Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Τα λείψανα 50.000 Ελλήνων που πουλήθηκαν από τους Κεμαλιστές για σαπούνι στη Μασσαλία ζητούν δικαίωση


Τα λείψανα 50.000 Ελλήνων που πουλήθηκαν από τους Κεμαλιστές για σαπούνι στη Μασσαλία ζητούν δικαίωση

Γράφει ο Παράσχος Ανδρούτσος

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή, έδρα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, καθώς η 14η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας αυτής.

Πραγματοποιήθηκε γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων κτιρίων και η φωταγώγησή τους. Μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό παρουσία του μητροπολίτη, επισήμων όπως και ομιλία του γραμματέα του συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης καθώς επίσης και κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους. Κάθε χρόνο πέρα από αυτές τις εκδηλώσεις δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι πιο δυναμικό από την κυβέρνηση και το υπουργείο των Εξωτερικών, που αν ψάξει τους παλαιούς φακέλους του θα βρει πολλά εγκλήματα της Τουρκίας που μια και δεν παραγράφονται ποτέ θα μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.

Αν πάλι δεν έχουν τα κότσια οι κυβερνώντες μας, θα μπορούσαν οι ομοσπονδίες των προσφυγικών συλλόγων των καταγόμενων από την Μ. Ασία που οι πρόγονοί τους ένοιωσαν στο πετσί τους τα εγκλήματα της “Δημοκρατίας” του Μουσταφά Κεμάλ να απαιτήσουν από την Τουρκία να ζητήσει συγνώμη και μάλιστα με αποζημιώσεις των συγγενών των προγόνων τους.

Πολλές είναι οι συγκλονιστικές ιστορίες που εκκρεμούν στους φακέλους του υπουργείου, όπως βλέπουμε στις 14 Σεπτεμβρίου το 1922 ο μητροπολίτης Μοσχονησίων Αμβρόσιος μαζί με 9 ιερείς και 6.000 χριστιανούς εκτοπίσθηκαν από τον Κεμάλ στο εσωτερικό της Μ. Ασίας όπου καθ’ οδόν σε μια χαράδρα τον μητροπολίτη αφού φρικωδώς τον πεταλώσανε, τον κόψανε ύστερα τα πόδια, τα χέρια και τον πετάξανε ζωντανό σε ένα λάκκο μαζί με τους 9 ιερείς. Από τους 6.000 Έλληνες χριστιανούς δεν επέστρεψε κανείς πίσω.

Επίσης ο Μουσταφά Κεμάλ πούλησε 400 τόνους υπολείμματα με οστά Ελλήνων για σαπούνι στην Μασσαλία.
Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι Ναζί τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αφού δολοφονούσαν Εβραίους στα κρεματόρια με το λίπος των θυμάτων τους έφτιαχναν σαπούνι. Την αποτρόπαια πράξη τους οι Εβραίοι όλου του κόσμου την διαδώσανε παντού ούτως ώστε αυτό να γίνει γνωστό και να διδάσκεται και στα σχολεία όλου του κόσμου. Έτσι ο Μουσταφά Κεμάλ και κατ’ επέκταση οι Κεμαλιστές διατηρούν όπως και οι Ναζί το προνόμιο ότι κατάφεραν να αξιοποιήσουν οικονομικά τα υπολείμματα των θυμάτων τους πουλώντας τα οστά τους για “βιομηχανική χρήση”. Η πλέον γνωστή τέτοια πράξη έγινε τον Δεκέμβριο του 1924 όταν φορτώθηκαν από τα Μουδανιά της Μ. Ασίας στο βρετανικό πλοίο – φορτηγό που έφερε το όνομα “Ζαν-Μ” 400 τόνοι ανθρώπινα λείψανα, που αντιστοιχούσαν σε 50.000 ανθρώπους για να μεταφερθούν σε γαλλικές βιομηχανίες, της Μασσαλίας-ήταν τα απομεινάρια θυμάτων από τις σφαγές των Κεμαλιστών στην Μικρά Ασία.

Το πλοίο αυτό έκανε μια στάση πρώτα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 13 Δεκεμβρίου 1924, όμως δεν ανέφεραν το “πένθιμο φορτίο” στις αρχές πιθανότατα για λόγους τακτικής οι άνθρωποι του πλοίου να αποσιώπησαν το γεγονός εφόσον εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα ζούσαν επιζώντες της Γενοκτονίας ή κάποιοι που είχαν χάσει προσφιλή τους πρόσωπα. Παρ’ όλα αυτά όμως οι εργάτες πληροφορήθηκαν το γεγονός και αντέδρασαν εμποδίζοντας το πλοίο να αποπλεύσει αλλά οι αρχές τους εμπόδισαν μάλιστα ύστερα από βρετανική παρέμβαση μέσω του Βρετανού προξένου και επετράπη ο απόπλους του πλοίου. Αυτά τα οστά ήταν οστά Ελλήνων στρατιωτών, ήταν οστά Ελλήνων ηρώων, ήταν οστά κατοίκων της Μ. Ασίας που μετά από ομαδικές σφαγές και εξοντώσεις πέθαιναν ή αργοπέθαιναν στα στρατόπεδα αιχμαλώτων. Η εφημερίδα “Midi” που εκδόθηκε στην Γαλλία το 1924 δημοσίευσε και αυτή την είδηση επιβεβαιώνοντας το περιστατικό ότι η αποστολή 400 τόνων οστών που συλλέχθηκαν προορίζονταν για χρήση πλαστικών πλαισίων ζελατίνης γυαλιού, ζωοτροφών και σαπουνιού…

Έκτοτε αυτό το περιστατικό όχι μόνο δεν έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο όπως κάνανε οι Εβραίοι αλλά και σε πολλούς Έλληνες. Δυστυχώς η πολιτική των πολιτικών μας είναι οι κουμπαριές, τα ζεϊμπέκικα, οι καταθέσεις στεφανιών στο μαυσωλείο του σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ Ατατούρκ και το “ευχαριστώ στους Αμερικανούς”. Η ανωτέρω αληθινή ιστορία θα πρέπει να γίνει ευρέως γνωστή να διδάσκεται στα σχολεία και να γίνεται μνεία σε κάθε εκδήλωση Μικρασιατικών Συλλόγων. Και αφού γίνει έρευνα σε παλαιά αγγλικά νηολόγια αφού βρεθεί το όνομα του πλοίου και η ημερομηνία θα μπορούσανε να βρεθούν και οι γαλλικές εταιρείες που αγοράσανε τα λείψανα των ηρώων μας οι ίσως και σήμερα γνωστές εταιρίες σαπουνιών, να απαιτήσουμε να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για το “έγκλημα” που κάνανε τότε αγοράζοντας τα λείψανα των προγόνων ηρώων μας.

Με την ίδια μέθοδο αφανισμού και με ίδια στυγνή μεταχείριση στις μνήμες και στα λείψανα των θυμάτων της γενοκτονίας έδρασε και δρα η οθωμανική και η νεότερη Τουρκία στους πολίτες της τους Έλληνες, τους Ελληνοκυπρίους, τους Αρμενίους, τους Ασσυρίους και τους Κούρδους.

Μέχρι σήμερα παραμένει αμετανόητη διαπράττοντας τα ίδια εγκλήματα στην Κύπρο, στο Κουρδιστάν, στη Συρία, γιατί γνωρίζει την ελαστική συνείδηση των Ευρωπαίων, των συμμάχων μας και των πολιτικών μας μέχρι τώρα. Η νέα κυβέρνησή μας ας ελπίσουμε ότι θα δείξει μια άλλη στάση.

Πηγές
Βικιπαίδεια
Ελληνο-ιστορείν
Αρμενολόγιο
Μηχανή του Χρόνου

Xronos.gr


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.