Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Ομπράντοβιτς: «Δεν μιλούσατε τόσο πολύ το 1999»!

 


Ομπράντοβιτς: 
 «Δεν μιλούσατε τόσο πολύ το 1999»!



Τασιόπουλος Γιώργος


«Είμαι 62 ετών, δεν είναι ο πρώτος πόλεμος που βλέπω στη ζωή μου. Θυμάμαι πολλά, δεν θυμάμαι όμως να μιλούσατε τόσο πολύ όταν η χώρα μου βομβαρδιζόταν το 1999. Είχαμε το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Συρία. Σαν άνδρας, είμαι ενάντια σε κάθε πόλεμο, ακόμη και αν πρόκειται για έναν νεκρό, πρόκειται για τραγωδία».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Αυτά είπε ο Ομπράντοβιτς στη Gazzetta.gr και είναι αυτό ακριβώς που με ενοχλεί σε όσους προβάλλουν τη στολή εκστρατείας μαζί με την Τατιάνα και τον Ευαγγελάτο για να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Δεν έδειξαν ανάλογη ευαισθησία για πολλούς λαούς, όπως για την Αρμενία, όταν το Αζερμπαϊτζάν με την ενεργή συμπαράσταση τη Τουρκίας εισέβαλε στο Αρτσάχ.

Οι φωτογραφίες αυτές δεν είναι από το Κίεβο ούτε από το Χάρκοβο του 2022. Είναι από το Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα του Ορεινού Καραμπάχ (Αρτσάχ) το οποίο βομβάρδισε το αυταρχικό καθεστώς Αλίγιεφ το φθινόπωρο του 2020.

Έπειτα από έναν πόλεμο που στοίχισε τη ζωή σε 6.000 ανθρώπους και έληξε με τη νίκη του Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία αναγκάστηκε να παραχωρήσει εδάφη που  σχημάτιζαν μία ζώνη ασφαλείας γύρω από το διαφιλονικούμενο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η τελευταία φωτογραφία είναι από κάποιον δρόμο στο Αζερμπαϊτζάν και είναι αποκαλυπτική. 

Επιβεβαιώνει τον τιτάνιο αγώνα της μόνης και μικρής Αρμενίας εναντίον έξι χωρών, του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας, του Πακιστάν, του Ισραήλ, της Γεωργίας και της Ο υ κ ρ α ν ί α ς  που συνασπίσθηκαν για να δώσουν μια "οριστική λύση"  στο "πρόβλημα" του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Και δεν τα κατάφεραν.

Γιατί για 43 ημέρες ο ηρωικός στρατός του Αρτσάχ στάθηκε εμπόδιο,  καθώς δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το σχέδιό τους, που δεν ήταν άλλο από την ολοκληρωτική κατοχή του Αρτσάχ.

Ο ηρωικός λαός της Αρμενίας ήταν δυστυχώς μόνος!

Υγ.   Με νέο διάγγελμά του ο Ζελένσκι, καλωσορίζει τις προτάσεις Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν για διαμεσολάβηση.

Δεν θα το αντέξω να δω με κανένα Νόμπελ Ειρήνης τους μακελάρηδες της γειτονιάς μας!

ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.