Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Γιατί η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια σε θανάτους από covid


 

Τα μέτρα χαλαρώνουν και ο κόσμος για αποκλιμάκωση ακούει, και αποκλιμάκωση δεν βλέπει. Βλέπει όμως σταθερά πάνω από 100 θανάτους την ημέρα. Ακόμα κι αν αυτοί οι θάνατοι γίνουν 80 ή 60 σε δέκα μέρες, η Ελλάδα δεν θα βγει από τη μαύρη λίστα των χωρών με ρεκόρ θανάτων από Covid, όχι μόνο συγκρινόμενη με ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και με πολλές άλλες που είναι θεωρητικά σε χειρότερη μοίρα, και όμως δεν χάνουν όσους ασθενείς χάνει η Ελλάδα.

Τα δε κρούσματα που ανακοινώνονται, αθροιζόμενα με τα μαθητικά που δεν ανακοινώνονται ημερησίως, μας κρατούν σταθερά γύρω στα 30.000 περίπου. Παρά την φερόμενη ως ήπια Όμικρον, γίνονται επίσης πάνω από 400 νέες εισαγωγές  ασθενών για νοσηλεία την ημέρα. Η δε μείωση των εισαγωγών στις ΜΕΘ, είναι κάτι σαν μαγικός αριθμός, καθώς οι μονάδες αυτές είναι μετρημένες και εξακολουθούν να διασωληνώνονται πολλοί εκτός ΜΕΘ, οπότε η μείωση των εισαγωγών σε ΜΕΘ δεν σημαίνει τίποτα όσο παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ασθενείς, σε λίστα αναμονής.

Είναι δε παγκόσμιο το ρεκόρ, γιατί η Ελλάδα είναι στη χειρότερη εικοσάδα του πλανήτη και πρέπει να αποφασίσει ποιοι είναι οι όμοιοί της προς σύγκριση. Οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού στην Ελλάδα δεν είναι ίδιοι με της Γαλλίας, αλλά με της γαλλικής Πολυνησίας. Σε θανάτους μας ξεπερνούν εδώ και ένα μήνα μόνον τα βαλκανικά κράτη, οι ανατολικοευρωπαϊκές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, το Τρινιντάτ και Τομπάγκο, το Περού, η Παραγουάη, η Γεωργία, η Κολομβία, η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Και κάποιοι είναι καλύτεροι από εμάς, γιατί οι θάνατοι που έχουν καταγραφεί στις περισσότερες από τις προαναφερόμενες χώρες, άρχισαν από το πρώτο κύμα ή το δεύτερο, ενώ εμείς είχαμε διαφορά φάσης χάρη στο πρώτο lockdowvn. Αντικειμενικά, αν εξετασθεί δηλαδή αποκλειστικά το τελευταίο 12μηνο, η Ελλάδα προηγείται εφιαλτικά.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νοσοκομεία, παρότι η πολιτεία αποδίδει τους πολλούς θανάτους σε ποικίλα αίτια, με τον βολικό όρο “πολυπαραγοντικό ζήτημα”. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας που ήταν παλαιότερα και υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι ο αριθμός των θανάτων «είναι ένα σοβαρό θέμα που μας απασχολεί, όμως είναι πολυπαραγοντικό».

Ανεμβολίαστοι και Covid


Η συνέχεια...Γιατί η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια σε θανάτους από covid

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.