Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Για την επέτειο του «ΟΧΙ»


Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΧΙ

Σε επικοινωνιακό, ιδεολογικό και στρατηγικό επίπεδο η Τουρκία του Ερντογάν κερδίζει διαρκώς έδαφος έναντι της αποδυναμωμένης πατρίδας μας.
Ο έωλος και ιστορικά ψευδής αναθεωρητισμός του, -ο οποίος (Ερντογάν) αντικειμενικά εξυπηρετείται από το ρεύμα της αποεθνοποίησης και της υποβάθμισης των ιστορικών, θρησκευτικών και πολιτισμικών σταθερών που παρατηρείται στη χώρα μας-, δυστυχώς αποκτά σιγά-σιγά πολιτικά και διπλωματικά ερείσματα
Η διαδικασία τής δήθεν κοινής θέασης της ιστορίας, -που άρχισε με τη συγγραφή νέων διδακτικών βιβλίων την περίοδο του «εκσυγχρονισμού» μετά από παρότρυνση της ΕΕ, την οποία συνεχίζει και σήμερα, εντελώς ανοίκεια και προσβλητικά, με την πρόσφατη υιοθέτηση των αιτημάτων των συνεργατών του ναζισμού τσάμηδων και των απογόνων τους-, όπου τα ιστορικά γεγονότα θα ετύγχαναν κοινής αποδοχής, στην Τουρκία αποτελούσε το πνευματικό εποικοδόμημα του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού που ισοπεδώνει την ιδιαιτερότητα και τη διαλεκτική των ιστορικών γεγονότων.
Η Τουρκία το κατάλαβε εγκαίρως και επανήλθε δριμύτερη στην αυτοποιητική της λογική. Αναθεωρεί και αναπλάθει την ιστορική συνείδηση τής κοινής γνώμης, ενώ στην Ελλάδα εξακολουθούμε να υποτιμούμε τις κοινές παραδόσεις, τις πατριωτικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές σταθερές.

Σε μια κοινωνία όπου οι νέοι μεταναστεύουν και αρνούνται την προγονική εστία για να μπορέσουν να επιβιώσουν, οι μεσήλικες υποφέρουν και οι γέροντες οδηγούνται στα συσσίτια της γενικευόμενης βικτωριανής αντίληψης περί κοινωνίας, η διατήρηση του ιστορικού νήματος της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας προβάλλεται δυστυχώς ως βαρίδι, ως περιττή πολυτέλεια, ως πολιτιστικό μειονέκτημα!
Η κοινωνική συνοχή όμως δεν διατηρείται με τον κατακερματισμό και την εξίσωση όλων προς τα κάτω, με την εφαρμογή του αλλοτριωτικού προγράμματος των δανειστών, αλλά με την άρνηση εφαρμογής του!
Και μια νέα αντιμνημονιακή παλλαϊκή Κοινωνική Συνεννόηση πρέπει να προκύψει μέσα από τα συντρίμμια των Μνημονίων!
Συνεπώς, ας μην κατακρίνουμε τους παππούδες και τους γονείς μας που καθιέρωσαν να γιορτάζεται ως Εθνική Γιορτή η 28η Οκτωβρίου 1940, η ημέρα δηλαδή της επίθεσης του φασισμού και της αντίστασης των Ελλήνων και όχι η ημέρα της απελευθέρωσης, όπως στις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης!
Το φρόνημα και η γλώσσα της ελληνικής φυλής κυριολεκτούν!
Ο λαός γιορτάζει την αυθόρμητη παλλαϊκή αντιστασιακή του πράξη, διαδηλώνει τη βούλησή του να είναι ελεύθερος!
Γι’αυτό άλλωστε δημιούργησε το Έπος του ’40, κάτι που δεν συνέβη στους περισσότερους ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτό το φρόνημα πρέπει να ατσαλώσει πάλι τις ψυχές όλων των Ελλήνων, έστω σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης!

ΠΗΓΗ: http://enypekk.gr/oligosticha-tis-enypekk-4/

 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.