Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023

Μπράβο Χακάν Φιντάν!



ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Αυτό ονομάζεται κλεψιά. Είναι η ολοφάνερη κλεψιά που ξέρουμε! Η Τουρκία αυτό έκανε στην Κύπρο. Και τώρα το κάνει και το Ισραήλ. Δεν έχετε απολύτως καμία διαφορά.

Μπράβο Χακάν Φιντάν! Τόσα χρόνια προσπαθούσαμε να το εξηγήσουμε και δεν μπορέσαμε. Δεν το κατάλαβαν. Δεν θέλησαν να καταλάβουν. Είστε κατοχική δύναμη, είπαμε. Θύμωσαν. Διώξατε τους Ελληνοκύπριους από τα χώματά τους, τα σπίτια τους με τη βία των όπλων, είπαμε. Πήραν φωτιά. Φέρατε άλλους και τους εγκαταστήσατε στη θέση των Ελληνοκυπρίων που διώξατε από τα χώματά τους, μάλιστα δεν μείνατε μόνο στο να τους εγκαταστήσετε, τους δώσατε και πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, είπαμε. Εκνευρίστηκαν. Αυτό είναι κλοπή, είπαμε. Μας επιτέθηκαν.

Και ιδού επιτέλους. Βγήκες εσύ και μας επαλήθευσες. Μαζί με το Ισραήλ σαν να περιέγραψες και την Τουρκία. Μπράβο! Πρώτη φορά έκανε μια σωστή διαπίστωση ένας Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Σε συγχαίρω. Κοίτα τι ωραία το είπες: «Κατακτάτε το έδαφος κάποιου. Δεν μένετε με την κατάκτηση και κατάσχετε και τα σπίτια του, τα γκρεμίζετε, τους πετάτε έξω, ύστερα φέρνετε άλλους και τους βάζετε εκεί και μετά βρίσκετε έναν όρο σε αυτό και τους λέτε ‘έποικους’. Αυτό ονομάζεται κλεψιά.»

Ναι, κύριε Χακάν. Πολύ σωστά. Έχεις δίκαιο. Αυτό ονομάζεται κλεψιά. Είναι η ολοφάνερη κλεψιά που ξέρουμε! Η Τουρκία αυτό έκανε στην Κύπρο. Και τώρα το κάνει και το Ισραήλ. Δεν έχετε απολύτως καμία διαφορά. Δεν διαφέρετε και από άλλες απόψεις. Το Ισραήλ δολοφονεί τους Παλαιστίνιους αποκαλώντας τους τρομοκράτες. Και εσείς δολοφονείτε τους Κούρδους αποκαλώντας τους τρομοκράτες! Θα το συζητήσουμε και αυτό βεβαίως, όμως ελάτε να κοιτάξουμε αυτή την κλεψιά πρώτα. Αν το Ισραήλ διώχνει από το σπίτι τους τον Μουχάμετ, τον Σουλεϊμάν, μήπως εσείς δεν διώξατε από το σπίτι τους τον Αντρέα και την Ελένη; Μήπως δεν κλέψατε τις περιουσίες τους; Μήπως δεν τις κλέψατε και τις δώσατε σε άλλους; Μήπως οι στρατηγοί σας δεν μετέφεραν στην Τουρκία αυτές τις κλεμμένες περιουσίες; Σαν να μην αρκούσε που κλέψατε τα χώματά τους, μήπως δεν δώσατε και ψεύτικους τίτλους ιδιοκτησίας γι’ αυτά; Πες, κύριε Χακάν. Υπάρχουν λιγότερα από αυτά, όχι περισσότερα. Το Ισραήλ κατέχει τα παλαιστινιακά εδάφη και η Τουρκία δεν κατέχει τα εδάφη της Κύπρου; Και μάλιστα εσείς κάνατε τα ίδια πράγματα και στη Συρία, όχι μόνο στην Κύπρο. Του Ισραήλ είναι κλεψιά και η δική σας δεν είναι κλεψιά;

Πόσο μοιάζετε μεταξύ σας όλοι οι κατακτητές. Αυτό δεν άλλαξε καθόλου από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Και εκείνοι πάντα θεωρούσαν τους εαυτούς τους απελευθερωτές στα εδάφη που κατακτούσαν. Και θεωρούσαν ότι δικαιούνταν τα λάφυρα, μέχρι και τις γυναίκες. Και εκείνοι αποκαλούσαν ειρηνευτική επιχείρηση την επιχείρηση που έκαναν Και εσείς την αποκαλέσατε ειρηνευτική επιχείρηση. Όμως, αν αυτή ήταν πράγματι ειρηνευτική επιχείρηση, δεν θα δολοφονούσατε άμαχους, δεν θα τους διώχνατε από τα σπίτια τους και δεν θα κλέβατε τις περιουσίες σαν κλέφτες. Αποκαλείτε κλέφτη το Ισραήλ, όμως εσείς ακόμα συνεχίζετε να κάνετε αυτή την κλεψιά στην Κύπρο. Ακόμα πουλάτε σε άλλους τις ελληνοκυπριακές περιουσίες. Εσείς φάγατε. Και τώρα πουλάτε σε άλλους όσες έμειναν. Μήπως είναι δικό σας το Βαρώσι; Δεν είναι. Όμως, το πουλάτε και αυτό με περηφάνια. Αυτή είναι κλεψιά, κύριε Χακάν. Η Κερύνεια είναι κλεψιά. Η Μόρφου είναι κλεψιά. Η Καρπασία είναι κλεψιά. Το Βαρώσι είναι κλεψιά. Μήπως όσες ελληνοκυπριακές περιουσίες υπήρχαν εδώ δεν τις κλέψατε όλες; Δεν το λέω μόνο εγώ αυτό τώρα. Το λες και εσύ. Το λες στο Ισραήλ. Διότι δεν βλέπεις τα δικά σου. Και πάλι σε ευχαριστώ επειδή το είπες αυτό. Τόσο καιρό μόνο εμείς το λέγαμε. Είναι κλεψιά, είπαμε. Δεν κατάλαβαν. Στο τέλος το είπες και εσύ. Ίσως καταλάβουν.


Ο Σενέρ Λεβέντ είναι Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και πολιτικός. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του 2019 με το κόμμα «Γιασεμί».

ΠΗΓΗ:https://politis.com.cy/698247/article


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.