Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Διαβούλευση την Κυριακή 14 Απριλίου




" Εκτός από τη διαρκεί κρίση της εθνικής, πολιτισμικής μας ταυτότητας, η οποία μας χαρακτηρίζει ως έθνος από την ίδρυση του μικροσκοπικού βασιλείου, οι εθνική μας κρίση έχει και μία δεύτερη διάσταση.  Είναι η κρίση εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής αικαριότητας του ελλαδικού κράτους, οι οποία τις τελευταίες δεκαετίες εκδηλώνεται ως διαρκής και σταδιακή τάση εθνικής συρρίκνωσης. 

Η άλωση των πολιτιστικών συνόρων συμβαδίζει με την αμφισβήτηση των εδαφικών γεωγραφικών συνόρων μας. 

Έχει ιστορικά διαμορφωθεί ένα σύστημα δομών, λειτουργιών, ρόλων, εξουσίας, το οποίο αναπαράγεται κερδοσκοπώντας εις βάρος της εθνικής μνήμης, της ιστορίας, του πολιτισμού, της φύσης, της γης, του γεωγραφικού εθνικού μας χώρου.  Τα θεμελιώδη συστατικά, οι συνιστώσες της εθνικής μας υπόστασης αλλοιώνονται, παραμορφώνονται, παρακμάζουν, συρρικνώνονται. 

Η πραγματική εικόνα και παρουσία του νεοελληνικού έθνους - ανεξάρτητα από τις αποσιωπήσεις, επικαλύψεις διαμέσου φορμαλιστικών αναδρομών στο ένδοξο παρελθόν ή εκδηλώσεων αυτοθαυμασμού - είναι αυτή ενός έθνους το οποίο αποδιαρθρώνεται, φθίνει, παρακμάζει, συρρικνώνεται. 

Αποκορύφωμα, έκφραση - σύμβολο της νεοελληνικής παραμόρφωσης και της παρακμής αποτελεί το σύγχρονο αθηναϊκό - αττικό δημιούργημα.  Το πρώτο μεγάλο εθνικό μας ζήτημα..."

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ 1989

Ελλαδίτες και Βορειοηπειρώτες Έλληνες - Αλβανοί δημοκράτες συζητούμε για τα τεκταινόμενα "απέκει" ερήμην της αδιάφορης ελληνικής πολιτείας. 

Κύπρος - Θράκη - Αιγαίο - Β. Ήπειρος, ακόμη και οι περιφέρειες του ίδιου του ελληνικού κράτους, αντιμετωπίζονται ως βαρίδια  στα πολιτικά σχέδια της αθηνοκεντρικής πολιτικής του ελλαδισμού.  Η "σωστή πλευρά της ιστορίας" επιβάλλει την εγκατάλειψη των χιλιόχρονων εστιών του ελληνισμού.

Διαβούλευση την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 10:30 π.μ., στο κτίριο της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού (Κιλικίας 51 και Καισαρείας, δίπλα στη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, και πλησίον του σταθμού μετρό Νίκαια).


"Φίλοι και φίλες, ο Ελληνισμός διαπερνάται από κρίση ύπαρξης στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Βόρειο Ήπειρο αλλά και στις γηγενείς ελληνικές κοινότητες που βρίσκονται διεσπαρμένες σε άλλα μήκη και πλάτη. 

Η Βόρειος Ήπειρος βιώνει ένα είδος εθνοκάθαρσης και νέας κοπής διωγμούς από τις εντεινόμενες και διαχρονικές πιέσεις, άμεσες και έμμεσες, που ασκούνται στην ευρύτερη Κοινότητα – η οποία ξεπερνά τις αυθαίρετα προσδιορισμένες μειονοτικές ζώνες. 

Παράλληλα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη γενέτειρα, παρατηρείται μια αποστασιοποίηση-απομάκρυνση από τα ζητήματα που αποτελούν συνιστώσες του συνολικού βορειοηπειρωτικού ζητήματος".


ΠΗΓΗ-Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.