Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Έφυγε ο Κάλλιστος Γουέστ μια από τις σημαντικότερες θεολογικές φυσιογνωμίες του καιρού μας




Έφυγε από κοντά μας χθες 24 Αυγούστου 2022, σε ηλικία 87 ετών, ο μητροπολίτης Διοκλείας, Κάλλιστος Γουέαρ, μία από τις σημαντικότερες θεολογικές φυσιογνωμίες του καιρού μας. 

Γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1934 στο Μπαθ της Ν.Δ. Αγγλίας. Το βαπτιστικό του όνομα ήταν Timothy Richard. Μέχρι την ηλικία των 24 ετών ήταν Αγγλικανός. Είναι ο πρώτος Βρετανός που έγινε επίσκοπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την εποχή του σχίσματος! 

Ένα από τα σημαντικότερα έργα του είναι η μετάφραση της Φιλοκαλίας στα Αγγλικά. Το ξεκίνησαν μαζί με τον Φίλιππο Σέραρντ και τον Γεράλδιο Πάλμερ. Μένει ακόμα ανέκδοτος ο πέμπτος τόμος.

Στο βίντεο του Αντίφωνου που αναρτώ εδώ ο Κάλλιστος “εξομολογείται” πώς μεταστράφηκε στην Ορθοδοξία και απαντά στις ερωτήσεις της Σίσσυς Κόσσυβα (Sissi Kossiva) για μια σειρά πνευματικά ζητήματα, όπως η μετάνοια, η συγχώρηση, ο πόνος.

Μετάνοια, λέει ο Κάλλιστος, είναι να βλέπουμε όλα τα πράγματα από μια καινούργια άποψη (13:50-14:05). Λέει επίσης ότι για να συγχωρήσεις κάποιον χρειάζεται χρόνος…  Ίσως η αποχώρησή του από τον μάταιο τούτο κόσμο δίνει στους Ορθοδόξους Χριστιανούς τον χρόνο που χρειαζόμαστε για να δούμε τα πράγματα από μια άλλη άποψη και να συγχωρήσουμε ο ένας τον άλλον.

ΠΗΓΗ: Βασίλης Κυρίας fb
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.