Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ο ΨΕΥΤΗΣ & Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ...

Ο  κ. Υπουργός αποδεικνύεται και ψεύτης και κλέφτης του μόχθου των γερόντων...

ΣΤΙΣ 28-6-2016







Ψευδόμενος στις 17 Μαρ. 2016, ελεγε:


«Στην πιο δύσκολη στιγμή της η κυβέρνηση» Κατρούγκαλος: Δεν θα κόψουμε τις κύριες συντάξεις


Τη διαβεβαίωση ότι οι κύριες συντάξεις δεν πρόκειται να μειωθούν έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, τονίζοντας ότι πρόκειται για «κόκκινη» γραμμή που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στον Σκαϊ ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι παράλληλα αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται για να μην μειωθούν ούτε οι επικουρικές.

Ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε επίσης ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έχει επιδείξει αρνητική στάση στην πρόταση της κυβέρνησης για αύξηση των εισφορών και πρόσθεσε ότι στη διαπραγμάτευση δεν υπάρχει ομοφωνία ΔΝΤ-Ευρωπαίων. 

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι έχουν τεθεί ορισμένοι οικονομικοί στόχοι από το μνημόνιο, «όμως ο τρόπος που θα επιλέξει η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τους στόχους αυτούς, είναι στη δική της διακριτική ευχέρεια».

«Αυτό υπερασπιζόμαστε. Όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες με τους οποίους έχω μιλήσει, θεωρούν αυτονόητο ότι, εφόσον θα συμμορφωθούμε με τους στόχους που έχουμε αποδεχθεί, τα μέσα προς τη συμμόρφωση αυτών των στόχων πρέπει να είναι δική μας επιλογή» συμπλήρωσε ο υπουργός. 

Τόνισε, μάλιστα, ότι η βασική διαφορά από τη διαπραγμάτευση του παρελθόντος είναι ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται στη βάση ενός δικού της κειμένου, «που δεν ήρθε μεταφρασμένο και που δεν αποσκοπεί απλώς να εφαρμόσει δεσμεύσεις που αναλήφθησαν τον Ιούλιο». Όπως είπε, «πρόκειται για μία σφαιρική και σαρωτική μεταρρύθμιση σε όλο το ασφαλιστικό, που δεν ήταν βιώσιμο και, κυρίως, δεν ήταν δίκαιο σύστημα».

Ανάρτηση από: geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.