Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Η ΑΝΤΙ/WOKE* ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Του Κώστα Σαμάντη 


Ο 75χρονος τραγουδιστής Alice Cooper -το πραγματικό του όνομα είναι Vincent Damon Furnier-, προχώρησε πρόσφατα σε μια συνέντευξη κατά την οποία επέκρινε την woke κουλτούρα.

Μιλώντας στο Stereogum ο σταρ σημείωσε πως νιώθει ότι τα παιδιά δεν είναι αρκετά ώριμα για να λάβουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την ταυτότητα του φύλου τους.

«Το βρίσκω λάθος όταν έχεις ένα 6χρονο παιδί που δεν έχει ιδέα. Θέλει απλώς να παίξει και τον μπερδεύεις λέγοντάς του, ‘Ναι, είσαι αγόρι, αλλά θα μπορούσες να γίνεις κορίτσι αν θέλεις’»...«Έλα! Σε τι βρισκόμαστε, σε μυθιστόρημα του Kurt Vonnegut; Είναι τόσο τρελό, που έχει φτάσει πλέον στο σημείο του παραλογισμού», τόνισε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη woke κουλτούρα, ισχυριζόμενος ότι η κοινωνία έχει πάει πολύ μακριά την προοδευτική αυτή γλώσσα. «Ποιος φτιάχνει τους κανόνες;» ρώτησε. «Φτάνει σε ένα σημείο που είναι αστείο. Αν κάποιος προσπαθούσε να πει κάτι σε αυτό το πράγμα, τώρα το μετέτρεψε σε μια τεράστια κωμωδία. Δεν ξέρω ένα άτομο που να συμφωνεί με το woke κίνημα» σημείωσε.

«Υπάρχει ένα κτίριο κάπου στη Νέα Υόρκη όπου οι άνθρωποι κάθονται κάθε μέρα και λένε: “Εντάξει, δεν μπορούμε να πούμε “μητέρα” τώρα. Πρέπει να πούμε “το άτομο που γεννά”. Δώστε γραμμή τώρα”. Ποιο είναι αυτό το άτομο που φτιάχνει αυτούς τους κανόνες; Δεν το καταλαβαίνω», είπε και κατέληξε: «Λέω λοιπόν να αφήσουμε κάποιον τουλάχιστον να συνειδητοποιήσει σεξουαλικά ποιος είναι πριν αρχίσει να σκέφτεται αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Πολλές φορές, το βλέπω με αυτόν τον τρόπο, με τον λογικό τρόπο: Αν έχεις αυτά τα γεννητικά όργανα, είσαι αγόρι. Αν έχεις αυτά τα γεννητικά όργανα, είσαι κορίτσι…».


*Η «woke culture» (κίνημα Αφύπνισης ή Ακύρωσης) είναι κίνημα που αναπτύσσεται στην Δύση και έχει ως στόχο το γκρέμισμα όσων συνιστούν την κοινή κληρονομιά μας. Για παράδειγμα τα πρόσωπα της Μάνας και του Πατέρα υποβιβάζονται σε απρόσωπους αριθμούς: Γονέας 1 και Γονέας 2. Είναι ένα κίνημα ακραίου και καταχρηστικού Δικαιωματισμού που αγωνίζεται να επιβάλει την χρήση μιας ακατάληπτης και ολοκληρωτικής νέας γλώσσας, αυτήν της Πολιτικής Ορθότητας. Εκπορεύεται κυρίως από κύκλους αμερικανών προοδευτικών ακαδημαϊκών. Περισσότερες πληροφορίες στο βιβλίο Woke – Η καθολική αποδόμηση, (https://ardin-rixi.gr/archives/249934)

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/100000228985822/posts/pfbid0BEz5dRAPJb5YmeEbyJDRkUZruQHq4Hj9RYZQjXhZ5e8pJktY7pM16cMDQya1XJfkl/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.