Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Ο Ισραηλινός, ο Κούρδος και η δικαιοσύνη μας


Άρίστος Μιχαηλίδης

Ο Ισραηλινός καθηγητής Γκαλ Λουφτ καταζητείται από την Αμερική για υπόθεση εξαγωγής οπλισμού σε Λιβύη και Κίνα μεταξύ των ετών 2015 και 2023. Συνελήφθη στις 16 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας και το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας εξετάζει αν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το δικαστήριο τον άφησε ελεύθερο, με εγγύηση και περιοριστικούς όρους, μέχρι να εξετάσει την υπόθεση. Ε, είναι κρίμα να φυλακίσει έναν Ισραηλινό! Ισραηλινοαμερικάνος, για την ακρίβεια.

Ο Κούρδος διανοούμενος Κενάν Αγιάς, καταζητείται για τρομοκρατία επειδή κάνει ομιλίες υπέρ των Κούρδων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Τουρκία και οι σύμμαχοί της το θεωρούν αυτό τρομοκρατία. Είναι αναγνωρισμένος πολιτικός πρόσφυγας και ζει στην Κύπρο πάνω από δέκα χρόνια με πολιτικό άσυλο. Συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας στις 15 Μαρτίου και το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας, δεν τον άφησε ελεύθερο, όπως τον ισραηλινοαμερικάνο. Αποφάσισε ότι ο Κούρδος μπορεί να εξαφανιστεί κι ας μην έχει πουθενά να πάει. Οι Κούρδοι δεν είναι το ίδιο με τους Ισραηλινοαμερικάνους. Ούτε οι εξαγωγές όπλων είναι το ίδιο με τον αγώνα του Κουρδιστάν.

Η Κύπρος έκλεισε στη φυλακή τον Αγιάς, όπως τον έκλεισε και η Τουρκία επί δέκα χρόνια, πριν έρθει εδώ να ζητήσει την προστασία μας. Προχτές, το δικαστήριο αποφάσισε να τον παραδώσει στη Γερμανία, που τον ζητά εκ μέρους της Άγκυρας. Ο άλλος, ο Γκαλ Λουφτ, που ήταν ελεύθερος επειδή δεν υπήρχε κίνδυνος να εξαφανιστεί, εξαφανίστηκε.

Ιστορίες του χωρκού μας. Ντρέπομαι και που τα λέω.

Υ.Γ. Μακάρι το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου έγινε έφεση για τον Κενάν Αγιάς, να τον ελευθερώσει και να μας απαλλάξει κάπως από τη ντροπιαστική απόφαση του επαρχιακού δικαστηρίου.


ΠΗΓΗ: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid024B3gqJvEVb27AcvsXR7pfWZeYMp6HpmdYhuejaQYHVffFgiuLcEC8ZmbJnVNg6EGl&id=100021341162883
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.