Σάββατο 16 Απριλίου 2022

O πουτινισμός


Ο δυτικός κόσμος (και οι εδώ λακέδες του) βρήκαν τον εχθρό που έχουν ανάγκη για να δώσουν κάποιο νόημα στη ζωή τους. Τα έθνη- κράτη τους έχουν παύσει καιρό να υπάρχουν. Αυτό αποδεικνύεται και από το ότι οι ίδιοι που είναι υπέρ του κράτους της Ουκρανίας και κατά των Ρώσων, όταν τους λες για την Τουρκία, σου απαντάνε ότι με το πρώτο τσαφ θα φύγουν από την χώρα.

 Άρα, ο εθνισμός τους δεν υπάρχει. Είναι ένα ιδεολόγημα, το οποίο δημιουργήθηκε από τους δυτικούς για κατανάλωση στην Ανατ. Ευρώπη και, οσονούπω, στην Ασία. Μάλιστα, προβάλλουν και μία εικόνα δημοκρατίας και δικαιωμάτων (υπέρ των ζώων συντροφιάς, της ευθανασίας, των αμβλώσεων, των ΛΟΑΤΚΙ, όχι όμως των εργατικών αντίστοιχων), δήθεν αντιθετικά προς τα δεδομένα αυταρχισμών όπως η Ρωσία και η Κίνα (που ουρλιάζουν στα μπαλκόνια της Σαγκάης από την καραντίνα..) 

Πουλάει το ιδεολόγημα, διότι, πέραν των hi tech νεοφιλελεύθερων, έχουν διαμορφώσει κοινωνίες πλαδαρές και αρκούντως αμόρφωτες, φοβικές και καταναλωτικές. Πριν από λίγα χρόνια ήταν που ένιωθα ευχαρίστηση για τις τρομοκρατικές ισλαμιστικές επιθέσεις, όχι γιατί μου αρέσει η βία, πολύ περισσότερο ο υποτίθεται ισλαμισμός, αλλά διότι έδειχναν αυτές οι επιθέσεις πόσο φοβισμένη και υποκριτική είναι η γερασμένη και άτεκνη κοινωνία της Δύσης. Ο Γάλλος Ουελμπέκ ακόμα εκτελεί χρέη ιατροδικαστή πάνω στο πτώμα της Δύσης, αλλά και αυτός θα βαρεθεί. 

Η ιστορία, λοιπόν, θα συνεχίσει τον δρόμο της, χωρίς να κυττά τη δική μας θανατίλα. Τα έθνη και οι πουτινίσκοι που είναι πρόθυμα ή και αναγκασμένα να θυσιαστούν, έχουν μέλλον, όχι η Ευρώπη, που μάλιστα παρεξηγήθηκε με το persona non grata του Ζελένσκι.

ΠΗΓΗ:https://manolisgvardis.wordpress.com/2022/04/14/o-%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.