Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

Θέλουμε να γίνουμε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή.



Παντούλας Θόδωρος 


Οι ημέρες είναι λιγοστές. Και τα μέσα που διαθέτουμε ακόμη λιγότερα. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε με πολλούς κόπους. Για εμάς ούτε γινάτι είναι ούτε αρπαχτή οι εκλογές. Είναι χειρονομία ευθύνης Μαρτυρία ενός άλλου ύφους, δηλαδή ήθους, δίνουμε. Και το κάνουμε χωρίς τις συνήθεις εκπτώσεις. Δεν είμαστε ούτε μπροστινοί ούτε… πισινοί κανενός.

Αν θέλετε απλώς να διαμαρτυρηθείτε υπάρχουν άλλοι, πολύ καλύτεροι από εμάς στους σαματάδες. Εμείς δεν τσιμπάμε στον εκβιασμό του «μικρότερου κακού». Θέλουμε να είμαστε θετική ψήφος και αξιοπρεπής επιλογή.
Γι’ αυτό δεν κάνουμε σημαία ευκαιρίας ούτε τον Ελληνισμό ούτε την Ορθοδοξία.

Και, προφανώς, δεν έχουμε απαντήσεις σε όλα. Ειλικρινή όμως αγωνία έχουμε. Έχουμε αγωνία για το λιγόστεμα της Ελλάδας και των Ελλήνων, για το λιγόστεμα της Δημοκρατίας, για το λιγόστεμα της Παιδείας, για την απαξίωση όσων μας συνέχουν και την σταδιακή στροφή προς την ιδιώτευση.

Το λέμε ξεκάθαρα: δεν μπορεί να είναι φιλοδοξία της χώρας η επιστροφή στις αγορές. Και το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας δεν είναι πολιτική αλλά ευτελισμός της πολιτικής. 

Επιτέλους, επιθυμούμε να ξαναζήσουμε ως δημιουργοί και όχι σαν δανειολήπτες. Είμαστε πολίτες και όχι πελάτες. Είμαστε Ευρωπαίοι κι όχι Ευρωπαϊστές. Σύνορά μας είναι οι περιφέρειες –από την Κερύνεια έως την Κορυτσά– και όχι οι παρυφές του προτεκτοράτου της Αθήνας. 

Επιθυμούμε την ανάκτηση της μνήμης και του τρόπου των Ελλήνων.
Οι μέρες που απομένουν είναι λιγοστές. Και τα μέσα που διαθέτουμε ακόμη λιγότερα.

 Θέλουμε να γίνουμε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή.

Όσοι θέλετε, βοηθήστε μας σε αυτό. Δεν είμαστε σαν τα μούτρα τους και δεν θα καταντήσουμε σαν αυτούς.

Σε αυτή την σελίδα, που όποιος επιθυμεί την ακολουθεί, θα προσπαθήσω να φιλοξενούνται τα νέα μας: 

ΠΗΓΗ: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02oE2qwAVcehiD6K6GZs7B61Xsqv79mbW2S1o8hsCED951SD2HiYRpvQwN1rJT6WYSl&id=100092537010254
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.