Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Τι απαντά το ΤΡΡ στο «Πρώτο Θέμα» για την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας


«Η πρεσβεία και οι «πράκτορες»: Μία απάντηση σε φίλους και εχθρούς για τη δημοσιογραφία του ΤPP σε καιρό πολέμου». Με τον τίτλο αυτό άρθρο του The Press Project απαντά σε σημερινό άρθρο από το «Πρώτο Θέμα» και σε σχόλια από τον μηχανισμό προπαγάνδας θέσεων της ΝΔ «Ομάδα Αλήθειας».

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Ηεπικοινωνιακή τακτική είναι συγκεκριμένη και γνωστή. Όταν δεν συμβαδίζει κανείς (στον βαθμό που θα τους ικανοποιούσε) με την κυρίαρχη άποψη, είναι πολύ βολικό να τον ταυτίζουν με πράκτορα του εχθρού. Είτε πρόκειται για τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε για τον Βαρουφάκη, είτε για κάποιον συνδικαλιστή γιατρό, είτε για τον Πούτιν, η τακτική είναι ίδια: υπαινιγμοί ότι δεν διατυπώνεται μια άποψη, αλλά εξοφλούνται γραμμάτια, οικονομικά ή κομματικά. 

Το «παράδοξο» εδώ είναι οι περισσότεροι από όσους εκτοξεύουν αυτές τις συκοφαντίες, κλείνουν τα μάτια ή και συμμετέχουν ενεργά στη μία και κραυγαλέα χειραγώγηση της ενημέρωσης στη χώρα, για την οποία έχουμε πολύ ξεκάθαρα στοιχεία. Λέγεται «Λίστα Πέτσα», αναφέρει συγκεκριμένα ποσά, έχει καταγγελθεί διεθνώς ως κυβερνητική προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ και όσο και να ψάχνετε, δεν θα βρείτε το TPP μέσα σε αυτή». 

Απαντά επίσης και σε κακεντρεχή σχόλια και τις διαδικτυακές επιθέσεις από ανώνυμους και επώνυμους λογαριασμών χρηστών Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης  με αφορμή τη στάση που θεωρούν πως τηρεί το ΜΜΕ έναντι της Ρωσίας και της εισβολής στην Ουκρανία.

Επισημαίνει:

Το The Press Project εκφράζεται μέσω των Editorial, των άρθρων που υπογράφει όλη η συντακτική ομάδα, αλλιώς τα άρθρα του εκφράζουν τους συντάκτες τους. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε μεταξύ μας σε όλα, δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε με τους αναγνώστες/στριες μας σε όλα. Η Ανασκόπηση (μπορείτε να δείτε το τεράστιο επεισόδιο για την Ουκρανία εδώ) εκφράζει τους συντάκτες που αναφέρονται σε κάθε βίντεο και οι ραδιοφωνικές εκπομπές τους παραγωγούς τους. Τοσο απλό. Το TPP δεν είναι κόμμα, καθε άρθρο από τα εκατοντάδες που κυκλοφορούν δεν έχει απαραίτητα μία θέση (εκτός αν είναι ενυπόγραφο), αλλά μια πληροφορία ή μία σειρά πληροφοριών που θεωρούμε χρήσιμο να μεταφέρουμε στον κόσμο που μας εμπιστεύεται. 

Αυτές τις εβδομάδες, η κάλυψη του ΤPP ξεχωρίζει, γιατί η ενημέρωση που γίνεται για τον πόλεμο στην Ουκρανία από τα κεντρικά συστημικά Μέσα Ενημέρωσης είναι εντελώς μονόπλευρη. Οτιδήποτε διαφορετικό, στοχοποιείται ως δήθεν «ρωσικός δάκτυλος», ακόμα και αν είναι μία ανάρτηση που αναφέρει, από τον τίτλο κιόλας, τι λέει η ρωσική πλευρά».

Αναφέρεται και στη σημερινή αναδημοσίευση της ρωσικής πρεσβείας σε ανάρτηση του ΤΡΡ με τίτλο: «Αναζητώντας τι όντως συνέβη στο θέατρο της Μαριούπολης» με σαφή αναφορά πως πρόκειται για στοιχεία από το Grayzone, που το υπογράφει o Μαξ Μπλούμενθαλ.

Σημειώνει πως αυτό το γεγονός έδωσε «τροφή για επιθέσεις, όπως ακριβώς συνέβη και ενάντια στο Οpen, μετά από προηγούμενη ανάρτηση της ίδιας πρεσβείας, με ένα βίντεο 40 δευτερολέπτων από μία άποψη που ακούστηκε στο κανάλι».

Τονίζει πως «μας είναι αδιάφορο αν οι δημοσιεύσεις μας αρέσουν ή δεν αρέσουν σε οποιαδήποτε πρεσβεία» και εκτιμά πως «η ρωσική πρεσβεία διαφωνεί με το 99% των άρθρων μας (πέρα από όσα απλώς μεταφέρουν δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων) γιατί αυτό που η ίδια αποκαλεί σκανδαλωδώς μία «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», εμείς το λέμε είτε εισβολή, είτε επίθεση σε ανεξάρτητη χώρα, είτε ιμπεριαλισμό».

ΠΗΓΗ: https://kosmodromio.gr/2022/03/22/ti-apanta-to-trr-sto-prwto-thema-gia-th/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.