Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Η ΧΔ καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Αθήνα 16 Νοεμβρίου 2015 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 

Η ΧΔ καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι 

Το Γραφείο Τύπου της ΧΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση σε σχέση με τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι: 

Το Κίνημα της Χριστιανικής Δημοκρατίας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική σφαγή εκατοντάδων πολιτών στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου. Το βάρβαρο αυτό έγκλημα είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα πολλών άλλων παρόμοιων αποτρόπαιων πράξεων με θύματα αθώους ανθρώπους, όπως η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στο όρος Σινά και η τρομοκρατική επίθεση στη σιιτική συνοικία της Βηρυτού. 

Η ΧΔ εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον γαλλικό λαό, όπως και σε όλους τους λαούς, που δέχονται παρόμοιου τύπου άνανδρες επιθέσεις. 

Πρόκειται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με αυτουργό εγκληματική οργάνωση, η οποία με πρόσχημα τη θρησκεία, δρα και κινείται με βάση μια ιδεολογία ολοκληρωτικού τύπου, διαφοροποιημένη από το παραδοσιακό Ισλάμ. 

Το φαινόμενο αυτό βρίσκει έδαφος στην αντίδραση ισλαμικών πληθυσμών στην ταπείνωση της αποικιοκρατίας και της νεοαποικοκρατίας, στην περιθωριοποίηση και στην ανέχεια σε χώρες με διεφθαρμένα και απολυταρχικά καθεστώτα. Πολλοί ως γόνοι μεταναστών αισθάνονται πολίτες β’ κατηγορίας στις χώρες της Δύσης. Το φαινόμενο ενθαρρύνθηκε στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των σκοπιμοτήτων των μεγάλων δυνάμεων, και στη συνέχεια έγινε ανεξέλεγκτο. 

Η αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι δεν πρέπει να αποτελέσει πρόσχημα για την καταστολή των δημοκρατικών ελευθεριών στην Ευρώπη και την ισλαμοφοβία, με τη στοχοποίηση όλων των μουσουλμάνων. Μέρος, άλλωστε, των ισλαμικών πληθυσμών, αποτελεί στόχο της εγκληματικής δραστηριότητας του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» στη Μέση Ανατολή και μάχεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή του. Απαράδεκτη είναι εξάλλου η επιχειρούμενη διασύνδεση των τρομοκρατικών ενεργειών με το προσφυγικό ζήτημα. 

Ο ασφαλέστερος τρόπος για μία ταχεία εξουδετέρωση της εγκληματικής οργάνωσης του «Ισλαμικού Κράτους» είναι ο οικονομικός αποκλεισμός των περιοχών που ελέγχει και η αποστέρηση της δυνατότητάς της να χρηματοδοτείται, ιδίως με το λαθρεμπόριο πετρελαίου και την αρχαιοκαπηλία. 

Μακροπρόθεσμα, το «Ισλαμικό Κράτος» και τα παρόμοια μορφώματα θα εκλείψουν οριστικά, όταν λείψουν και οι λόγοι οι οποίοι τα εξέθρεψαν: Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι τοπικές συρράξεις που αυτές καλλιεργούν και η κοινωνική αδικία. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΧΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.