Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Στο νησί του Ιπποκράτη…



Του Νίκου Ντάσιου


Κι όμως, εν έτη 2023, στο νησί του Ιπποκράτη μπορεί να φεύγει μια γυναίκα 63ων χρονών από ανεύρυσμα στην καρότσα ενός αγροτικού, καθ’ οδόν  προς το νοσοκομείο ! 

Στην Κω, στη Λέρο, στη Μύκονο, στη Νάξο, στην Πάρο, στη Σάμο, στη Σύρο, στη Σαντορίνη των εκατομμυρίων τουριστών, των βιλών, των καζίνο, των celebrities, η ανθρώπινη ζωή των κατοίκων αναμετριέται με την τραγική της μοίρα κάθε φορά που αναζητείται ασθενοφόρο. 

Στα νησιά του Αιγαίου μας που διεκδικεί ανοιχτά ο Ερντογάν, οι κάτοικοι εξωθούνται από τις διαχρονικές αβελτηρίες του Αθηναϊκού Κράτους που επιδεινώθηκαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης,  να πηγαίνουν για εξετάσεις στην Τουρκία. 

Το ζήτημα είναι βαθύτατα κοινωνικό και εθνικό και δεν προσφέρετε για κομματική εκμετάλλευση στην οποία επιδίδονται οι συνήθεις «εργαλοειοποιητές» των τραγικών συμβάντων, εξίσου συνυπεύθυνοι. Τα κόμματα κι η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να συμφωνήσουν σε προτεραιότητα στην παροχή ισχυρών κινήτρων για την μόνιμη εγκατάσταση και εργασία γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, διασωστών, εκπαιδευτικών με υποδομές για την εργασία και την στέγαση αυτών και των οικογενειών τους, στους ακριτικούς μας τόπους. 

Η άμυνα της χώρας ξεκινάει από την ασφάλεια και το αίσθημα των πολιτών ότι όπου κι αν ζουν στην επικράτεια δεν αποτελούν πολίτες δεύτερης κατηγορίας,   αποπαίδια ενός Κράτους που τους θυμάται μόνο στις εκλογές…..

ΠΗΓΗ:https://www.facebook.com/538669097/posts/pfbid02btAvEpKCHmNYveFSGHg38AJRKYoYseCAKFrTyiF8rszQxXzu6hL3pQbLhAaxQeW7l/
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.