Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

"Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με"



Τα χαμπέρια μας από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ στο «ΧαμπέρΤουρκ».


Του Γιώργου Τασιόπουλου 

___________
Και ενώ ο πρωθυπουργός πριν μπούμε στο διάλογο δηλώνει έτοιμος για υποχωρήσεις:

«Αυτό (σημείωση: η κυριαρχία) είναι μία σχετική έννοια, αλλά πρέπει να σας πω ότι οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί ενδεχομένως, ναι, να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις οι οποίες μπορούν να αποτελούν την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης»

Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο ΣΚΑΪ 

_________

Ο Ομέρ Τσελίκ με σαφήνεια εκτοξεύει όλη τη σταθερά αναθεωρητική πολιτική των απειλών και εκβιασμών, της πάγιας τουρκικής επεκτατικότητας:

ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

"...Όταν εξοπλίζεις τα νησιά, δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις. Το θέμα του εξοπλισμού των νησιών δημιουργεί μια πολύ μεγάλη ένταση που κλειδώνει και άλλα θέματα..."

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

"... Συζητάμε συνεχώς για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της 'τουρκικής μειονότητας' στη 'Δυτική Θράκη' και το σεβασμό των δικαίων τους. 

Αν βαλθείτε να φτιάξετε μια βάση στην Αλεξανδρούπολη, αν συνεχίσετε να σουβλίζετε πλοία στη Μεσόγειο για να σκοτώνετε ανθρώπους ή αν εξοπλίζετε τα νησιά, κάτι άλλο θα συμβεί»(...)
 «εάν πάτε και δημιουργήσετε μια βάση στην Αλεξανδρούπολη, η Τουρκία θα λάβει φυσικά προφυλάξεις..."




Όλα αυτά την ώρα που η εξωτερική μας πολιτική μπορεί να αδιαφορεί για χάρη του διαλόγου:

Στην μετατροπή της Κύπρου σε συντεταγμένες (δηλ. από χώρα σε χώρο), λίγες ημέρες και 49 χρόνια από την 29.07.74, την μαύρη ημέρα της τουρκικής εισβολής και την κατοχή στο νησί.

Τή μετονομασία των Στενών σε «τουρκικά στενά» (“turkish straits”), 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης της 24ης Ιουλίου 1923.

Και τη χώρα μας να συναινεί δια της σιωπής 
Στον επανεξοπλισμό της τουρκικής αεροπορίας με τα f16 

Στην υποστήριξη επικαιροποίηση της τελωνειακής συμφωνίας της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επιθυμία της να διαθέτει ελεύθερη βίζα σε όλη την ΕΕ για τους πολίτες της.

Στη λήψη μέτρων κατά των μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρεί η Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση.

Και βεβαίως εξ αυτών, τον Ερντογάν να δηλώνει  ότι είναι «πιο αισιόδοξος από ποτέ»

Ο Σταύρος Λυγερός στο άρθρο του, στο σύνδεσμο που ακολουθεί, είναι ακριβής και λεπτομερής στις υποχωρήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού


ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.