Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

«Βίβλος των Σκλάβων».



Από την Μαρία Ζαχάροβα.


Ειδική Βίβλος για τους σκλάβους.

 Σήμερα οι δυτικές φιλελεύθερες δικτατορίες έχουν αντικαταστήσει τα θρησκευτικά δόγματα πάνω στα οποία οικοδομήθηκαν οι κοινωνίες τους με τις λέξεις «Ελευθερία», «Δημοκρατία», «Ανθρώπινα Δικαιώματα».  

Επικρατει η ταση αυτές οι έννοιες να  συμπληρωνονται με άλλες, πιο "βολικές" για τα ΝΑΤΟκεντρικά καθεστώτα, έτσι ώστε να "εξυπηρετείται" η κάθε ξεχωριστή περίπτωση που τους απασχολεί.

 Φαίνεται ότι η Δημοκρατία ως φαινόμενο δεν μπορεί να χειραγωγηθεί τόσο εύκολα.  Άλλωστε τόσα έργα έχουν γραφτεί από την αρχαιότητα και η ιστορική εμπειρία δεν μπορεί να αγνοηθεί. 
 Και όμως.  Κάποτε, ακόμη και η Βίβλος είχε υποβληθεί σε χειραγώγηση, πόσο μαλλον  έννοιες που δεν εμπίπτουν στους Κανονες της σύγχρονης Πολιτικής Επιστήμης.

 Αλλά αυτό είναι αδύνατον, θα μου πείτε  εσείς.  Και ομως κάνετε λάθος,  θα σας πω εγω.

 Υπάρχει μια επιστολή του επισκόπου Beilby Porteus του Λονδίνου, στην οποία κάνει λόγο για την πίστη των σκλάβων των αποικιών "ζάχαρης" της Καραϊβικής:

 "Ετοιμάστε γι' αυτούς μια σύντομη μορφή δημόσιας προσευχής ... μαζί με επιλεγμένα μέρη της Γραφής ... ειδικά εκείνα που σχετίζονται με τα καθήκοντα των σκλάβων προς τα αφεντικά τους».

 Όμως το θέμα δεν περιορίστηκε στις προσευχές.

 Λίγοι θυμούνται τώρα, αλλά αυτό μπορεί να διορθωθεί - στα τέλη του 18ου - αρχές του 19ου αιώνα, δημοσιεύτηκε μια ειδική Βίβλος (δεν αστειεύομαι) για τις αποικίες της Βρετανίας :
"Επιλεγμένα μέρη της Αγίας Βίβλου που προορίζονται για τους Νέγρους σκλάβους, των βρετανικών νησιων των Δυτικών Ινδιών».

 Στις παγκόσμιες βιβλικές μελέτες, ονομαζόταν «Βίβλος των Σκλάβων».

 Το 90% της Παλαιάς Διαθήκης και το 50% της Καινής Διαθήκης ειχαν κοπεί.  Από τα 1189 κεφάλαια της τυπικής Προτεσταντικής Βίβλου, η «Βίβλος των Σκλάβων» περιέχει μόνο 232.

Στο όνομα της υποδούλωσης των ψυχών εκατομμυρίων σκλάβων, ο κλήρος κατέστρεψε τις Αγίες Γραφές, αποκλείοντας τμήματα όπως η Έξοδος, το Βιβλίο των Ψαλμών και την Αποκάλυψη του Ιωάννη του Θεολόγου, κομμάτια που θα μπορούσαν να ενσταλάξουν στους σκλάβους την σκέψη της ισότητας όλων των ανθρώπων ενώπιον του Θεού, πράγμα πολύ επικίνδυνο για τα αφεντικά τους.

 Οι Βίβλοι των Σκλάβων εκδίδονταν από τις αρχές του 19ου αιώνα στο Λονδίνο από τις εκδόσεις "Law and Gilbert".  Η μεγάλη ζήτηση είχε αποδειχθεί από τις  πολλές επανεκδόσεις.

 Από τα τρία αντίτυπα της πρώτης έκδοσης, δύο αντίγραφα φυλάσσονται στα πανεπιστήμια της Βρετανίας και ένα - στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Fisk (Τενεσί).

 Σήμερα, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται παντού  από τις φιλελεύθερες δικτατορίες. 
Γεγονότα "ψαλιδιζονται" σε τέτοιο βαθμό που γίνονται αγνώριστα λόγω των χειρισμών και τα οποία με αυτον τον τρόπο μετατρεπονται σε «αντι-γεγονότα». 
Στην συνέχεια διαδίδονται υπό τα ιερά λάβαρα της «Ελευθερίας και Δημοκρατίας» από τα ελεγχόμενα Μέσα Ενημέρωσης και ιστοσελίδες του Διαδικτύου. 
 Και όσοι είναι εκτός ελέγχου- απλώς εξουδετερώνονται.

 Η Ελευθερία και η Δημοκρατία στη δυτική εκδοχή έχουν γίνει σύμβολα που συγκαλύπτουν την υποδούλωση και αγιάζουν τη δικτατορία του φιλελευθερισμού.


ΠΗΓΗ: Όλγα Αυγητίδου fb
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.