Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

“Δεν ήταν ελληνική η Θεσσαλονίκη… και της ημιμάθειας ανάγνωσμα”



«Σήμερα είναι η επέτειος παράδοσης της Θεσσαλονίκης σε ελληνική διοίκηση. Οι ανοησίες περί απελευθέρωσης είναι εθνικιστικές κορώνες, αφού το ελληνικό στοιχείο στην πόλη δεν ξεπερνούσε το ένα τέταρτο του πληθυσμού, για πολλούς αιώνες. Ωραία είναι που μας ανήκει η πόλη και δεν χρειάζεται κανένα άλλο επιχείρημα για αυτό»… αυτά πληροφορήθηκα το πόνημα γνωστού αρθρογράφου τον οποίον αν δεν γνώριζα θα θεωρούσα ότι ανήκε στον «κύκλο της Σίας και της Ρεπούση».
Με αυτό τον τρόπο αντέδρασε φίλος του «DP» σε άρθρο του γνωστού ιστοχώρου γνώμης που κάποτε ήλεγχε (είχε δημιουργήσει) ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο τίτλος της ηλεκτρονικής επιστολής χρησιμοποιείται και από εμάς για λόγους έμφασης. Αφού από την πλευρά μας ξεκαθαρίσουμε ότι κάθε άποψη είναι σεβαστή και εντάσσεται στο πλαίσιο της απαραίτητης δημόσιας συζήτησης για όλα τα θέματα, φιλοξενούμε ολόκληρη την ηλεκτρονική απάντηση – επιστολή του φίλου που λάβαμε, καθώς αντιπροσωπεύει την αντίθετη άποψη, ενώ περιέχει ενδιαφέροντα στοιχεία. Για δικούς του λόγους δεν επιθυμεί δημοσιοποίηση του ονόματός του.
«Στη Θεσσαλονίκη μπήκαν ο παππούς μου και ο αδελφός του, που ήλθαν από την Αμερική για να πολεμήσουν… Συνέχισαν και στον β’ Βαλκανικό Πόλεμο, όπου ο αδελφός του παππού μου βρήκε οικτρό θάνατο στη τελευταία μάχη του Λαχανά – οι Βούλγαροι του έβγαλαν τα μάτια, προφανώς σε εκδίκηση για τον Βουλγαροκτόνο.
»Ο κύριος που υπογράφει το άρθρο, ο Ανδρέας Ζαμπούκας που δηλώνει φιλελεύθερος, κτυπάει υποτίθεται τον δογματισμό και ο ίδιος είναι ο χειρότερος δογματιστής, καμία σύνθεση σκέψεως και ιστορικής ανάγνωσης. Επίπεδα σχεδόν παιδαριώδη. Δικαίωμά του να τα πιστεύει σε προσωπικό επίπεδο. Τα ασπάζεται άραγε αυτά η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία στηρίζει από γνωστό φιλελεύθερο ιστοχώρο;
»Αυτά είναι τα επιχειρήματα του Μαζάουερ – Θεσσαλονίκη η πόλη των φαντασμάτων – εγκαταστάθηκαν στην Θεσσαλονίκη από τους Οθωμανούς μετά την εκδίωξή τους από την Ισπανία το 1492. Αυτό που αποσιωπούν όλοι οι αντίπαλοι του ελληνισμού, ντόπιοι και αλλοδαποί- είναι ότι έξω από τα τείχη της πόλης ο πληθυσμός ήταν στη συντριπτική του πλειοψηφία Έλληνες ορθόδοξοι.
»Δεν υπάρχουν Εβραίοι στην επαρχία. Ο ελληνικός πληθυσμός της Μακεδονίας συμμετείχε σε όλες τις επαναστατικές κινήσεις του ελληνισμού κατά των Οθωμανών. Είναι επίσης ιστορική άγνοια να μην αναφέρεται κάποιος στον μακεδονικό αγώνα, στις θυσίες και το αίμα όσων πάλεψαν να μείνει ελληνική η Μακεδονία. Άνθρωποι σαν τον Παύλο Μελά ή τον μεγάλο αντίπαλο του Βενιζέλου, τον Ίωνα Δραγούμη.
»Όσο για τον Βενιζέλο πέρα από το βιβλίο του Μαυρογορδάτου υπάρχει και το εξαίρετο βιβλίο της κας Κακούρη όπου παρουσιάζει την πολιτική του Βενιζέλου, μέσα από τις εξαρτήσεις του από την βρετανική πολιτική. Για όποιον θέλει κάτι παραπάνω από αναπαραγωγή…»
Τα συμπεράσματα δικά σας. Όποιος έχει να προσθέσει κάτι σε όσα λέγονται, εδώ είμαστε εμείς.


http://www.defence-point.gr/news/den-itan-elliniki-i-thessaloniki-ke-tis-imimathias-anagnosma

ΠΗΓΗ: http://protagorasnews.blogspot.gr
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.