Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Ο μειλίχιος ολοκληρωτισμός του Νίκου Βούτση

Του Αλέξανδρου 
Του Αλέξανδρου Ασωνίτη*

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απέρχεται κι εκείνο που θα μείνει απ’ την  θητεία του, δεν είναι τα προκλητικά  ρουσφέτια του, η στάση του στην αποστασία για την ψήφιση των Πρεσπών κλπ. Είναι ο μειλίχιος ολοκληρωτισμός του κι η θεωρητικοποίηση του ολοκληρωτισμού από τον ίδιο, και άλλους, για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση. Ο τελευταίος που είχε συστηματικά επιχειρήσει κάτι τέτοιο από (παράνομη) κυβερνητική θέση ήταν ο Γεωργαλάς.
Πολύ στενοχωριέμαι, λοιπόν, όταν σκέφτομαι πόσο άτυχος είναι ο Πρόεδρος.  Γεννήθηκε σε λάθος χώρα κι εποχή. Αν είχε γεννηθεί αλλού, σε άλλη εποχή και καθεστώς, θα είχε αναδειχθεί σε κομισάριο πρώτης γραμμής, σίγουρα.
Κι όπλο του θα ‘χε πάντα την ανόθευτη και άδολη  αγάπη του στην απολυταρχία και τον ολοκληρωτισμό, και αιχμή το παρουσιαστικό του. Γιατί ο Πρόεδρος έχει  ένα καλοσυνάτο, μειλίχιο  ύφος που μπορεί να πείσει άκοπα. Με το παχύ άσπρο μουστάκι του, την μισή φαλάκρα του (που θα εγκωμίαζε και ο Συνέσιος), την συμπαθή φυσιογνωμία και την ευτραφή σιλουέτα του  μοιάζει με άνθρωπο της γειτονιάς που πασχίζει για το καλό. Μοιάζει  με τον  διπλανό μας, τον κυρ-Νίκο τον χασάπη, με φούρναρη ή ταβερνιάρη, και όταν εκνευρίζεται μοιάζει με καλοσυνάτο αλλά αυστηρό ιδιοκτήτη καφενείου που απαγορεύει μπαρμπούτι και άλλα παράνομα παίγνια. Τέτοιος τύπος είναι ο σύντροφος Πρόεδρος κι ο ολοκληρωτισμός του:
Α)  Θυμηθείτε πώς προανήγγειλε την συμφωνία των Πρεσπών και την απόρριψη διεξαγωγής  δημοψηφίσματος,  που έτρεμε ο Σύριζα. 18 Γενάρη  2018. Ο  Εντιμότατος Κύριος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, τρίτο τη τάξει θεσμικό πρόσωπο στην χώρα μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο και αναπληρώνει, και τον Πρωθυπουργό, κάνει μια στιβαρή επίδειξη μειλίχιου ολοκληρωτισμού: Εκπροσωπεί τους Έλληνες βουλευτές, δηλαδή όλον τον ελληνικό λαό, δεν είναι μέλος της κυβέρνησης και δεν την εκπροσωπεί, και λέει  προαναγγέλλοντας τα πάντα:
«…σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο κοπής της πίτας των κοινοβουλευτικών συντακτών απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος, λέγοντας επί λέξει πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». Το Μακεδονικό, όπως είπε, θα έχει επίκεντρο τη Βουλή και εκεί οι διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις επίλυσης του.
Εκτίμησε δε, πως μπορεί να έχουμε εξελίξεις, πολύ νωρίτερα από τον Ιούνιο, καθώς «εργάζονται» όλοι αυτοί που θέλουν, αλλά και όσοι δεν θέλουν λύση. Υπογράμμισε ακόμη, πως «δεν υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από αυτή που υπήρχε εδώ και 10 χρόνια, ωστόσο ο συσχετισμός στη γείτονα έχει αλλάξει προς το καλύτερο».
Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη, πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τρίβουν τα χέρια τους, βλέποντας να εμφανίζονται αναχώματα στη ΦΥΡΟΜ για να μην υπάρξει λύση. “Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει τέτοια αναχώματα”, είπε.» (από το cnn greece)
Μα τι ωραία και σοφά τα θέτει, με τι γλυκύτητα ζαχαροπλάστη μιλάει ο παλιός γραμματέας του Ρήγα Φεραίου: «Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει τέτοια αναχώματα»! «Ανάχωμα» εννοεί το δημοψήφισμα, αλλά «Δεν θα (το) επιτρέψουμε»! Τς, τς,τς δημοκρατικές αβρότητες!  Μα που έμαθε τέτοια δημοκρατία ο Πρόεδρος; Μήπως σπούδασε στην Μόσχα κι είναι Κούτβης, όπως ο Γεώργιος Γεωργαλάς κι ο Θεοφύλακτος Παπακωνσταντίνου, κι αποφασίζει και διατάσσει; Και  το δημοψήφισμα του Σύριζα το 2015, που δεν περίμενε το ΟΧΙ, είναι «ανάχωμα», όχι επιβαλλόμενη δημοκρατική προσφυγή στον λαό. Αλλά «δεν θα υπάρξει κάτι τέτοιο»! Αυτό έλειπε, εθνίκια! Ν’ αποφασίζει ο λαουτζίκος για τα εθνικά του θέματα! Αποφασίζει και διατάζει ο σύντροφος Πρόεδρος, σαν  καλοσυνάτος αρχηγός κάποιας άτυπης Επιτροπής Κατά των Δημοψηφισμάτων και του Λαουτζίκου.

Γιατί, ως γνωστόν, οι καλοί άνθρωποι-σύντροφοι  κανονίζουν πριν από μας, για μας. Γιατί αυτοί μόνο ξέρουν, και τα ξέρουν όλα, αυτοί μας προστατεύουν από κακές παρέες και  συναναστροφές. Kαι, ω της σύμπτωσης:
Την ίδια μέρα ο καθηγητής του Αριστοτελείου, γιος βουλευτή του ΚΚΕ και αδελφός σημερινού βουλευτή του Σύριζα, Νίκος Σεβαστάκης γράφει ως αντίλαλος του Βούτση στο Lifo: “Δημοψήφισμα «για εθνικά θέματα»: Αυτή η παγίδα.”!!!

Έ, βέβαια! Βέβαια! Όχι και να πέσουμε στην παγίδα της αστικομπουρζουοψευτοδημοκρατίας! Ουαί! Από σήμερα απαγορεύονται οι  παγίδες και επιτρέπονται οι κομισάριοι (με ή χωρίς γιόγκι). Γιατί σε τέτοια παγίδα πέσαμε το 1974 και διώξαμε τον καλό μας βασιλιά  τον εξαδάκτυλο. Και πικράναμε τον Κοκό μας (αλλά του ‘δωσαν πίσω τα χρυσο-τσαμπασίρια του ο Παλαιοκρασσάς κι ο Μητσοτάκης), που μαζί με τους αντιφά στηρίζει, ο Βασιλιάς Κοκός, την συμφωνία των Πρεσπών. Άθλιε ρατσιστή φασίστα ελληνικέ λαέ, που είπες ΟΧΙ το ’40  και ψήφισες  ΟΧΙ το 1974, το 2004 στην Κύπρο,  το 2015, και στενοχώρησες το σύντροφο Τσίπρα. Αλλά ευτυχώς ησάντουσαν δίπλα τους ο σύντροφος Πετσίτης κι η συντρόφισσα Μυρσίνη Λοΐζου και τον έσωσαν από βέβαιη κατάθλιψη.
Ο Νίκος Βούτσης δεν μένει  βέβαια με σταυρωμένα χέρια, όσο διαρκεί ο τίμιος μακεδονικός αγώνας της Φύρομ και του Σύριζα κατά του ιμπεριαλιστικού ελληνικού λαού που αντιτίθεται στο αναφαίρετο δικαίωμα των Βουλγάρων να λέγονται Μακεδόνες. Αφού το λέει η Γ΄ Διεθνής, ο Ζαχαριάδης  κι ο Τίτο, φασιστάκια, γιατί  δεν πειθαρχείτε; Πειθαρχία κομματική, τριτοδιεθνιστική!

Β)   Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων λοιπόν, που προασπίζεται τα δίκαια του λαού των Ελλήνων,  παρουσιάζει ένα πόνημα με τον εύγλωττο  τίτλο: «10 + 1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το Μακεδονικό» (εκδ. Πόλις).
Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει, δηλαδή, αλλά Γιάννης δεν είναι ο Γιάννης Κορδάτος, που τον έδιωξαν απ’ το τιμημένο ΚΚΕ επειδή αρνιόταν το ξεπούλημα της Μακεδονίας, αλλά ευτυχώς  ο σύντροφος Ζέβγος αποκάλυψε τι αστικομπουαρζίδικο κουμάσι ήτανε ο γυαλάκιας ο Κορδάτος που η μαύρη αντίδραση τον είχε  βάλει μέχρις γενικο γραμματέα του Κόμματος για να κάνει ολάκερη τη βρώμικη προπαγάνδα, σύντροφοι.
Συγγραφείς του αλμανάκ των ερωτοαπαντήσεων είναι οι κ.κ. Κωστής Καρπόζηλος (ιστορικός και διευθυντής των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, που τίμησε ο αείμνηστος Σπύρος Ι. Ασδραχάς)  και Δημήτρης Χριστόπουλος (καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου). Προσοχή, όμως!  Ο κ. Χριστόπουλος δεν είναι όποιος-όποιος,  είναι Πρόεδρος. Και τι Πρόεδρος!  Εις διπλούν! Πρόεδρος τίνων; Αρχικώς της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και εν συνεχεία  (μεγαλεία ο Πρόεδρος!) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου!  Τι είναι αυτή η Ομοσπονδία του Προέδρου και γιατί ασχολείται με το Μακεδονικό ο Πρόεδρος της Διεθνούς; Δείτε στο Δίκτυο. Πάντως είναι Πρόεδρος, κι αυτό φτάνει και περισσεύει. Εσύ είσαι πρόεδρος, εγώ είμαι; πόσοι είναι πρόεδροι; Προσοχή, λοιπόν, στον Πρόεδρο! Και γι’ αυτόν τον Πρόεδρο, μίλησε ο Πρόεδρος του μειλίχιου ολοκληρωτισμού Νίκος Βούτσης  (από το Lifo):


«Πρέπει να βρεθεί μια αμοιβαία βιώσιμη λύση, μακριά από κραυγές, ώστε να μη θεωρείται η Ελλάδα ένα απομονωμένο και ανάδελφο έθνος».
….. «να αντισταθούμε σθεναρά σε λογικές «κυνηγιού μαγισσών» και να αποφύγουμε τους τακτικισμούς πολλών που προβάλλουν κατηγορίες για εσχάτη προδοσία,  σε μειοδότες και εθνομηδενιστές…..  δεν πρέπει να δίνεται χώρος στη σύγχρονη γραφική εκδοχή της πατριδοκαπηλίας, διότι έτσι αναπτύσσεται το θερμοκήπιο των φιλοφασιστικών χρυσαυγίτικων αντιλήψεων»…. Δεν χρειάζεται να αφήσουμε στα παιδιά μας επικίνδυνες εκκρεμότητες που μπορεί να δημιουργήσουν αστάθεια για το μέλλον της χώρας μας».

Ώστε λοιπόν είμαστε ανάδελφο και απομονωμένο έθνος  επειδή δεν δεχόμαστε την κλοπή των Βούλγαρων της Φύρομ.  Και από πέρσι που ο Σύριζα αποδέχθηκε την κλοπή, δεν είμαστε. Εδώ λήγει κάθε σοβαρή συζήτηση για τον κ. Βούτση.  Και βέβαια τώρα που ναρκοθετήσαμε το μέλλον μας,  δεν θα δημιουργήσουμε προβλήματα στα παιδιά μας.
Συντριπτικά επιχειρήματα για να ονομασθεί Βόρεια Μακεδονία η Μακεδονία (άτιμε ελληνικέ ιμπεριαλισμέ!) και να της παραχωρηθούν τα μακεδονικός λαός, ταυτότητα, ιστορία, έθνος, γλώσσα κι όλα τα υπόλοιπα.  Κι όσους  δεν συμφωνούν με το ξεπούλημα, ο Πρόεδρος τους καταχεριάζει μειλίχια: «δεν πρέπει να δίνεται χώρος στη σύγχρονη γραφική εκδοχή της πατριδοκαπηλίας, διότι έτσι αναπτύσσεται το θερμοκήπιο των φιλοφασιστικών χρυσαυγίτικων αντιλήψεων».
Αυτοί  που σπονσοράρουν τόσα χρόνια την Χρυσή Αυγή, αυτοί, κρίνοντας εξ ιδίων,  βρίζουν τον λαό σαν χρυσαυγίτη επειδή το 70%  αρνείται την συμφωνία-ξεπούλημα. Αλλά δικαιούνται να τον βρίζουν  γιατί αυτοί είναι καλοί αριστεροί, διεθνιστές.
Αυτή είναι Δημοκρατία, Λαβρέντηδες, όχι ψέματα!  Κι όπως ακριβώς η Δημοκρατία της  ΕΡΕ και των ταγματασφαλιτών ονόμαζαν μίασμα τους μη δεξιούς, έτσι  ο Σύριζα ονομάζει ακροδεξιό όποιον αντιτίθεται στην συμφωνία των Πρεσπών, που δεν χρειάζεται καν να ονομάσουμε προδοτική.

Για να καταλάβουμε τι βιβλίο παρουσίασε ο Πρόεδρος της Βουλής με τις τόσο περήφανες απόψεις για την Ελλάδα, διαβάστε και τι είπε ο Πρόεδρος κ. Χριστόπουλος κλείνοντας την παρουσίαση: «Το πιο αλυτρωτικό σύνθημα είναι αυτό που λέει ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».
Το ‘πε  ο Πρόεδρος αυτό;  Ο ίδιος ο Πρόεδρος; Αλλά για να το πει αυτό ο Πρόεδρος… της Διεθνούς  Ομοσπονδίας; Η Διεθνής είναι και Παγκόσμια; Είναι!  Είναι λοιπόν και Διεθνής και Παγκόσμιος Πρόεδρος, ο Πρόεδρος!
Που θα ξέρει να μας πει: Πώς, από το «η Αρχαία Μακεδονία είναι μόνο μια και είναι ελληνική, αυτό το ξέρει όλη η υφήλιος» (Μαυρογορδάτος)  φτάσαμε στις τέσσερις Μακεδονίες;  Ποιοι επεξέτειναν, τεχνητά, τα βόρεια γεωγραφικά της όρια και γιατί;
Θα ‘χει δει  και  σημαίες ελληνικές με την Μακεδονία να φτάνει μέχρι τα Σκόπια.  Θα ‘χει δει και Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας  να καταθέτει στεφάνι σε ηρώο, με χάρτη  πάνω του την Ελλάδα μέχρι πάνω στα Σκόπια, όπως ο  Τσερβένκόβσκι σε ηρώο με χάρτη πάνω του  την «Μακεδονία του Αιγαίου». Θα ‘χει δει σημαίες μας με τον ήλιο της Βεργίνας που κλέψαμε από τους φτωχούς αδικημένους Σκοπιανούς. Πρό-πρό-εδρος! Θα ‘χει διαβάσει για την «Μακεδονία του Αιγαίου» στην «αψίδα του θριάμβου» που έφτιαξαν  στα Σκόπια, που  ήδη στην ψυχολογία  το όνομά τους σημαίνει νέο και αυτοάνοσο τύπο συμπλέγματος, το  “Cominternmakedonski”.

Γ)    Αλλά ο Εντιμότατος Πρόεδρος της Βουλής  με το δίκιο του νοιώθει παρακατιανός δίπλα σε κοτζάμου  Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας και δεν λέει να βάλει γλώσσα  μέσα. Και τώρα λέει:

«Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι», για να συνεχίσει, λέγοντας ότι έχουν την γλώσσα τους (σ.σ. οι Σκοπιανοί), το πώς την διαμόρφωσαν θα το βρουν οι  ιστορικοί…» (από το Πρώτο Θέμα).

Ακούσατε τον  σύντροφο Πρόεδρο, φασιστόμουτρα; Έχει κανένα σας παράπονο από τον Πρόεδρο; Είναι ή δεν είναι Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων; Δεν καθάρισε με τον δημοψήφισμα, τον ελληνικό αλυτρωτισμό και την γλώσσα;  Θα γινόταν ή δεν θα γινόταν ένας πλέρια  Λαβρέντης Μπέρια… που λέει ο λόγος, Πρόεδρε!
Αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, Λαβρέντης  ήταν το ανωποταμίτικο παρανόμι του Πρόεδρου στην παρανομία,  όταν μαχότανε τον ελληνικό ιμπεριαλισμό που άπλωνε τα μαύρα φτερά του πάνω απ’ την ορφανούλα Μακεδονία που ‘τανε πάντα της από ανέκαθεν κόρη αυθεντική των Βουλγάρων και ψυχοκόρη του Τίτο.
Κι απόδειξε πόσο πλέρια ασυμβίβαστος Λαβρέντης είναι με την στάση του στην Βουλή για να περάσει η συμφωνία. Μία είναι η Μακεδονία, ελληνάρες ελληνόψυχοι! Η Βόρεια Μακεδονία!  Και θέλετε  και δημοψήφισμα, μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά που πέσατε πάνω στην Μακεδονία!  Μα τα πλέρια  δικαιώματα των αυτόχθονων  Μακεντόνων αφ’ τις στέπες! «Πλέρια αυτονομία στις μειονότητες» που λέγε και το πλέρια ΚΚΕ.
Σε λάθος εποχή και λάθος χώρα γεννήθηκες, απερχόμενε Πρόεδρε. Είσαι άτυχος, πολύ άτυχος.
Με τον ολοκληρωτισμό του Βούτση, λοιπόν, τις χυδαίες ύβρεις  Κοτζιά Τσίπρα και όλου του συστήματος Σύριζα (πχ: Ηρακλείδη, βλ. εδώ:  http://ardin-rixi.gr/archives/212372 αλλά και Σημίτη, του θεματοφύλακα της δουλοπρέπειας και του εθνομηδενισμού: «.. τα δημοψηφίσματα δεν οδηγούν πάντα σε ορθές λύσεις». Η Δημοκρατία, οι εκλογές, οδηγούν; Να τις καταργήσουμε κι αυτές, γιατί ο λαός είναι «άτιμη φάρα», κατά Μιχαλολιάκο;) αποδεικνύεται ότι πραγματοποιήθηκε,  για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, η δημόσια έκθεση κι επιβολή ολοκληρωτικών απόψεων και πράξεων (συμφωνία Πρεσπών)  από μη φασιστικό κόμμα, με σκοπό την αλλοίωση βασικών συνιστωσών του πολιτεύματος και την πλήρη απαξιώση του λαού και των δικαιωμάτων του, ώστε να υποταγεί στον ολοκληρωτισμό του  Σύριζα που βρέθηκε στην εξουσία ελέω  Γιώργου Παπανδρέου, που με το μνημόνιό άνοιξε την πόρτα για την έμμεση και άμεση καταστροφή της Ελλάδας.
Περιμένω, ωστόσο, οι κκ Βούτσης Χριστόπουλος, Ηρακλείδης,  Καρπόζηλος κ.λπ.: να απαντήσουν:  Γεωγραφικά, πώς η μία Μακεδονία, η αρχαία, πολλαπλασιάστηκε και έγινε τέσσερις και γιατί οι Μαρξ-¨Ενγκελς δεν μιλάνε ποτέ για Μακεδονική εθνότητα κ.λπ. παρά μόνο για Σλάβους, Σέρβους και Βουλγάρους στα πολυάριθμα κείμενα τους για το Ανατολικό ζήτημα;
Αποτέλεσμα εικόνας για εκτελεση ασωνιτης

Ο Αλέξανδρος Ασωνίτης είναι συγγραφέας. Το τελευταίο του μυθιστόρημα:   Εκτέλεση, κυκλοφόρησε φέτος απ’ τις εκδ. Πατάκη. Συντονίζει την σχολή σεμιναρίων «Ανοιχτή Τέχνη» στο Σύνταγμα.
ΠΗΓΗ:
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.