Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Επαναφορά στην λογική πάση θυσία

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες
Φωτό Ζαχαρίας Στέλλας

Της Άννας Στάικου*


Παρακολουθώντας τους λόγους - χαριτωμένους με χαμόγελο αισιοδοξίας - των υποψηφίων δημάρχων στην Αθήνα -πλην ενός, ομολογουμένως- καταβάλλω μεγάλη προσπάθεια, να συμμετέχω στην ανάλυσή τους ως πολίτης.

Τα πάντα συμπυκνώνονται στο εξής ένα, με δύο σκέλη.

Η παράδοση της πόλης στα ξένα συμφέροντα με μοίρασμα χρημάτων ή και θέσεων αναλόγως της εκδούλευσης με το επιχείρημα οτι αυτή είναι η σύγχρονη φορά των πραγμάτων. 

Η "Εξέλιξη" (εννοούν οι ισολογισμοί κερδών των οικονομικών συμφερόντων των ισχυρών δανειστών) είναι τετελεσμένη και δεδομένη.
Εμείς δεν θα γίνουμε "τριτοκοσμικοί", επαναλαμβάνουν.

Επομένως αναλώνονται στα απαραίτητα πχ καθαριότητα (όπως πάντα μεγαλόστομα δίχως προτάσεις συγκεκριμένων μέτρων) έργα βιτρίνας, έργα πολιτισμού (μέσω κεφαλαίων των δανειστών, επομένως με περιεχόμενο των πολιτιστικών πράξεων, τέτοιο που να στηρίζει τα δανειστικά συμφέροντα, τα κέρδη τους και τάχα την ειδίκευσή που οι ξένοι (πάντα οι ξένοι) και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα, σε σωλήνα δοκιμαστικό, εκτός των αναγκών του τόπου και των ανθρώπων του) .

Τα πελώρια προβλήματα της πόλης εξαφανίζονται από την οθόνη ως δια μαγείας και βαπτίζονται ζητήματα και μη προβλήματα απαραίτητα του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Επομένως ζητήματα καθοριστικά για την ύπαρξη μιας πόλης όπως, η αθρόα εισροή παγκοσμιοποιημένων κεφαλαίων με σκοπό την εξαγορά του περιβάλλοντος του ιστορικού πλούτου και των απλών ιδιωτικών συμφερόντων, τακτική που οδηγεί στον εξανδραποδισμό του μεγάλου πλήθους των πολιτών της Αθήνας εξ ορισμού δεν απασχολεί ουδένα -πλην ενός ομολογουμένως.

Η μετανάστευση ξένων πληθυσμών -ζήτημα πολιτικό- δεν συζητείται , βαπτιζόμενο ζήτημα ευαίσθητο και δύσκολο.
Ενα πελώριο θέμα που οδηγεί τον ντόπιο πληθυσμό σε μαζική εγκατάλειψη του τόπου του, δεν συζητείται ως πολιτικό ζήτημα.
Σαφέστατα η έλλειψη θέσεων επ΄ αυτού τροφοδοτεί την ακροδεξιά και τους ναζί οπότε η έκλειψη από την κουβέντα στρέφεται κατά της ίδιας της πόλης που δήθεν κόπτονται να υπηρετήσουν.

-----Πολιτισμός Η μεγάλη φενάκη.

Ο βαθιά ριζωμένος πολιτισμός στην μακρόχρονη πορεία του ελληνισμού παραγκωνίζεται ως ξεπερασμένος ή μετατρέπεται σε μουσειακό είδος αποκομμένο από την ιερή μέθεξη.
Άλλωστε η πλύση εγκεφάλου σχετικά με την ανύπαρκτη έννοια του λεγόμενου "πολυπολιτισμού" έχει εξορίσει ακόμη και από τις συνειδήσεις πολλών την ίδια της αξία και την ουσιαστική έννοια του πολιτισμού.

------Η επιστροφή της μικρής παραγωγής στον κορμό της πόλης μέσω κινήτρων.
Περί αυτού του ζητήματος η συζήτηση ή είναι αόριστη ή δεν υφίσταται (πλην ενός υποψηφίου ομολογουμένως)

--------Στο άλλο σκέλος αντί συγκεκριμένων προτάσεων και κατάθεσης ως σοβαρό του διαλόγου κεφάλαιο, επικρατεί η αγιοποίηση της φαβέλας
Περίπου καταλήγουν τα σκεπτικά ή Φαβέλα ή Τίποτε!
Αδύνατον να το κατανοήσει κάποιος.Η ανταλλαγή επιχειρημάτων καθίσταται αδύνατη.
--Παραλείπω στο σημείωμα ανάλυση για την ύπαρξη 93 η και περισσοτέρων ΜΚΟ ξένων συμφερόντων με λογοδοσία στους εκμισθωτές τους που λειτουργούν για λογαρισμό άλλων, που δεν ελέγχονται από την ελληνική πολιτεία και υποκαθιστούν ολοσχερώς το έργο της δημόσιας διοίκησης με σκοπό την εξυπηρέτηση του κοινού μας συμφέροντος--περί αυτού πάλι μόνο ένας υποψήφιος μιλά ανοιχτά.
Τελικά και η παραμικρή αλήθεια και το σθένος εκπορεύονται μόνον από όποιον δεν δεσμεύεται και αρνείται τα "πληρωμένα αφεντικά'

*Υποψήφιας με τη δημοτική κίνηση «Αθήνα για την Ελλάδα» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο το Γιώργο Καραμπελιά.

ΠΗΓΗ- Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.