Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Η απουσία απ’ το παρόν είναι αμαρτία.



Του Κωνσταντίνου Μπλάθρα


Η απουσία απ’ το παρόν είναι αμαρτία. 

Κάπως έτσι το έλεγε ο γερο-Νίκος Πεντζίκης και ως παλαιότερος χριστιανός κάτι περισσότερο ήξερε. Πολλοί ίσως αναρωτηθούν για την κάθοδό μας στις εκλογές, μέσα σε ένα περιβάλλον εχθρικό και για τους μικρούς μα και για την ίδια την πολιτική. Έρχεται όμως κάποια στιγμή που πρέπει να πεις ένα ναι, κυρίως σ’ όσους το χρωστάς: στους προαπελθόντες πατέρες και στους τωρινούς φίλους. Φίλους στην ίδια αγωνία.

Όχι, δεν πάμε καλά. Και οι καιροί δεν είναι απλώς κρίσιμοι. Είναι οριακοί. Ένας πυρηνικός πόλεμος μας απειλεί από πάνω, από τη Μαύρη Θάλασσα και μια εισβολή μας πληγώνει χρόνια τώρα και ξανά μας απειλεί από κάτω. Στην Λευκή Θάλασσα, στη Μεσόγειο, που για δες, το είχαμε ξεχάσει, ότι βαθειά στα νερά της είναι φυτεμένη η Ελλάδα.

Μια Ελλάδα σήμερα, δέκατη τρίτη μνημονιακή χρονιά, βαρειά πληγωμένη. Αδύναμη όσο ποτέ. Στη λογική της Ψωροκώσταινας, του ζειν με ελεημοσύνες-επιδόματα της Ευρώπης, από χώρα χώρος καταναλωτικής τουριστικής εκτόνωσης και τζόγου, ρημάζει σήμερα το Ψευτορωμέικο.

 Αποικιοκρατούμενοι, δεμένοι χειροπόδαρα στον ζουρλαμανδύα ενός αλόγιστου χρέους, με εκποιημένη τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, με τους νέους να φεύγουν και να λιγοστεύουμε, με την απόγνωση των πολλών ότι δεν βγαίνουν κι ότι η τσέπη αδειάζει χωρίς να γεμίζει, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τους νέους, όσους έχουν μείνει,  σε συνεχή αναβρασμό, με την Αθήνα πεδίο αγοραπωλησίας, με νησιά να απειλούνται και τόσα και τόσα, η πολιτική μας τάξη χαριεντίζεται στολίζοντας βιτρίνες. Μαγική εικόνα αντί της πραγματικότητας.

Μέσα σ’ αυτό τον ζόφο είπαμε ν’ ανάψουμε ένα κερί. Βάζοντας ίσως φωτιά στην καλύβα μας. Ας είναι. Έτσι έχουν τα πράγματα. Ας κοιταχθούμε στα μάτια τουλάχιστον λέγοντας αλήθειες. Αυτή είναι μια αρχή ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Κάπως έτσι συναντηθήκαμε στην Πολιτική Πρωτοβουλία και κάπως έτσι φιλοδοξούμε να συναντηθούμε και με άλλους φίλους. Και στην κάλπη και την επόμενή της μέρα. Γιατί καμιά φορά για να γίνει μια νέα αρχή πρέπει να καούμε πρώτα.

 Ίσως χρειαστεί κι ο ψηφοφόρος ακόμα να κάψει την καλύβα του. Να μην πουλήσει τη ψήφο του έναντι επιδόματος ή πινακίου φακής.
Ραντεβού, λοιπόν, την Κυριακή. Εδώ θα είμαστε και τη Δευτέρα.

ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0297jsEFQTNEw2HR2EruoiYzUpHkjCQ2c3cgDQ12ssRZtgzEimDG9YSYQPEqya42bhl&id=688280100&post_id=688280100_pfbid0297jsEFQTNEw2HR2EruoiYzUpHkjCQ2c3cgDQ12ssRZtgzEimDG9YSYQPEqya42bhl
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.