Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Πρέσβης της Τουρκίας το παίζει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ


Όλα τα όρια έχει υπερβεί πλέον ο Γενς Στόλτεμπεργκ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, που ενεργεί σταθερά και διαχρονικά ως «Πρέσβης» της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ως συνήγορος του Ερντογάν και της Άγκυρας  και όχι ως Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας που οφείλει να βρίσκει ισορροπίες και να στηρίζει κράτη – μέλη της Συμμαχίας που τελούν υπό απειλή και αμφισβητούνται ακόμα και έμπρακτα η κυριαρχία  και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Δεν δίστασε μάλιστα με τον πλέον προκλητικό τρόπο να φροντίσει να δικαιώσει τον ανοιχτό και απαράδεκτο εκβιασμό του Ερντογάν  αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ νομιμοποιώντας και στηρίζοντας με απόλυτο τρόπο και νομιμοποιώντας τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι στις δύο Σκανδιναβικές χώρες υποθάλπτονται τρομοκράτες . Και μάλιστα αυτό το φιλοτουρκικό κρεσέντο του κ. Στόλτεμπεργκ έλαβε χώρα στην Φινλανδία όπου επισκέφτηκε τον πρόεδρο της χώρας, Σάουλι Νιινίστο. Μάλιστα ανέφερε ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία, και έτσι, οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Ο κ. Στόλτεμπεργκ πρέπει να έχει ξεπεράσει σε φιλοτουρκισμό ακόμα και τον αλήστου μνήμης Λούνς γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ τις ημέρες της βάρβαρης εισβολής εναντίον της Κύπρου, όταν χωρίς την παραμικρή , ακόμα και φραστική αντίδραση «παρατηρούσε» μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ να εισβάλλει και να καταλαμβάνει εδάφη μιας ανεξάρτητης χώρας μέλους του Ο.Η.Ε.

Πρέσβης της Τουρκίας

Η συνέχεια...Πρέσβης της Τουρκίας το παίζει ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.