Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Μας αλλάξαν τα πετρέλαια.

Μας αλλάξαν τα πετρέλαια.

Του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη 

Και για να εμπεδώσουμε το πόσο αποβλακωμένος είναι ο μέσος Ευρωπαίος από την κατανάλωση και την πλύση εγκεφάλου της πολυποίκιλης προπαγάνδας, η τιμή του πετρελαίου ξεπέρασε την τιμή της βενζίνης, αλλά αυτός ζεί αμέριμνος αντί να έχει πάρει με τις κλωτσιές τους αλήτες που τον κυβερνάνε.

Δηλαδή, μια πέτρα είναι πιο ακριβή από το ψηφιδωτό που φτιαχνεται απ αυτήν. Το σιδηρομετάλλευμα είναι πιο ακριβό από το σιδερένιο άγαλμα. Πιο μπακάλικα: Η πρώτη ύλη είναι πιο ακριβή από το δημιούργημά της! Και πιο μπακάλικα:

Το πετρέλαιο κοστίζει ενα ευρώ. Για να γίνει βενζίνη χρειάζεται επεξεργασία, η οποία κοστίζει μισό ευρώ επιπλέον. Τίποτε δεν γίνεται χωρίς κόστος, δωρεάν. Επομένως, όταν το πετρέλαιο κοστίζει ένα ευρώ, η βενζίνη κοστίζει 1,5 ευρώ. Κι αυτό δεν αμφισβητείται. Γιατι, δεν μπορεί η πρώτη ύλη να είναι ακριβότερη από τα παράγωγά της.

Έλα, όμως, που σήμερα η πρώτη ύλη είναι πιο ακριβή από τα παράγωγά της! Αν αυτό το απλό δεν είναι κατανοητό ως απάτη και στυγνή κερδοσκοπία σε βάρος των πολιτών, τότε έχουμε να κάνουμε με πολίτες ηλίθιους.

Επειδή, όμως, είναι απάτη και στυγνή κερδοσκοπία, οι πολίτες, αν δεν είναι ηλίθιοι, θα έπρεπε να αναζητήσουν ευθύνες και προστασία από εκείνους που διαλέγουν με εκλογές για να τους προστατεύουν και να είναι υπεύθυνοι για την ευημερία τους.

Μέχρι στιγμής, μόνο στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ολλανδία μερικές μόνο χιλιάδες πολίτες βγήκαν στούς δρόμους και απαίτησαν να σταματήσει το βρώμικο παιχνίδι με τα καύσιμα. Οι υπόλοιποι έχουν συνηθίσει στη δουλεία. Γιατί, και η δουλεία μια συνήθεια είναι. Στήν οποία οι Έλληνες ραγιάδες έχουν παρελθόν. Δυστυχώς, και μέλλον.
ΠΗΓΗ: Παπαδόπουλος -. Τετράδης fb
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.