Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Αν θέλετε να μας κάνετε Δανίες...



Αν θέλετε να μας κάνετε Δανίες μη μας πετάτε στάχτη στα μάτια με τη διεύρυνση του σχολικού ωραρίου και καλά μέχρι τις 6! Πρόκειται περι θεωριών προεκλογικού εντυπωσιασμού αλλά και να χαμε να λέγαμε....να λογομαχούμε...να εξηγούμε πάλι τα αυτονόητα.

Αν θέλετε να μας κάνετε Σουηδίες πρέπει να ξεκινήσετε από τη βάση πρώτα. Το κτιριακό (αίθουσες πληροφορικής, τραπεζαρίες, λειτουργικές βιβλιοθήκες, αιθ.προβολών, κλειστά γυμναστήρια, συστήματα επαρκούς θέρμανσης και κλιματισμού), προσλήψεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού, ουσιωδης στήριξη μαθητών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ειδικές ικανότητες, ανανέωση σχολικών βιβλίων και αναδιάρθρωση της ύλης, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κτλ ....

Αν θέλετε να μας κάνετε Φινλανδίες βοηθήστε τους γονείς με οικονομικές διευκολύνσεις και μειωμένο ωράριο για να έχουν χρόνο με τα παιδιά τους. Γιατί το να υπάρχουν εργαζόμενοι 12ωρου με 600 ευρώ ή το να κλείσουμε τα παιδιά 11 ωρες σε ένα κλουβί -μέσα σε προκάτ ενίοτε- δεν είναι μάλλον και πολύ παιδαγωγικό! Βασανιστήριο είναι! Αλλά κοινωνικά ανάπηρους πολίτες θέλετε να αναθρεψετε!

Αν απλώς θέλετε να μας πιείτε το αίμα πείτε το μας... μια ψυχή που ναι να βγει, να βγει προετοιμασμένη!
V.M.

Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.