Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!!!

του Γιάννη Αντωνιάδη

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Συνέχεια ακούω το ψέμα ότι τα χρήματα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που συμφώνησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα πάνε για την Ανάπτυξη και όχι για το χρέος! Δείτε τι λέει το πρωτότυπο κείμενο της συμφωνίας:

"Η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων θα αποτελέσει μια πηγή για την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης εξόφλησης του νέου δανείου του ΕΜΣ και θα αποφέρει κατά τη διάρκεια του νέου δανείου επιδιωκόμενο συνολικό ποσό 50 δισεκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25 δισεκ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την επιστροφή της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και το 50% κάθε εναπομένοντος ευρώ (τουτέστιν, 50% των 25 δισεκ. ευρώ) θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της αναλογίας χρέους/ΑΕΠ, το δε υπόλοιπο 50% θα χρησιμοποιηθεί για επενδύσεις."

Τι λέει το κείμενο με απλά λόγια; Τα πρώτα 25 δις θα πάνε για τα χρέη των Τραπεζών (πού είναι η ανάπτυξη;) Το ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝ των 25 δις μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για το χρέος και για την ανάπτυξη (50/50. Δηλαδή ΜΕΤΑ από τα πρώτα 25 δις ευρώ, θα μπορείτε από τα υπόλοιπα 25 δις να χρησιμοποιήσετε τα ΜΙΣΑ για ανάπτυξη (δηλαδή 12,5 δις από τα 50 δις). Του "Αγίου Ποτέ" όμως θα πιάσουμε τον στόχο των πρώτων 25 δις, οπότε στην πράξη ούτε ένα ευρώ από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν θα πάει για ανάπτυξη. Μόνον για τα χρεή των τραπεζών!

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Για δείτε και πάλι τι λέει η συμφωνία που ψήφισαν για το ασφαλιστικό:

"να πραγματοποιήσει [η κυβέρνηση] φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και να προσδιορίσει πολιτικές ώστε να αντισταθμίσει πλήρως τον δημοσιονομικό αντίκτυπο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του 2012, καθώς και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ή εναλλακτικά μέτρα που θα συμφωνηθούν αμοιβαία ως τον Οκτώβριο του 2015".
Με απλά λόγια μας λέει η Τρόικα:

Τόλμησε το ΣτΕ να βγάλει αντισυνταγματικές περικοπές συντάξεων που σας επιβάλαμε; Για βάλτε τη δικαιοσύνη σας σε τάξη! Για να αντισταθμιστεί αμέσως η απόφαση! Και να μην ξανατολμήσει τέτοιες μαγκιές! Όλα πρέπει να βγαίνουν συνταγματικά από δω και στο εξής!

Και το φοβερότερο: ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΡΗΤΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΑ! ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΑ 360 ΕΥΡΏ! 

Αφήστε τα Ταμεία σας να πεθάνουν ήσυχα. Άλλωστε υπάρχει η ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη των 360 €. Φτάνει και περισσεύει.Τώρα, βέβαια, μπορείτε να βρείτε και εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα. Αν τα βρείτε και π.χ αφορούν έκτακτες εισφορές σε μεγαλοεργοδότες, θα σας τα βγάλει “υφεσιακά¨ και θα τα απορρίψει το ΔΝΤ! Για το λόγο αυτό, αν μπορέσετε να βρείτε ισοδύναμα εκτός από το να μειώσετε συντάξεις, γράψτε μας! Πώς αλλιώς θα αβαντάρουμε τις ιδιωτικές ασφαλιστικές μας εταιρίες που περιμένουν σαν γύπες το θάνατο του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος ώστε να μοσχοπουλήσουν ιδιωτικά προγράμματα σύνταξης και Υγείας στην Ελλάδα;

ΓΙΑ ΤΗ "ΡΥΘΜΙΣΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Για διαβάστε τι ακόμα αποδεχτήκαμε σχετικά με την "απομείωση του χρέους", για να μη σας παραμυθιάζουν ότι δεχτήκαμε μεν δυσβάστακτα μέτρα, αλλά θα πετύχουμε μια καλή συμφωνία για το χρέος:
"Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Αυτό οφείλεται στη χαλάρωση των πολιτικών που ακολουθήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόσφατη επιδείνωση του εσωτερικού μακροοικονομικού και χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος. Η σύνοδος κορυφής για το ευρώ υπενθυμίζει ότι τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν θεσπίσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών μία αξιοσημείωτη δέσμη μέτρων προς υποστήριξη της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας, η οποία εξομάλυνε την πορεία εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας και μείωσε το κόστος σημαντικά.. Με αυτά τα δεδομένα και στο πλαίσιο του πιθανού μελλοντικού προγράμματος του ΕΜΣ, καθώς και σύμφωνα με το πνεύμα της δήλωσης της Ευρωομάδας του Νοεμβρίου του 2012, η Ευρωομάδα παραμένει έτοιμη να εξετάσει, εάν χρειαστεί, πιθανά πρόσθετα μέτρα (πιθανή παράταση των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής), για να εξασφαλιστεί ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες παραμένουν σε βιώσιμο επίπεδο. Τα μέτρα αυτά θα εξαρτώνται από την πλήρη υλοποίηση των μέτρων τα οποία πρόκειται να συμφωνηθούν σε πιθανό νέο πρόγραμμα και θα εξεταστούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση επανεξέτασης. Η σύνοδος κορυφής για το ευρώ τονίζει ότι δεν μπορούν να αναληφθούν απομειώσεις της ονομαστικής αξίας του χρέους."

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ ΕΔΩ; Λένε με απλά λόγια:


"Με δεδομένο λοιπόn,, ότι ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ, που το χρέος ΠΙΘΑΝΟΝ δεν είναι βιώσιμο,και με δεδομένο ότι ΗΔΗ ΗΜΑΣΤΑΝ ΠΟΛΥ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΕΝΑ ΚΟΥΡΕΜΑ και στο ΠΙΘΑΝΟ μελλοντικό πρόγραμμα (αν το πάρετε), μπορεί, εάν, ίσως και εφόσον χρειαστεί (αν λέμε), θα εξετάσουμε, πιθανόν, κάποια πρόσθετα μέτρα ώστε το χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο. Και επειδή, βέβαια, εσείς φταίτε που έγινε αυτό το κακό, δεν είναι σωστό και δίκαιο να φορτωθούμε εμείς οι δανειστές τα δικά σας σφάλματα! Μπορεί, π.χ. να σας ζητήσουμε να πάρετε ΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ “ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΜΕΤΡΑ”, να κάνετε εσείς πρώτα κάποιες ακόμα εξτρά θυσίες ώστε το χρέος να γίνει ΒΙΩΣΙΜΟ. Αφού εσείς φταίτε! Και εφόσον, το υπογράφετε ότι φταίτε! Και η βουλή σας με 229 ψήφους επικύρωσε ότι εσείς φταίτε! Και αφού βέβαια τηρήσετε κατά γράμμα όλα τα συμφωνηθέντα σε ένα πιθανό πρόγραμμα Τότε, ίσως, φανούμε και μεις λιγάκι γενναιόδωροι και... ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ να φτάσουμε να σας κουρέψουμε το χρέος! ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΑΠΠΟΜΕΙΩΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Απλά θα σας κάνουμε εκεί μια εξυπηρετησούλα μια περίοδο χάριτος, μια επιμήκυνση να μας ξεπληρώνετε σιγά σιγά και θα μας ευγνωμονείτε κιόλας. Αφού συμφωνήσατε μάλιστα να μας πουλήσετε όλη τη δημόσια περιουσία έναντι πινακίου φακής, (ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΣΟΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΒΑΛΟΝΤΑ ΤΟΚΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΩΣΑΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΖΑΜΠΑ!), για ποιο λόγο να μη σας κάνουμε και μια δήθεν διευκόλυνση αποπληρωμής! (Α, ρε νεοέλληνα! Σε κλέβουν κάτω από τη μύτη σου και χαμπάρι δεν παίρνεις!)


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Για δείτε τι λέει η συμφωνία που ψήφισαν για το τι θα γίνεται εάν δεν επιτυγχάνονται οι "φιλόδοξοι δημοσιονομικοί στόχοι¨για τα πλεονάσματα:

"η πλήρης εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της Συνθήκης για τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση, κυρίως με την έναρξη λειτουργίας του Δημοσιονομικού Συμβουλίου πριν από την οριστικοποίηση του Μνημονίου Συνεννόησης και με την εισαγωγή ΗΜΙ-ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ σε περίπτωση παρεκκλίσεων από φιλόδοξους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος αφού ζητηθεί η γνώμη του Δημοσιονομικού Συμβουλίου και με την επιφύλαξη προηγούμενης έγκρισης από τους θεσμούς."
ΑΚΟΎΤΕ; "ΗΜΙ-ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ" σε περίπτωση "παρεκκλίσεων από φιλόδοξους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος" Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι π.χ εάν δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι για αυξημένα έσοδα από το 23% ΦΠΑ (που δεν πρόκειται να επιτευχθούν), ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα κόβονται δαπάνες του δημοσίου. Ποιες δαπάνες, που έχουν ήδη κατακρεουργηθεί; Μα μισθοι, συντάξεις, υγεία, παιδεία, άμυνα κλπ.


ΑΥΤΑ για όσους πιστεύουν ότι μαι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ και άλλους παλαιο- και νεο-μνημονιακούς θα έχει τη δυνατότητα να "διαπραγματεύεται" κάτι καλύτερο. ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΣΑ ΥΦΕΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ "ΗΜΙ-ΑΥΤΟΜΑΤΑ" (τι πάει να πει πάλι αυτό;;;;) οι ήδη τσεκουρωμένοι μισθοί, και οι κοινωνικές δαπάνες του δημοσίου.

Ευχαριστώ το φίλο Παναγιώτη Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.