Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Στέλιος Κούκος, Η Αγία Σοφία και το συνεχές πολιτισμικό της πλιάτσικο!



Ιερομόναχος Αναστάσιος, «Η Μεγάλη του του Χριστού Εκκλησία».

Γράφει ο Στέλιος Κούκος


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν συνεχίζει να πανηγυρίζει για την… άλωση της Αγίας Σοφίας! Πριν από δύο μέρες και κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, διάβασε ένα ποίημα-προφητεία που παρουσιάζει τις ενέργειες του να λειτουργήσει ο ναός σαν τζαμί ως μια δεύτερη άλωση! Προφανώς ως δεύτερη άλωση της Πόλης και της Αυτοκρατορίας! Τι άλλο;


Λέει το ποίημα: «Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ! Μην ανησυχείς τα εγγόνια του Μωάμεθ του Πορθητή θα γκρεμίσουν όλα τα είδωλα και θα σε μετατρέψουν και πάλι σε τζαμί. Θα κλαίνε όταν θα ετοιμαστούν για προσευχή και θα γονατίσουν για να προσευχηθούν.


Οι ήχοι των προσευχών θα γεμίσουν και πάλι τους άδειους τρούλους. Θα είναι η δεύτερη Άλωση. Οι ποιητές θα γράψουν έπος. Οι προσευχές θα την αναγγείλουν. Οι ήχοι των προσευχών που θα ακουστούν από τους άδειους σήμερα μιναρέδες θα ακουστούν και πάλι στο Διάστημα…».


Κατ’ αρχήν να ευχαριστήσουμε τον ποιητή-προφήτη, αλλά και τον νέο… πορθητή για την φιλοφρόνηση! «Αγία Σοφία, υπέροχε ναέ»! Μας συγκινεί ιδιαιτέρως η εκτίμησή σας για τον ναό μας και καταλαβαίνουμε γιατί κατά καιρούς θέλετε να τον ανακαταλαμβάνετε.


Πράγματι αξίζει τον κόπο! Ακόμη κι αν αυτός βρίσκεται στα χέρια σας και έχετε και τα κλειδιά στις τσέπες σας, μπορείτε να κάνετε μερικές φορές πως δεν είναι δικό σας και να ξεκινάτε νέα εκστρατεία για την κατάληψή του! Έτσι, θα μπορεί ο κάθε πρόεδρος να πανηγυρίζει για τον θρίαμβό του και τις αλλεπάλληλες αλώσεις της Αγια-Σοφιάς, της Πόλης, της Αυτοκρατορίας.

Συνέχεια εδώ: http://www.pemptousia.gr/?p=363782


ΠΗΓΗ:https://ologiomofeggari.blogspot.com/2023/01/blog-post_31.html?m=1
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.