Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Πότε χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα και η συντροφικότητα;



Γιώργος Τασιόπουλος 

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!

Πότε χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα και η συντροφικότητα;


Μήπως το ηθικό πλεονέκτημα χάθηκε τότε που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήρε αυτό το βροντερό «ΟΧΙ» του λαού και το μετέτρεψε σε ένα ταπεινωτικό «ΝΑΙ», φέρνοντας ένα 3ο μνημόνιο;

Μήπως η συντροφικότητα χάθηκε όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης  Παναγιώτης Λαφαζάνης 
διαμαρτυρόταν καταγγέλοντας προς τον Αλέξη Τσίπρα:
" ...- Γιατί ως κυβέρνηση έστελνες, Αλέξη, χωρίς έλεος τα ΜΑΤ και το αμαρτωλό Τμήμα «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» να χτυπούν αδίστακτα και να μαγνητοσκοπούν παράνομα τους πρώην συντρόφους σου που μάχονταν για να σώσουν πρώτες κατοικίες.

- Γιατί σε εμένα προσωπικά προχώρησες με δική σου εντολή και κάλυψη σε σειρά δικαστικών διώξεων, με τον μισό Ποινικό Κώδικα σε βάρος μου, για τη συμμετοχή μου στους αγώνες για την πρώτη κατοικία, δικαστικές διώξεις από τις οποίες ακόμα δεν έχω ξεμπλέξει, έχοντας καταστεί οιονεί κατηγορούμενος.

- Γιατί εσύ, επίσης, Αλέξη, μαζί με τον Σταύρο Κοντονή, που τώρα διέγραψες, μετέφερες τους πλειστηριασμούς από τα Ειρηνοδικεία, για να τους στεγανοποιήσεις από τους αγώνες και από την κοινή θέα, στα σκοτεινά απροσπέλαστα δώματα των Συμβολαιογραφείων για να διεξάγονται αδιαφανώς με ηλεκτρονικό τρόπο.

- Γιατί εσύ, ακόμα, μαζί με τον Σταύρο Κοντονή, μετέτρεψες σε ιδιώνυμο αδίκημα τον αγώνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το οποίο έκτοτε υφίστατο αυτεπάγγελτη δίωξη και έναν χρόνο φυλάκιση..."

Και το τελευταίο ερώτημα προς τον  Αλέξη Τσίπρα που φαίνεται να κινεί τα νήματα της αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την ανασυγκρότηση της συστημικής "Αριστεράς".
Θα μπορούσε να είχε γίνει πρωθυπουργός αν δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν επικεφαλής απέναντι στον ΓΑΠ; 
ΘΥΜΑΤΑΙ τις δηλώσεις του, δικές του είναι:
"■ «Θα σκίσω το μνημόνιο μόλις εκλεγώ. Θα σκίσουμε τα μνημόνια μέρα μεσημέρι. Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της Αριστεράς».
■ «Στις 20 Σεπτέμβρη τούς τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Φεύγω με τη βεβαιότητα: τους τελειώσαμε».

Πώς τώρα κάνει δείπνα με τον ΓΑΠ (φωτογραφία ) και συνεχίζει να ονειρεύεται εξουσία σε μια χώρα πτωχευμένη, προτεκτοράτο και με δική του ευθύνη με αυτούς που σωστά αποκαλούσε κάποτε "Εφιάλτες" του λαού μας;

Η απονομιμοποίηση των ηγεσιών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε σήμερα. 
Έγινε στα μάτια του λαού από τότε που οι διαρκείς συμβιβασμοί στην ανάγκη των ηγετικών στελεχών του για εξουσία κατέστησαν το κόμμα τους συστημικό δίπλα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ   και η ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ δυστυχώς έχει χαθεί από καιρό.


ΠΗΓΗ: Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.