Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Κα(ϊ)λή για τα συμφέροντα των Τούρκων, Κατάρ(α) για την Ελλάδα!


της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Η κοινωνία παρατηρεί σε σοκ τον φερόμενο χρηματισμό από τρίτη χώρα προς την εκπρόσωπό μας στο Ευρωκοινοβούλιο, κ. Καϊλή. Επανήλθε καίριο το ερώτημα το τι προωθεί ο πολιτικός κόσμος εκεί που παρίσταται; Ποιου συμφέροντα τελικά πρεσβεύει; Ειδικά για τα νησιά και τις ακριτικές περιοχές των ελληνοτουρκικών συνόρων αν κρίνουμε από το μεταναστευτικό, αφήνοντας άλλους τομείς, είναι τόσο κραυγαλέα η απαξιωτική εκπροσώπησή τους που πραγματικά είναι πρωτόγνωρο νευραλγικές περιοχές της χώρας να αφήνονται έρμαια ακόμα και σήμερα στον έλεγχο των ΜΚΟ.

Η συζήτηση αντί να γίνεται για το ποιες θα είναι οι κυρώσεις σε αυτόν που τα δίνει αλλά και γιατί τα δίνει, ποιοι άλλοι είναι αναμεμιγμένοι και πόσο έχουν βλάψει τα ελληνικά συμφέροντα, τελικά ο εξευτελισμός της χώρας εξαιτίας του φερόμενου χρηματισμού Ευρωβουλευτού της και μάλιστα με τίτλο Αντιπροέδρου, μεταφέρεται στο εσωτερικό ως άλλος ένας τσακωμός για το ποιο πολιτικό κόμμα είναι περισσότερο διεφθαρμένο!

Το Κατάρ βέβαια “που τα δίνει” δεν είναι ένα τυχαίο κράτος. Το Κατάρ των 3 εκατομμυρίων αποτελείται σχεδόν το 90% του συνολικού πληθυσμού του από μετανάστες! Πιστή σύμμαχος της Τουρκίας, με γενναία χρηματοδότηση που μετριέται σε πολλά δις δολάρια προς αυτήν στηρίζοντάς την μάλιστα σε εποχή με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, διατηρεί στο έδαφός της τεράστια στρατιωτική τουρκική βάση. Οι διμερείς σχέσεις τους δεν σταμάτησαν μόνο σε αυτά. Τον Ιούλιο του 2021 νέα συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών προβλέπει την ανάπτυξη μέχρι και 36 μαχητικών αεροσκαφών του Κατάρ στην Τουρκία. Η συμφωνία κάνει αναφορά και στην ανάπτυξη μεταγωγικών αεροσκαφών του Κατάρ, όπως και τη συνεκπαίδευση (στο Αιγαίο που αλλού;) Τούρκων και Καταριανών πιλότων. Στον τουρκικό Τύπο αναφέρεται πως η συνεργασία αυτή είναι σημαντική, καθώς το Κατάρ διαθέτει τα γαλλικής κατασκευής μαχητικά Rafale και Mirage 2000-5, τα οποία δεν έχει στο οπλοστάσιό της η τουρκική αεροπορία. Δεν χρειάζονται περισσότερα στοιχεία ώστε να πούμε σε ποιον στρέφεται ενάντια η συμφωνία αυτή σε μια περίοδο μάλιστα που εκτοξεύονται καθημερινά απειλές για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Σε όλο αυτό το πέπλο αδιαφάνειας πως θα μπορούσαν να λείψουν οι ΜΚO; Αναμεμειγμένες στο σκάνδαλο Qatargate φέρονται οι ΜΚΟ, “No Peace Without Justice” (Καμία Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη) και η “Fight Impunity” (Καταπολέμηση της ατιμωρησίας) με επικεφαλή τον Πιερ-Αντόνιο Παντσέρι ο οποίος προφυλακίστηκε. Επίτιμο μέλος της τελευταίας , εκτός άλλων προσωπικοτήτων, ο πρ. Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης κ. Αβραμόπουλος που παραιτήθηκε όταν έγινε γνωστό το σκάνδαλο. Η “Fight Impunity”, έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στις Βρυξέλλες και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο σκοπός της οργάνωσης ήταν να συνδράμει άλλες διεθνείς οργανώσεις και κρατικές υπηρεσίες, και να καλύψει τα κενά του διεθνούς νομικού συστήματος, στην προσπάθεια να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εδώ να επισημάνουμε ότι “πάνω” στα ανθρώπινα δικαιώματα στήθηκε η όλη μπίζνα του μεταναστευτικού όπως επίσης και η προσπάθεια για θεσμοθέτηση επιτήρησης των ελληνοτουρκικών συνόρων υπό τον έλεγχο των ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας. Πρόσφατο είναι και το περιστατικό με τους 38 μετανάστες στα σύνορα του Έβρου με ενεργή ανάμειξη της ΜΚΟ “Human Rights 360” που παραλίγο να οδηγήσει σε συνοριακό ζήτημα μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Κι αν η Ελλάδα είναι μονίμως απολογούμενη απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα, τα αυταρχικά καθεστώτα όπως του Κατάρ και της Τουρκίας φαίνεται ότι έχουν ασυλία σε αντίστοιχη κριτική.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση σε πολιτικό επίπεδο πως μπορούν να ξεχαστούν:

* ότι ο κ. Παπαδημούλης (Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπέρμαχος για τα ανθρώπινα δικαιώματα ) αγοράζει το 2018 σε πολύ χαμηλή τιμή οκτώ ακίνητα σε υποβαθμισμένες περιοχές των Αθηνών και νοικιάζει μέρος αυτών, στην περίφημη ΜΚΟ του Τζορτζ Σόρος Solidarity Now για την εγκατάσταση μεταναστών που ήταν συμβεβλημένη με το πρόγραμμα ESTIA;

* οι αναφορές στο Ευρωκοινοβούλιο Ελλήνων Ευρωβουλευτών που τάσσονται εναντίον της φύλαξης των ελληνικών συνόρων, βάζοντας άνω όλων τα ανθρώπινα δικαιώματα (σύμπτωση; ), τασσόμενοι, έστω και άθελά τους, υπέρ της πολιτικής των ανοικτών συνόρων και της τουρκικής προπαγάνδας .

* ότι οι κοι Αβραμόπουλος, Μηταράκης, Σχοινάς τάχθηκαν υπέρμαχοι στην δημιουργία υπερδομών, οι οποίες έγιναν κατόπιν χρηματοδότησης μαμούθ της Ε.Ε., στα ελληνοτουρκικά σύνορα χωρίς αντίστοιχα να υπάρχουν όμοιες τους σε μέγεθος και λειτουργία πουθενά στην Ευρώπη.

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής (!!) εγκαινίασε πριν ένα χρόνο περιχαρής μαζί με το κ. Μηταράκη τις Υπερδομές μεταναστών σε Κω και Λέρο. Σε πρόσφατο tweet, επαίνεσε το Κατάρ για σημαντική και απτή πρόοδο στην εργασιακή μεταρρύθμιση, ζητώντας να διατηρηθούν αυτές οι μεταρρυθμίσεις. Ο κ.Σχοινάς συμμετείχε κεντρικά στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προτείνει την άρση των απαιτήσεων βίζας για το Κατάρ και το Κουβέιτ. Τι σύμπτωση! Τον Φεβρουάριο το 2022 κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ και ο κ. Μηταράκης επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Κατάρ να ενταχθεί στο σύστημα άρσης της υποχρέωσης θεωρήσεων για το χώρο Σένγκεν.

Δηλαδή στο Κατάρ που το 90% των πολιτών του είναι μετανάστες, στο Κατάρ που εξαγοράζει πολιτικά πρόσωπα για την επιρροή του εντός Ε.Ε., στο Κατάρ που, εν αντιθέσει με την πλειοψηφία των μοναρχικών καθεστώτων του Περσικού Κόλπου οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν οριστεί ως τρομοκράτες εκείνο τους προσφέρει την στήριξη του, στο Κατάρ τον πιο πιστό σύμμαχο της Τουρκίας που εργαλειοποιεί και απειλεί κατά κόρον με το μεταναστευτικό, “προσφέρουμε” ελευθέρα είσοδο και “εμείς” αντίστοιχα φτιάχνουμε Υπερδομές πάνω στα σύνορα λέγοντας ότι είμαστε η πρώτη Χώρα υποδοχής της Ευρώπης!

Τελικά η πολιτική μας εκπροσώπηση αποδεικνύεται Κα( ϊ ) λή για τα συμφέροντα των Τούρκων, Κατάρ( α ) για την Ελλάδα !

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

ΥΓ: Όταν η Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ πήγε στο Ευρωκοινοβούλιο το 2017 μέσα από συζητήσεις ανακάλυψε ότι για τον επηρεασμό στην λήψη αποφάσεων δεν χρειάζεται πια ο κλασικός τρόπος δωροδοκίας (στυλ Εύας) αλλά αυτό γίνεται μέσω προσλήψεων των Ευρωβουλευτών ως (δήθεν) σύμβουλοι σε μεγάλες εταιρείες λαμβάνοντας υπέρογκα χρηματικά ποσά ως αμοιβή. Αυτό, όσο και αν φαίνεται παράξενο, είναι νόμιμο! Αν προστεθεί και ο ρόλος των ΜΚΟ που έχουν χρηματοδοτηθεί αδρά από την Ε.Ε. έχουμε μία πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει εντός της σύγχρονης γραφειοκρατικής Βαβέλ των Βρυξελών. Γι’ αυτό και υπάρχει τέτοια αναντιστοιχία μεταξύ της βούλησης των ευρωπαίων πολιτών και της τελικής λήψης στις αποφάσεις. Ειδικά οι ακρίτες έχουν νιώσει στο πετσί τους και έχουν υποστεί οδυνηρές συνέπειες των αποφάσεων της Ε.Ε. όσον αφορά το μεταναστευτικό, αφού η Ελλάδα μέσω των εκπροσώπων της έχει τον ρόλο (στην καλύτερη των περιπτώσεων) απλού θεατή.

ΠΗΓΗ:https://ardin-rixi.gr/archives/248252
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.