμουνιστές" της ΕΛ.ΑΣ (όχι του ΕΛΑΣ) με τους κλητηρες της Εθνικής Τράπεζας, να μας πάρουν τα σπίτια.

Έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από την μοναδική της κατοικία, για χρέος 15.000 από προσαυξήσεις σε κάρτα της εθνικής. Η πόρτα έσπασε από τους ανδρείους αστυνομικούς με αλυσοπρίονο στις 6 τα ξημερώματα... 

Αυτή η σπασμένη πόρτα δεν έγινε από " ληστές".
Έγινε από το κράτος, για να γίνει κατάσχεση πρώτης κατοικίας, της χαμηλοσυνταξιουχου Ιωάννας Κ. , στου Ζωγράφου, για χρέος προς την τράπεζα ύψους 15.000€.
Την ίδια στιγμή η Ν.Δ. χρωστάει 343 εκατομμύρια ευρώ...
Αυτή η πόρτα είναι η πόρτα του δικού μας σπιτιού...

 Με εισβολή της αστυνομίας η έξωση της Ιωάννας Κολοβού από το σπίτι της .... 


Αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του σπιτιού της δημοσιογράφου και επί σειρά ετών συνεργάτιδας του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Ιωάννα Κολοβού αγωνίζεται εδώ και καιρό για να σώσει το σπίτι της που βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ, ώστε να γίνει η έξωση.

 Σύμφωνα με το OPEN, αστυνομικοί, λίγο πριν τις 8:00 έσπασαν την πόρτα της και μπήκαν στο σπίτι της για να πραγματοποιηθεί η έξωση.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (...). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό» δήλωσε στο OPEN  η κ. Κολοβού. 

Μάλιστα, καταγγέλλει πως κάποιος τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι». Σύμφωνα με την Ιωάννα Κολοβού, έσπασαν την πόρτα, «τη διαλύσανε» με ηλεκτρικό πριόνι.

«Λυπηρό γεγονός να βγάζουν στο σφυρί σπίτι οφειλετών για 15.000 ευρώ», δήλωσε η δικηγόρος της Ιωάννας Κολοβού.

Όπως είχε υποστηρίξει και στο παρελθόν μιλώντας στο ΟPEN η Ιωάννα Κολοβού «δεν είναι καν δάνειο αυτό που είχα πάρει, ήταν κάρτες, όταν η Εθνική έλεγε “όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα”, μάζεψα και εγώ τις κάρτες και το χρέος ήταν 15.000. Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο. Αυτό το χρέος σιγά – σιγά γιγαντώθηκε. Με ειδοποιήσανε κάποια στιγμή, έδωσα άλλες 5.000 ευρώ οι οποίες χάθηκαν, εξαφανίστηκαν και ξαφνικά εκπλειστηριάστηκε το σπίτι. Ήρθε ένας κύριος και μού είπε σε τρεις μέρες να βγω από το σπίτι και να παραδώσω τα κλειδιά, χωρίς να με ειδοποιήσουν ως όφειλαν δύο μήνες πριν, σύμφωνα με τον νόμο. Καθημερινώς δεχόμουν τηλεφωνήματα, ζούσα με αυτή την αγωνία. Με το που ήρθε ο κλητήρας νιώθω παράνομη. Για πρώτη φορά στη ζωή μου νιώθω φοβερά άσχημα».

Ιωάννα Κολοβού: «Με πέταξαν έξω, πάει, αυτό ήταν, τελείωσε»

Βαριές καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο διεκπεραιώθηκε η έξωση από το σπίτι της εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού.

«Ήρθαν με ηλεκτρικό πριόνι και έσπασαν την πόρτα, ο κλητήρας με τράβηξε βιαίως, με έχει τραυματίσει, το χέρι μου έχει πρηστεί. Με έβγαλαν για ένα χρέος 10.000 € από μία κάρτα, δάνειο δεν έχω πάρει ποτέ μου. Το σπίτι δεν το πήρε fund, το πήρε η ιδιώτης», είπε.

Η Ιωάννα Κολοβού κατήγγειλε ότι δεν την αφήνουν να μπει στο σπίτι ούτε για να πάει στην τουαλέτα. «Έχω πρόβλημα υγείας και μου λένε να πάω τουαλέτα δίπλα στους γείτονες», υπογράμμισε, καταγγέλλοντας: «είδα το περιπολικό στις πεντέμισι το πρωί και στις 6.30 μαζί με τον κλητήρα έσπασαν την πόρτα χωρίς να χτυπήσουν το κουδούνι. Με πέταξαν έξω, πάει, αυτό ήταν, τελείωσε», κατέληξε η Ιωάννα Κολοβού.
__________________


" Να πάρω τα παλτά και τις γάτες μου" ψέλλισε η Ιωάννα Κολοβού. 

 " Τίποτα δε θα πάρεις" απάντησε ο κλητήρας. 

Ναι, ήταν φρίκη να μελετήσεις έστω ένα κομμάτι από αυτό το έκτρωμα που λέγεται μνημόνιο. 
Ωστόσο αν είσαι πολίτης κι οχι ιδιώτης (καθόλου τυχαία idiot) οφείλεις να το κάνεις, αν μη τι άλλο, μόνο και μόνο, για να προστατευτείς.




O οικονομολόγος και φίλος της οικογένειας Παύλος Φραγκιαδάκης εξηγεί πώς η διαδικασία έξωσης δεν είναι μόνο άδικη αλλά και παράνομη: 

« Η δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η Ιωάννα Κολοβού με την Εθνική Τράπεζα είναι άκυρη ως αισχροκερδής λόγω αθέμιτων επιτοκίων και υπέρμετρα ανώτερα  των νομίμων. Δεν επιτρέπεται και φυσικά δεν υπάρχει από την Εθνική Τράπεζα άγνοια του Νόμου και του Κανονιστικού Πλαισίου λειτουργίας της, η οποία παρανόμως και δολίως προσφέρει στους δανειολήπτες συμβάσεις που εμπεριέχουν αισχροκερδείς,  παράνομους και καταχρηστικούς όρους. 

Είναι επίσης Ευθύνη της Πολιτείας, μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος, να ελέγχει εκ των προτέρων ότι αυτές οι προδιατυπωμένες συμβάσεις που προσφέρουν οι τράπεζες, στους δανειολήπτες είναι σύμφωνες με τον Νόμο, κάτι το οποίο δεν έκανε και δεν κάνει. 

Είναι τεράστιες επίσης οι Ευθύνες της Δικαιοσύνης διότι ο Δικαστής που υπέγραψε και εξέδωσε την Διαταγή Πληρωμής, όφειλε ΠΡΙΝ, να ελέγξει αυτεπαγγέλτως την προέλευση και την  νομιμότητα του χρέους και απαραιτήτως την νομιμότητα της σύμβασης, κάτι το οποίο επιπόλαια ενεργώντας δεν έκανε, ενώ είχε καθήκον εκ της θέσεως του γι’αυτό. 

Αποτέλεσμα αυτής της Παράνομης Διαταγής Πληρωμής είναι ο εκτελεστός τίτλος με βάση τον οποίο έγινε η κατάσχεση της μοναδικής και πρώτης κατοικίας της Κολοβού Ιωάννας που είναι ορισμός του ευάλωτου δανειολήπτη (χαμηλοσυνταξιούχος, μονογονεϊκή οικογένεια,  βαριά ασθενής) και οδηγηθήκαμε σήμερα στην διαδικασία βιαίης και βάναυσης έξωσης από το σπίτι της. 
Όλη η διαδικασία  δεν είναι μόνο άδικη άλλα και ΠΑΡΑΝΟΜΗ εν τη γενέσει της. 

Σήμερα, μέσω της έξωσης της Ιωάννας Κολοβού, βλέπουμε όλοι να γελοιοποιείται συνολικά το Κράτος Δικαίου και οι Θεσμοί του με επίφαση και επίκληση μιας ανύπαρκτης νομιμότητος.  
Βλέπουμε σε  ’’ Ζωντανή Σύνδεση’’ μια βάναυση διαφορετική μορφή βιασμού, τον οποίο  αν και εφόσον αφήσουμε να συμβεί, θα είμαστε όλοι συνένοχοι, και ως Πολίτες θα πρέπει να ντρεπόμαστε για την Πολιτεία και την Κοινωνία μας. 
Σημαντικές παρατηρήσεις:

1. Τονίζω ότι από το χρέος των 10-15.000 ευρώ από της σύμβασης του 2011  ‘’όλα σε ένα νοικοκυρεμένα’’ της Εθνικής Τράπεζας, η Ιωάννα Κολοβού δεν πήρε αυτό το ποσό στα χέρια της, αλλά είναι μια λογιστική εγγραφή.

2. Στο συνολό του, πιθανόν, το ανωτέρω χρέος να είναι ανύπαρκτο και να δημιουργήθηκε από αισχροκερδή και παράνομα επιτόκια που χρησιμοποίησε η Εθνική Τράπεζα στις Πιστωτικές Κάρτες ύψους 20% για το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2011 και το οποίο εν συνεχεία κεφαλαιοποίησε.  
Δηλαδή, το ‘’ΝΟΜΙΜΟ ΧΡΕΟΣ’’ της Ιωάννας Κολοβού στην Εθνική Τράπεζα είναι ανύπαρκτο.     
Η Ιωάννα Κολοβού το 2011 δεν χρωστούσε στην Εθνική Τράπεζα και το αρχικό τάχα χρέος της σε αυτήν τότε,  είναι απλά και μόνο μια λογιστική εγγραφή.»

Πολιτική Παρατήρηση:

Παρά το γεγονός ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τον Ιούνιο του 2022 ανέφερε ότι το θέμα της Ιωάννας Κολοβού είναι υπαρκτό και θα υπάρξει προσπάθεια από την Κυβέρνηση και την Πολιτεία να επιλυθεί και παρόλο που γνωστοποιήσαμε το θέμα μέσω επιστολής στον Πρωθυπουργό και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι μόνο δεν έγινε ουδεμία ενέργεια, αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση, εδώ και 4 μήνες.


Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο την αλητεία της χούντας του Μητσοτάκη των νταβατζίδων, των funds, τον τοκογλύφων και των εισπρακτικών, στελεχών της ΝΔ. Ο Ελληνικός λαός μάτωσε με τα βρωμομνημόνια και τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, στην κυριολεξία υπέφερε και υποφέρει τα πάνδεινα από τα γαλάζια στουρνάρια. Κανείς Έλληνας δεν χρωστάει ούτε δεκάρα σε κανένα τραπεζικό κοράκι. Αληταράδες νεοφιλελεύθεροι που σπάτε πόρτες για να κατασχέσετε σπίτια Ελλήνων για 15.000€. 

Οι φωτογραφίες είναι έξω από το σπίτι που κατασχέθηκε σήμερα, της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολόμβου.

Να θυμίσω πως η διάρρηξη της κατοικίας της Ιωάννας Κολόμβου συνιστά παράβαση του άρθρου 9 του Συντάγματος αλλά και του άρθρου 14 σε συνδυασμό με το άρθρο 8 του ευρωπαϊκού κανονισμού. Παραβιάζει επίσης απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου : Παραβίαση δικαιώματος σεβασμού της κατοικίας!
 




ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.