Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Φωτιά στα μπατζάκια του Κυριάκου η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα




Μία ωραία ατμόσφαιρα είναι τα κόμματά μας μετά τη δημοσίευση της έρευνας Τσιόδρα-Λύτρα που –ανάμεσα σε άλλα– αναφέρεται και στην αυξημένη θνητότητα των ασθενών που νοσούν σοβαρά με κορονοϊό εκτός ΜΕΘ. Μπορεί ο συμπαθής καθηγητής Τσιόδρας να μην είχε πολιτική σκοπιμότητα καθώς εκπονούσε τη μελέτη, πάντως έκανε ένα αναπάντεχο πολιτικό δώρο στον Τσίπρα.

 Δεν το λες και λίγο ο επιστήμονας που μέχρι πρότινος κατηγορείτο ότι μεροληπτεί υπέρ της κυβέρνησης να υπογράφει επιστημονική έρευνα που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό. Θα ρωτήσετε «γιατί εκθέτει τον πρωθυπουργό η έρευνα;», όταν η κυβέρνηση μας έχει διαβεβαιώσει ότι έχει νικήσει τον κορονοϊό όχι μία, ούτε δύο, τέσσερις ολόκληρες φορές! Αλλά ας αφήσουμε τις σάλτσες κι ας θυμηθούμε τί έλεγε ο Κυριάκος, λες και στο Χάρβαρντ σπούδασε ιατρική και μάλιστα εντατικολογία. Είχε προ εβδομάδων αποφανθεί με βαρυσήμαντο ύφος πως «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα». Και έρχεται ο Τσιόδρας και σου αποδεικνύει με αναμφισβήτητα στοιχεία ότι η θνητότητα όσων διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ είναι κατά 87% αυξημένη! Δεν το λες ασήμαντο! 

Και μην σπεύσετε να πείτε εσείς που αγαπάτε τον Κυριάκο πως όταν είχε πει την παρόλα του δεν γνώριζε τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, διότι η έρευνα των Τσιόδρα-Λύτρα υπάρχει από τον περασμένο Μάιο και ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί σχετικά. Και βέβαια ο Αλέξης δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Και τι δεν του έσυρε του Κυριάκου. «Να τον πω ψεύτη; Πολιτικό απατεώνα;» αναρωτήθηκε.


Φωτιά στα μπατζάκια του Κυριάκου η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα:....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.