Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Οι «ομοϊδεάτες» των Γερμανών ….. και οι κατάσκοποι !



Του Βασίλη Στοϊλόπουλου

Οι «ομοϊδεάτες» των Γερμανών  ….. και οι κατάσκοποι ! 


Το ότι ζούμε σε «χώρα λωτοφάγων» είναι σχεδόν αυταπόδεικτο και γνωστό τοις πάσι. Γι  αυτό, επ΄ ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης στο «Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων» στο Σχιστό της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ - και του υποτακτικού συνοδού της Έλληνα υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη - ας υπενθυμίσουμε, όσο και αν τελικά ματαιοπονεί κανείς, μια σχετική με το μεταναστευτικό ιστορία κατασκοπίας που επιμελώς αποσιωπήθηκε από τα χειραγωγούμενα ελληνικά ΜΜΕ. 
Πριν δύο χρόνια, όταν πυρπολήθηκε από μετανάστες «το κολαστήριο της Μόριας» στη Λέσβο, και ύστερα από πολύμηνη έρευνα της ΕΥΠ, της αντιτρομοκρατικής και άλλων σχετικών φορέων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα εναντίον οργανωμένου κυκλώματος αποτελούμενο από 35 συνολικά αλλοδαπούς (26 Γερμανοί, 2 Ελβετοί, 1 Γαλλίδα, 1 Ισπανός, 1 Βουλγάρα, 1 Νορβηγός, 1 Αυστριακή, και 2 μετανάστες από Ιράν και Αφγανιστάν), μέλη γνωστών Μ.Κ.Ο (*). 
Η κατηγορία ήταν «διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της νήσου Λέσβου». Τα - κατά περίπτωση - αδικήματα αφορούσαν : «συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κατασκοπεία, παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης». 
Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο οι ΜΚΟ που κατηγορούνταν ήταν γερμανικές και συγκεκριμένα :  “Sea Watch e.V.”, “Mare Liberum e.V.”, “FFM e.V.” / AlarmPhone, “Josoor International Solidarity”, Διαδικτυακή πλατφόρμα χαρτογράφησης : Watch The Med. Με διεύθυνση : Gneisenaustr. 2a, 10961 Berlin και τηλεφωνική σύνδεση : +33486517161 AlarmPhone. Σύμφωνα δε με επώνυμες καταγγελίες οι γερμανικές «φιλομεταναστευτικές» ΜΚΟ θεωρούνται «το μακρύ χέρι» του γερμανικού ΥΠΕΞ που προΐσταται η φιλοξενούμενή μας κα Μπέρμποκ. 
Σήμερα κανείς δεν αναφέρεται στο θέμα αυτό. Προφανώς επειδή είμαστε και «δεδομένοι» ποικιλοτρόπως. Εξάλλου, η Πράσινη κα Μπέρμποκ ομολόγησε σήμερα ότι οι Γερμανοί έχουν στην Αθήνα «ομοϊδεάτες» στο μεταναστευτικό και σε πολλά άλλα θέματα «αξιών». Με την Ελλάδα πάντως ως «buffer State της Ε.Ε.» στο μεταναστευτικό, αλλά και ευχαριστημένο «μαντρόσκυλο», παρά τις συνεχείς κατηγορίες εναντίον της. Όπως για παράδειγμα αυτές της ομοϊδεάτισσας της Μπέρμποκ και αντιπροέδρου της Γερμανικής Βουλής κας Κάτριν Γκέρινγκ Έκαρντ που μόλις πριν ένα μήνα ζήτησε κυρώσεις κατά της Ελλάδας για δήθεν παράνομες επαναπροωθήσεις (pushback) μεταναστών, όπως κάνει και η Τουρκία. Αλλά και της ίδιας της Μπέρμποκ που δήλωσε κατηγορηματικά τότε ότι «τα γεγονότα και οι καταγγελίες θα πρέπει να διερευνηθούν πλήρως. Δεν πρέπει να επαναληφθούν».
Ο ελληνικός λαός θα μάθει όμως ποτέ τι απέγιναν αυτές οι βαριές κατηγορίες εναντίον των εν λόγω ΜΚΟ; Γιατί τέτοια ένοχη σιωπή των πάντων εδώ και δύο χρόνια; Μήπως γιατί είναι γερμανικές και οι 26 από τους 35 κατηγορούμενους Γερμανοί κι εμείς απλά «δεδομένοι» και «ομοϊδεάτες» των Γερμανών ;


ΠΗΓΗ:Στοϊλόπουλος Βασίλης φβ
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.