Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

• ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΝ • ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ


Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

• ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΝ
• ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ
• ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Από το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου η Τουρκία κτίζει ένα διαχωριστικό τείχος και απομονώνει τη περιοχή της Αφρίν από την υπόλοιπη συριακή επικράτεια. Ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Συρία στις 20 Ιαν. 2018, και κατέλαβε την Αφρίν στις 20 Μαρτίου 2018.

Με το διαχωριστικό τείχος η Τουρκία προσπαθεί να εμποδίσει την επιστροφή των Κούρδων προσφύγων, να αλλάξει τη δημογραφική σύνθεση της περιοχής. Ενισχύει τη στρατιωτική κατοχή της Αφρίν με τη βοήθεια τζιχαντιστικών δυνάμεων όπως ο λεγόμενος «Ελεύθερος Συριακός Στρατός».

Η Τουρκία προχωρά έτσι πέρα από την ανοικτή στρατιωτική κατοχή της Αφρίν και προσπαθεί να την απομονώσει από την υπόλοιπη Συρία. Βλέποντας τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας, η Τουρκία κάνει ένα εύγλωττο βήμα για την ενσωμάτωση της Αφρίν στη Τουρκία, όπως παλαιότερα είχε ενσωματώσει την Αλεξανδρέττα.

Δυστυχώς, η σιωπή του Συριακού καθεστώτος για τις ενέργειες της Τουρκίας δημιουργεί εύλογες υποψίες κατά πόσον έχει συμφωνήσει με τη Τουρκία.

Από το 1974 η Τουρκία εισέβαλε στη Κύπρο, εξεδίωξε τους κατοίκους και προκάλεσε χιλιάδες θανάτους αμάχων, καταστροφές μνημείων και υποδομής. Στα εγκλήματα αυτά η διεθνής κοινότητα έδειξε ανοχή και σιωπή. Για τη Τουρκία, αυτό έγινε ένα πράσινο φως για να εισβάλει πέρυσι στη Συρία, να κατέχει την Αφρίν και να διαπράττει εκεί τα ίδια εγκλήματα κατά των αμάχων και της δημογραφικής σύνθεσης.

Η κατοχή της Αφρίν και το διαχωριστικό τείχος είναι αντίθετα με τους διεθνείς νόμους. Οι κατοχικές δυνάμεις δεν δικαιούνται να κάνουν τέτοιες αλλαγές στις περιοχές που κατέχουν στρατιωτικά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΝ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ στη ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Το Κουρδικό κίνημα οργανώνει μιαν εκδήλωση, με σκοπό να πληροφορήσει και να καταγγείλει το διαχωριστικό τείχος που κτίζει η Τουρκία.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή, 10 Μαϊου, στις 7.00 μ.μ., στη Πλατεία Ελευθερίας, στη Λευκωσία.

Την ίδια μέρα θα γίνουν παρόμοιες εκδηλώσεις και σε πολλές άλλες πόλεις στην Ευρώπη.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί τα κυπριακά κόμματα, οι δήμοι, οι βουλευτές, οι συνδικαλιστικές και άλλες οργανώσεις για να δηλώσουν την θέση τους για το θέμα αυτό.

Ακολούθως θα προβληθεί μια ταινία σχετικά με τη τουρκική κατοχή της Αφρίν και την ενέργεια αυτή της Τουρκίας να την απομονώσει από την υπόλοιπη Συρία.

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.