Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

"ΔΙΚΑΙΩΣΉ 3368" - Μια ταινία της Ισμήνης Σακελλαροπούλου για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και τη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων





ΔΙΚΑΙΩΣΉ 3368": Παρακολουθήσαμε την Τετάρτη, 8.12.2021, την ΠΡΕΜΙΕΡΑ της ταινίας της Ismini Sakellaropoulou για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα και τη διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον ιστορικό κινηματογράφο Studio στην Αθήνα.
Μια ταινία που θα μας συγκίνησε και ελπίζουμε να μας συνεγείρει όλους για τη συνέχιση του δίκαιου αγώνα!

Πριν την έναρξη της προβολής εκδήλωση για το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων καθώς και την ταινία μίλησαν με συγκινητικό τρόπο η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σακελλαροπούλου Ισμήνη (σκηνοθέτης και σεναριογράφος), ο Κώστας Αρζόγλου (Ηθοποιός - Αφηγητής του έργου ) και συγκίνησε ο Γιώργος Δημόπουλος (διασωθείς - βιώσας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος).
Για την συνέχιση του αγώνα των θυμάτων και το πρόβλήμα του ιστορικού αναθεωρητισμού που τα τελευταία χρόνια μέσω ελληνογερμανικών συνδέσμων στην τοπική αυτοδιοίκηση, τη νεολαία, και την εκπαίδευση, προσπαθεί με ευτελή ανταλλάγματα να αναστείλει τον αγώνα για την δικαίωση του ελληνικού κράτους και των θυμάτων μίλησαν ο Ερμείδης Χαρίλαος (Πρόεδρος Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και εκλεγμένο μέλος της Γραμματείας του ΕΣΔΟΓΕ) και ο Συγγελάκης Αριστομένης (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Συγγραμματέας και ψυχή του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα), καθώς και ο Κοσσυβάκης Βελισσάριος (διανομέας NEW STAR).
Προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της Heike Hänsel, π. μέλους της Bundestag (Die Linke) σταθερά δυναμική υπερασπίστρια του αγώνα για καταδίκη των Ναζί και δικαίωσης των θυμάτων.
Δείτε εδώ το εξαιρετικό τρέιλερ της ταινίας ΔΙΚΑΙΩΣΗ 3368 της Ισμήνης Σακελλαροπούλου: https://youtu.be/8NJf-z2oHUQ



Ένας κόσμος που μάχεται, δεν συνθηκολογεί κι επιμένει για Δικαιοσύνη!


ΠΗΓΗ- Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.