Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Σοκ και δέος από τον πρέσβυ ε.τ για τα ελληνοτουρκικά και την Κύπρο! Ομιλία στην Λευκωσία




Τα όσα είπε ο πρέσβυς ε.τ Γιώργος Αυφαντής στην εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Ελλήνων, στην Λευκωσία, αποτελούν κόλαφο για την ελληνική εξωτερική πολιτική στα ελληνοτουρκικά. 

Η εξωτερική πολιτική και τα όσα απίθανα γίνονται συμπαρασύρει και την αμυντική μας πολιτική και ο κ.Αυφαντής εξήγησε γιατί. Μίλησε για τη συνέπεια και τη συνοχή της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια. Πολιτική που όπως είπε δεν αναφέρεται μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας όπως αφελώς λένε πολλοί στην Αθήνα, αλλά και στη διεθνή θέση της γειτονικής χώρας. 

Υποστηρίζεται αυτή η επεκτατική πολιτική από έναν αυτόνομο εξοπλιστικό παραγωγικό μηχανισμό, ο οποίος κυριαρχεί στην τουρκική οικονομία, επεσήμανε ο κ.Αυφαντής. Ο πρέσβυς ε.τ εξήγησε πως αν η Κύπρος χαθεί, τότε η Ελλάδα θα είναι εκβιαζόμενη έναντι της Τουρκίας στο Αιγαίο και στη Θράκη. Θα γίνει όπως η Αρμενία. Τόνισε ότι η Άμυνα του Ελληνισμού αρχίζει και τελειώνει στην Κύπρο. 

Από το 1974, οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο αντιμετώπισαν την τουρκική επιθετικότητα με διπλωματικά μέσα, ακυρώνοντας τον όρο αντίσταση, την οποία παρουσιάζουν ως κάτι μάταιο. Ο κ.Αυφαντής απαντά στις δηλώσεις της Υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου περί… soft power και δίνει συγκλονιστική περιγραφή για την κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάποιοι στο ΓΕΕΘΑ θα πρέπει να ανησυχούν. Ο κ. Αυφαντής είπε ακόμη ότι από την ελληνοτουρκική κρίση του 2020, η κυβέρνηση των Αθηνών έχει επιλέξει μια απροσχημάτιστη πολιτική εκχωρήσεων προς την Τουρκία με μοναδικό στόχο τον κατευνασμό. Στο βίντεο μερικά αποσπάσματα από τα όσα είπε ο κ.Αυφαντής.



ΠΗΓΗ:https://www.youtube.com/watch?v=awltgFn7WaQ
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.