Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τα γεγονότα του τελευταίου 24ώρου στο Αφρίν


Τα γεγονότα του τελευταίου 24ώρου στο Αφρίν

Παρά το ψήφισμα 2401 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο υποχρεώνει όλα τα μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, το τουρκικό κράτος εξακολουθεί να το παραβιάζει και να επιτίθεται το λαό μας στο Αφρίν, τόσο στο έδαφος όσο με μέσω των αεροπορικών επιδρομών του, που οδηγούν το λαό μας στην εξόντωση. Οι δυνάμεις μας περιορίζονται στην αυτοάμυνα σε περίπτωση οποιασδήποτε επίθεσης κατά του Afrin.
1-Πόλη του Afrin: Από χτες (ΣΜ: 10 Μαρτίου) συνεχίζονται οι πιο βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις μας και τον τουρκικό στρατό κατοχής και των τρομοκρατικών ομάδων του, στο χωριό Khalata, όπου οι εισβολείς προσπάθησαν να προχωρήσουν, αλλά δέχτηκαν την απάντηση των δυνάμεων μας. Οι συγκρούσεις είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός στρατιωτικού οχήματος φορτωμένου με βαρέα πυρομαχικά (Doshka) και το θάνατο 37 τρομοκρατών. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται, συνοδευόμενες από αδιάκριτα χτυπήματα του πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές.
2-Jinderes: Τα χωριά Kafar Dallah, Faqirah και Qojima υφίστανται βαρύ βομβαρδισμό από χθες μέχρι και την ώρα που γραφόταν η παρούσα αναφορά.
3-Belbeleh: Λαμβάνουν χώρα οι πιο βίαιες έως τώρα συγκρούσεις σε αυτόν τον άξονα από χθες μεταξύ των δυνάμεών μας και του τουρκικού στρατού εισβολής και των τρομοκρατικών φατριών του (ISIS-Al-Nusra), συνοδευόμενων πάντα από εναέριο βομβαρδισμό και βομβαρδισμό από το πυροβολικό -περισσότερες από 250 οβίδες δέχτηκε το κέντρο της πόλης του BelbelehΟι μαχητές μας επιβεβαίωσαν το θάνατο 27 τρομοκρατών, οι δε συγκρούσεις συνεχίζονται ακόμη.
Στα χωριά Qastal Khadriyah, Cholaqa και Khedra, έχουμε επίσης συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεών μας και των εισβολέων, με αποτέλεσμα το θάνατο 17 τρομοκρατών.
4-Mabatah: Οι δυνάμεις μας και ο τουρκικός στρατός εισβολής στο χωριό Brejma συκρούονται συνεχώς από χτες μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτή η αναφορά. Και εδώ υπήρχαν ταυτόχρονα βομβαρδισμοί από αέρος και εδάφους. Οι μαχητές μας από το πεδίο της μάχης επιβεβαίωσαν το θάνατο 14 τρομοκρατών.


Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις - Κέντρο Τύπου
11 Μαρτίου 2018

ΠΗΓΗ: http://rojavakurdistan.gr
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.