Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

ΚΚΕ (ζαχαριαδικό): «Για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη- Ελλάδα για τους Έλληνες» (Γενάρης 1956)

62101950013
Στην πλειοψηφία της σημερινής ελληνικής αριστεράς έχει επιβληθεί μια λογοκρισία. Δεκάδες λέξεις ή εκφράσεις, απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν. Θεωρούνται ρεφορμιστικές, εθνικιστικές, σε κάθε περίπτωση, «μη αρκούντως ταξικές». Θα άξιζε κανείς να παραθέσει τον πλήρη κατάλογο των απαγορευμένων λέξεων και εκφράσεων, όμως μπορεί κανείς να σταθεί στις ακόλουθες: “Ανεξαρτησία”, “Ελλάδα”, “Ελληνες”, “Υποτέλεια”, “Ξενοκίνητος”, “Τόπος”, “Χώρα”, “Λαός”, “μεσαία στρώματα”, “εθνικά εδάφη”, “Πατρίδα”, “εθνική υπόθεση”, “Εθνική αυτοτέλεια”, “εθνική αξιοπρέπεια”, “πατριωτικό μέτωπο”, “αλλαγή”.
Τι σημασία έχει αν ο ίδιος ο λαός -στο κεφάλι του οποίου ξεχαρμανιάζουν οι περισσότεροι “επαναστάτες”- καταλαβαίνει με τέτοιους όρους τη ζωή, την κατάστασή του και τις προσδοκίες του; Σημασία, για κάποιους επαναστάτες, έχει να μένει κανείς πιστός “στας Γραφάς” του “επαναστατικού μαρξισμού”: Δυστυχώς, μόνο στο γράμμα τους και όχι στο πνεύμα τους.
Ευτυχώς για εμάς, το επαναστατικό-ζαχαριαδικό ΚΚΕ δεν ήταν έτσι, κι έχουμε ακόμα να τρώμε από τα έτοιμα (η πικρή αλήθεια είναι πως ο λαός μάς ανέχεται κυρίως – και μάλλον αδίκως- επειδή συνδέει τη σημερινή ελληνική αριστερά με την παλιά ηρωική αριστερά). Το επαναστατικό-ζαχαριαδικό ΚΚΕ χρησιμοποιούσε τη γλώσσα του λαού και επεδίωκε τους στόχους του λαού (αφού, στην ουσία, το πρόβλημα της απόσπασης από το λαό δεν είναι μόνο θέμα διαφοράς ορολογίας, αλλά στόχων, καθώς του λαού οι στόχοι είναι πιο πλατιοί, πιο στρατηγικοί και άρα πιο επαναστατικοί από όσο οι ξεροί «ταξικοί» που, μη στεκόμενοι στο σκέλος της θετικής πρότασης και της διεξόδου, παρά μόνο στο σκέλος της «αντίστασης» και των «δικαιωμάτων», δεν είναι τίποτε άλλο παρά τρεϊντγιουνιονίστικοι). Μόνο έτσι, άλλωστε, μπορεί κανείς να συνδεθεί με το λαό, πολλώ δε μάλλον να αποκτήσει και δεσμούς αίματος μαζί του. Όμως, αν δεν είναι συνδεδεμένος κανείς με το λαό με δεσμούς αίματος, σάρκα εκ της σαρκός του, δεν μπορεί να είναι πρωτοπορία του.

Μιας και έρχονται εκλογές, παρακάτω παρατίθεται το κεντρικό άρθρο του “προεκλογικού” Ριζοσπάστη των εκλογών της 19 Φλεβάρη 1956. Τρείς μόλις εβδομάδες πριν η ηγεσία του επαναστατικού-ζαχαριαδικού ΚΚΕ κατηγορηθεί -στην αντικαταστατικώς συγκληθείσα «6η Ολομέλεια»- ως “σεχταριστική”, το ΚΚΕ κατεβαίνει με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει από τον…Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως το “γέρο της Αγγλοκρατίας” Γεώργιο Παπανδρέου, και παρά το ότι ο Δεκέμβρης του 1944 ήταν μόλις 11 χρόνια πριν. Φυσικά, το εκλογικό πρόγραμμα δεν ήταν καν το “μίνιμουμ πρόγραμμα” του ΚΚΕ. Όμως, το τότε ΚΚΕ, και γενικά το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα (ως αποτέλεσμα της μετεωρικής ανάπτυξης του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στον Τρίτο Κόσμο, που θα τον καθιστούσε την κύρια δύναμη στη διεθνή κοινότητα) ήδη είχε ξεπεράσει αυτό που η πλειοψηφία της σημερινής ελληνικής αριστεράς αρνείται να διανοηθεί: τη λογική των επάλληλων κύκλων, όπου το κόμμα είναι στο κέντρο και μετά ακολουθεί ο κύκλος των μετώπων κοκ. Τα πράγματα είχαν γίνει πιο “χαοτικά” και δεν χρειαζόταν ο αυστηρός-συγκεντρωτικός έλεγχος ενός μετώπου για να επιτευχθεί ο σκοπός. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΕΔΑ περιορίστηκε μόλις στις 18 έδρες. Όμως, η συγκρότηση της Δημοκρατικής Ένωσης και μόνο ήταν που πέτυχε σημαντικούς πολιτικούς σκοπούς: πρώτον, το κάψιμο του χαρτιού Καραμανλής, με την έννοια του ότι στιγματίστηκε πια ως αχυράνθρωπος των αμερικάνων. Δεύτερον, την ανάδειξη του ζητήματος της Δημοκρατίας, καθώς η Δημοκρατική Ένωση πήρε τις περισσότερες ψήφους και με διαφορά, αλλά η ΕΡΕ πήρε τις περισσότερες έδρες. Τρίτον, τη διάσπαση του Κέντρου, που οδήγησε στην “απελευθέρωση” ΕΑΜογενών ανθρώπων και αργότερα στο 24% της ΕΔΑ το 1958 (έστω και με στρεβλή γραμμή, εξαιτίας της οποίας δεν διήρκεσε για πολύ η κατάληψη της 2ης θέσης και η αριστερά βυθίστηκε οριστικά πια στο ρόλο που της επεφύλασσε η 6η Ολομέλεια του 1956: αυτόν του δευτερεύοντα παράγοντα υποστήριξης του πολιτικού συστήματος).
Τέλος, για άλλη μια φορά, βλέπουμε και σε αυτό το κείμενο (το οποίο «έχει το θράσσος»-κατά την πλειοψηφία της σημερινής ελληνικής αριστεράς να αναφέρεται θετικά και υπέρ των ελληνικών θέσεων σε εθνικό θέμα) άλλο ένα σύνθημα του επαναστατικού-ζαχαριαδικού ΚΚΕ που το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου έκλεψε: “Ελλάδα για τους Έλληνες”.
62101950013
Για μια Ελλάδα Ανεξάρτητη- Ελλάδα για τους Έλληνες
Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν στις 19 του Φλεβάρη. Σ’ αυτή τη μέρα καλείται ο λαός της Ελλάδας να δώσει μια σοβαρή μάχη κατά των δυνάμεων της υποτέλειας και για την επιβολή της θέλησής του: για αλλαγή της εξωτερικής και εσωτερικής πορείας της χώρας. Ο λαός έχει ν’ αντιμετωπίσει τις αντεθνικές, σκοτεινές, ξενοκίνητες δυνάμεις της αντίδρασης που είναι συσπειρωμένες στο συναγερμό που περισσότερο από τρία χρόνια βρίσκεται στην εξουσία και ρήμαξε τον τόπο. Πιστός υπηρέτης των αμερικάνων ο συναγερμός, παραχώρησε όλη την οικονομία της χώρας στα χέρια τους, με αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό σε ζητιάνο. Οι άποροι ξεπέρασαν τα δυόμισυ εκατομμύρια. Ενάμισυ εκατομμύριο φτάνουν οι άνεργοι και μισοάνεργοι. Αυτοί που δουλεύουν δεν εξασφαλίζουν ούτε το ψωμί των παιδιών τους. Ασήκωτα φορολογικά βάρη στην πλατη των μεσαίων και φτωχών στρωμάτων του λαού, για να ικανοποιούν τις πολεμικές ανάγκες που μας επιβάλλουν οι αμερικάνοι. Συνέχισαν την πολιτική της μισσαλοδοξίας και των διώξεων ενάντια σε κάθε δημοκρατικό στοιχείο. Παραχώρησε εθνικά εδάφη στους αμερικάνους και φτιάξαν αεροδρόμια κι άλλες πολεμικές βάσεις: τους παραχώρησε το δικαίωμα της ετεροδικίας. Η πατρίδα μας μετατράπηκε σε ξεμάντρωτο χωράφι των ξένων κι ο στρατός της όργανο των αμερικάνων. Με ξετσιπωσιά, ο συναγερμικός υπουργός αμύνης είπε σε αμερικάνο στρατηγό: “Ιδού ο στρατός σου! Ιδού οι αξιωματικοί σου!”. Ξεπούλησαν την ιερή υπόθεση της Κύπρου. Αγόγγυστα δέχτηκαν τους ξευτιλισμούς και τις διεκδικήσεις ελληνικών εδαφών από τους βασιβουζούκους της Άγκυρας. Με υπόκλιση δέχτηκαν τα ραπίσματα του Ντάλλες που κατεψήφισε στον ΟΗΕ την εθνική μας υπόθεση της Κύπρου και συμμορφώθηκαν στο ιταμό τηλεγράφημά του να εγκαταλείψουν το κυπριακό και χωρίς όρους να συμφιλιωθούν με τους τούρκους.
Τον Καραμανλή, υπουργό του συναγερμού και πιστό όργανο των αμερικάνων, τον επέβαλαν πραξικοπηματικά πρωθυπουργό, μετά το θάνατο του Παπάγου, για να εκπληρώσει τις επιταγές του Ντάλλες και ν’ ανακόψει τη λαϊκή θέληση γι’ αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής.
Για να διατηρήσουν, οι αμερικάνοι, στην εξουσία, το πουλημένο αυτό συγκρότημα του συναγερμού μ’ επικεφαλής τον Καραμανλή, και για να του δώσουν το λαϊκό χρίσμα, εισηγήθηκαν και ψηφίστηκε το τερατώδικο καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα. Για να εξαπατήσουν τις μάζες και να μειώσουν την κατακραυγή του λαού κατά του συναγερμού, του άλλαξαν την ταμπέλαν και τον ονόμασαν ΕΡΕ. Για να μπορέσουν με τη δύναμη της εξουσίας να κερδίσουν τις εκλογές πραξικοπηματικά ανάθεσαν τη διεξαγωγή τους στον Καραμανλή, παραβιάζοντας τη συνταγματική τάξη.
Η ΕΡΕ του Καραμανλή, που είναι ο συναγερμός μεταμφιεσμένος (και μάλιστα, τώρα που τον αποτελούν οι πιο πουλημένοι και σκοτεινοί άνθρωποι), επικρατώντας, θα σημάνει μεγαλυτερα δεινά για το λαό. Ξεπούλημα και του τελευταίου ίχνους που απόμεινε απ’ την εθνική μας αυτοτέλεια, μεγαλύτερη πείνα, κατατρεγμούς. Θα σημάνει ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας.
Για να επιβάλλουν το σκοτεινό συγκρότημα του Καραμανλή οι αμερικάνοι, κινητοποίησαν τα ψευτοδημοκρατικά τους όργανα με σκοπό να διασπάσουν την ενότητα των δημοκρατικών δυνάμεων.
Δυο μέτωπα θα εμφανισθούν στις εκλογές. Απ’ τη μια οι ξεπουλητάδες της Ελλάδας που εκπροσωπούνται απ΄την ερε του Καραμανλή και από τους ξενόδουλους που με τη δημοκρατική μάσκα διασπούν τις δυμοκρατικές δυνάμεις για να βοηθήσουν την επικράτηση του Καραμανλή. Κι απ’ την άλλη μεριά, οι πατριωτικές δυνάμεις που παλεύουν ν’ απαλλάξουν την πατρίδα απ’ τις ατιμωτικές αλυσσίδες της υποτέλειας, να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία της πατρίδας, να την απαλλάξουν απ’ τις ξένες βάσεις και την ετεροδικία και θ’ ακολουθήσουν πολιτική ίσης φιλίας μ’ όλες τις χώρες. Που θα εξασφαλίσουν την εσωτερική ειρήνευση της χώρας με τη χορήγηση γενικής αμνηστείας, την αποκατάσταση των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού, και την κατάργηση των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων. Θα εφαρμόσει οικονομική [πολιτική] που θ’ανακουφίσει το λαό και θ’ ανεβάσει το βιωτικό του επίπεδο. Θ’ αποκαταστήσει το κύρος και την εθνική αξιοπρέπεια της πατρίδας. Θα παλαίψει και θα πετύψει τη λύση του εθνικού μας αιτήματος της Κύπρου χωρίς παραχωρήσεις. Θα δημιουργήσουν μια Ελλάδα για τους Έλληνες.
Αυτά τα συνθήματα βγαίνουν απ’ τα σπλάχνα κάθε έλληνα πατριώτη. Αυτή την πολιτική της αλλαγής απαίτησε ο λαός στις δημοκτικές εκλογές και στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και άλλες του κινητοποιήσεις. Αυτή την πολιτική εκφράζει το πατριωτικό μέτωπο της αλλαγής: το μέτωπο αυτό είναι δημιούργημα λαϊκό, βγήκε μέσα απ’ τα κατάβαθα του λαού κι εκφράζει τους καημούς και τους πόθους του.
Στο μέτωπο αυτό έχουν υποχρέωση να πάρουν μέρος όλα τα δημοκρατικά αντισυναγερμικά κόμματα. Όποιος σ’ αυτή την κρίσιμη ώρα διασπά, την ενότητα των αντισυναγερμικών δυνάμεων, εκτελεί εντολή των αμερικάνων. Κάθε κόμμα αυτή τη στιγμή θα δείξει αν είναι με την Ελλάδα ή εξυπηρετεί τα ξένα συμφέροντα. Ο λαός ενωμένος στο πανεθνικό μέτωπο της εθνικής αλλαγής και κάτω απ’ την καθοδήγηση της πατριωτικής δημοκρατικής ηγεσίας θα σαρώσει τους ξεπουλητάδες της Ελλάδας. Θα ψηφίσει το μέτωπο της εθνικής αλλαγής. Θα παλαίψει κατά της τρομοκρατίας, του εκβιασμού, της συκοφαντίας. Ενωμένος θα υπερασπιστεί το αποτέλεσμα των εκλογών και σύσσωμος θα ξεσηκωθεί να σαρώσει τα διχτατορικά σχέδια του ΙΔΕΑ.
Εμπρός στη μάχη για μια Ελλάδα ανεξάρτητη, μια Ελλάδα για τους Έλληνες. Μαύρο στους ξεπουλητάδες.
Πατριώτες! Ψηφίστε το Μέτωπο της Εθνικής Αλλαγής που παλεύει με συνέπεια για Εξωτερική πολιτική Ίσης φιλίας- για Εσωτερική Ειρήνευση και Ομαλότητα- για Οικονομική Ανακούφιση του Λαού
Πατριώτες! Μαυρίστε τους ψετοδημοκράτες που με υπόδειξη των αμερικάνων διασπούν το εθνικό Δημοκρατικό Μέτωπο για να διαιωνίζεται η υποτέλεια και ανωμαλία
Ριζοσπάστης, αρ.φ. 125, Γενάρης 1956

ΠΗΓΗ: https://parapoda.wordpress.com/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.