Τρίτη 2 Μαΐου 2023

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ



Πρωτομαγιά σήμερα με όρους εντελώς διαφορετικούς από αυτούς που είχαμε συνηθίσει χρόνια πριν, με το εργατικό κίνημα να βρίσκεται σε υποχώρηση, με τους κάποτε εκφραστές του να του γυρίζουν την πλάτη προτιμώντας το δικαιωματισμό, την πολιτική ορθότητα, τη μετεξέλιξη σε μια νέα Ιερά Εξέταση που περιθωριοποιεί ό,τι δεν της αρέσει, γιατί δε μπορεί να προτάξει επιχειρήματα.

Την αποξένωση της Αριστεράς από τον πάλαι ποτέ φυσικό της χώρο την αναδεκνύουν και οι δημοσκοπήσεις:

 Στην τελευταία της Metron Analysis, οι ανήκοντες στην ανώτερη τάξη, προτιμούν το ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 25,5%, τη στιγμή που το ποσοστό του συνολικά είναι 22,2%. Αντίστοιχα, στους αγρότες παίρνει 17,1%
και στους εργάτες 20,3%.

Η Συριζαία και η λοιπή δικαιωματική αριστερά είναι λοιπόν ελκυστική στους χώρους της άρχουσας τάξης, κάτι που δείχνει και ότι οι διαχωρισμοί δεξιάς-αριστεράς έχουν χάσει την ουσία τους. Σήμερα άλλοι διαχωρισμοί προκύπτουν, αυτοί μεταξύ Νέας Τάξης, παγκοσμιοποίησης και πολιτικής ορθότητας από τη μία, και του ριζώματος, της ταυτότητας, της παράδοσης που θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί με τους δικούς της μηχανισμούς από την άλλη. Μια αντίθεση που διαπερνά οριζόντια το υπάρχον πολιτικό φάσμα και που ακόμα δεν έχει προταχθεί ως κυρίαρχη, με φροντίδα βέβαια ακριβώς της Νεοταξικής πλευράς, αφού της επιτρέπει να λειτουργεί με μια ριζοσπαστική φρασεολογία επιβάλλοντας τις προτεραιότητές της μέσα και από τις ΜΚΟ και αρκετούς χρήσιμους αφελείς.

Αντίστοιχα, στην εργατική τάξη συναντούμε τα υψηλότερα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης και του Κασιδιάρη σε σχέση με το μέσο όρο τους.
Αυτό σημαίνει ότι η εργατική τάξη δε νοιώθει ότι εκφράζεται πια από την Αριστερά του Σόρος και των δικαιωματιστών, και ότι η έλλειψη ενός δημοκρατικού πατριωτικού πόλου είναι περισσότερο από ποτέ εμφανής, αναγκαία δε η συγκρότησή του.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/100006194979685/posts/pfbid0oUT1w922dNMVXgH7B7jdwan9Yz77cAh6hN5wWdCkDqCdmBJuaf4scETfVfkNUYotl/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.