Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Αγαπητά μέλη της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου,

· 


Αγαπητά μέλη της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου,

«Πριν μιλήσω, έχω κάτι σημαντικό να σας πω», όπως θα ξεκινούσε γελώντας ο Γκράουτσο Μαρξ. Το Πεζοδρόμιο αγνοεί επιδεικτικά το γλωσσάρι σας, τις «γλώσσες» σας, τις «διαλέκτους» σας, ακόμα και τους θεσμούς σας. Το Πεζοδρόμιο είναι περιοδικό με τσαμπουκά (για να μην πούμε αρχίδια και παρεξηγηθεί το γλωσσάρι του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και δυο τρεις ΜΚΟ για το δικαίωμα της γυναίκας στον φαλλοκρατισμό).


Το Πεζοδρόμιο ενίσταται στις εγκυκλίους σας, στις λειτουργίες σας και στις δομές σας. Το Πεζοδρόμιο σας θεωρεί έκπτωτες οντότητες και απαιτεί όπως αποχωρήσετε οικειοθελώς και κηρύξετε εκλογές ή διαγωνισμό για πλήρωση των κενών θέσεών σας. Αγνοεί επιδεικτικά την «πολιτική ορθότητα» και τις ευαισθησίες των Τουρκοκυπρίων ή του Ακιντζί ή του Ερντογάν. Το Πεζοδρόμιο απεχθάνεται την όποια επιβαλλόμενη ενότητα και καταδεικνύει τα κακώς κείμενα της πολιτικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και άλλης ζωής του τόπου. Γράφει στα παλιά του τα παπούτσια το όποιο γλωσσάρι και υπεραμύνεται του δικαιώματος των δημοσιογράφων και μη να γράφουν με ταυτότητα και συνείδηση, χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους όψιμους γκεμπελίσκους που παραγεμίζουν τις επιτροπές και τις συντεχνίες για να κάνουν συναντησούλες με τους Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους υπό την αιγίδα –όπως συμβαίνει συνήθως– κάποιων Δυτικών που κατεβάζει ο νους τους ότι στην Κύπρο δεν πρέπει να γράφεται ότι οι Τουρκοκύπριοι έσφαξαν Ελληνοκύπριους το 1958, έκαναν πραξικόπημα το 1963 και πως η μαμά τους έκανε εισβολή το 1974 και συνεχίζει να ασελγεί εις βάρος της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

Ξανά: Το Πεζοδρόμιο θεωρεί ότι γλωσσάρια –με συμβουλευτικό πάντα χαρακτήρα– δημιουργούνται κάθε μέρα. Εξ ου και χαρακτηρίζεται κάποιος «απορριπτικός» –από πότε το ΟΧΙ είναι ντροπή;–, πολέμιος της ειρήνης και φασίζων εθνικιστής όταν ξεστομίζει λέξεις όπως κατοχή, εθνοκάθαρση, εισβολή, ελευθερία, δικαιοσύνη, προσφυγιά, εκτοπισμός, ψευδοκράτος, τουρκανταρσία, ψευδοηγέτης, ψευδοκλαμούρηδες, ψευδοαπομονωμένοι, ψευδοκαζίνο, ψευδοκύπριοι και πάει λέγοντας.

Το Πεζοδρόμιο αγνοεί το γλωσσάρι που επινοούν οι εξουσιαστές και που φέρει έμπνευση από τα σκοτεινά κιτάπια της ιστορίας. Θα επιμένει ότι σε τούτο τον καημένο τόπο έγιναν εγκλήματα και πρέπει να αποκατασταθούν τα θύματά τους. Γι’ αυτό σας στέλνει ένα πελώριο «ΑΠΕΤΑΞΑΜΗΝ», καίγοντας δυο τρεις τουρκικές σημαίες στις στάχτες της καμένης φωτογραφίας του καμένου ψευδοπροέδρου Μουσταφά. Δεν μας παρατάτε, κύριοι;

Μετά τιμής,
ο Πεζοδρόμιος

Το Πεζοδρόμιο, Εκδοτικό Σημείωμα, Τεύχος 2, Ιούλιος 2018.





Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.