Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Γιατί ρωσικά τανκς στην Ουκρανία είχαν σοβιετικές σημαίες



"... Οι Ρώσοι κομμουνιστές! Να σημειωθεί πως το Ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα (επισήμως Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας) αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ρωσία. Κατέκτησε το 25% στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, εν μέρει και λόγω του ότι υποστηρικτές του προφυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, έδωσαν “γραμμή” να ψηφιστούν οι υποψήφιοι των κομμουνιστών, για να περιοριστεί η δυναμική των εκλεκτών του Πούτιν.

 Αν είναι όντως, λοιπόν, νόθες οι εκλογές στη Ρωσία (όπως παγίως ισχυρίζονται οι δυτικοί) αυτές είναι πρωτίστως εις βάρος των… Ρώσων κομμουνιστών, οι θέσεις των οποίων σίγουρα δεν προκαλούν ενθουσιασμό στην Δύση! Βέβαια το Ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα, “σκιά” του άλλοτε κραταιού ΚΚΣΕ, περισσότερο θυμίζει την “βολική αριστερή αντιπολίτευση” στον Πούτιν, όπως είναι το εθνικιστικό κόμμα του Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι (τρίτο στην ρωσική Δούμα) η “βολική (ακρο)δεξιά αντιπολίτευση” στον Ρώσο πρόεδρο.  

 Ο οικονομικός πόλεμος για την Ουκρανία έχει φόντο... την Κίνα Ρώσοι πολιτικοί επιστήμονες σε πρόσφατο συνέδριο τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα «δεν έχει καμία σχέση με τον μαρξισμό» και πως είναι ένα «συντηρητικό, δεξιό κόμμα… σαν τους Ρεπουμπλικάνους στις ΗΠΑ»!

 Επειδή μία εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις, όταν ο ηγούμενος Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου είχε περιφέρει την Αγία Ζώνη στην Μόσχα το 2011, ο πρώτος που είχε σπεύσει να προσκυνήσει ήταν ο Ζουγκάνοφ! 

 Είναι χαρακτηριστική η στάση του κόμματος στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αν και υπήρξαν βουλευτές του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος που ζήτησαν τον τερματισμό του πολέμου, στη γραμμή “ψηφίσαμε την αναγνώριση του Ντονμπάς, όχι πόλεμο”, σύμφωνα με τον Ζουγκάνοφ το «Ντονμπάς είναι μία μικρογραφία της Σοβιετικής Ένωσης», την οποία η Ρωσία πρέπει να υπερασπιστεί από τους «Ουκρανούς φασίστες»! Τι διαφορετικό λέει ο Πούτιν;

 Σοβιετικές σημαίες στο Ντονμπάς Στο Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας, στην Οσετία και την Αμπχαζία στην Γεωργία, όπως και στην Υπερδνειστερία (ένα de facto ανεξάρτητο ρωσόφωνο κράτος στην Μολβαδία, η οποία παρακολουθεί με ανησυχία την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία) τα σοβιετικά σύμβολα διατηρήθηκαν ακόμα και μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Χωρίς καμία δόση υπερβολής, οι ρωσικοί πληθυσμοί στις χώρες αυτές χρωστούν την ύπαρξη τους, ακριβώς στην Σοβιετική Ένωση..."

Όλο το άρθρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.