Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Ο σύγχρονος κόσμος δεν αρχίζει και τελειώνει στη Δύση…



"Σήμερα ο πληθυσμός της γης ανέρχεται σε 7,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Στην Ασία ζει, εργάζεται και καταναλώνει το 59,5% του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού. Ακολουθεί η Αφρική όπου ζει το 17,2%, έπεται η Ευρώπη (συνολικά) με το 9,6%, μετά η Λατινική Αμερική με το 8,4% και στην προτελευταία θέση η Βόρειος Αμερική με το 4,7%.

Το σύνολο του παγκόσμιου ΑΕΠ, σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης, σύμφωνα με τα στοιχεία (2017) του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι περίπου 130 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στις έξι πρώτες θέσεις βρίσκουμε, πρώτη την Κίνα με 23,3 δισ., ακολουθούν οι ΗΠΑ με 20, η Ινδία με 9,5 η Ιαπωνία με 5,5, η Γερμανία με 4,2 και στην έκτη θέση βρίσκουμε τη Ρωσία με τέσσερα δισ. Στην Ασία παράγεται το 55% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Και ας μην ξεχνάμε ότι πάνω ακριβώς από την Ασία, βρίσκεται η αχανής και ανεκμετάλλευτη Σιβηρία.

Ο κόσμος λοιπόν δεν αρχίζει στις ΗΠΑ και δεν τελειώνει στην Ευρώπη. Οι εξελίξεις αυτές, που έχουν θορυβήσει τις παραδεισιακά πλούσιες χώρες της Δύσης, έχουν οδηγήσει το βαθύ αμερικανικό κράτος εδώ και χρόνια σε σχέδια για να εμποδίσουν την ηγεμονία της Κίνας σε όλα τα επίπεδα. Και τα κυρίαρχα εργαλεία για αυτό, είναι οι πολεμικές πιέσεις.

Το φυσικό αέριο

Πάμε τώρα στο φυσικό αέριο που θεωρείται καθαρή ενέργεια και έχει κυριαρχήσει στον σύγχρονο κόσμο. Με βάση τα παγκόσμια αποθέματα που μέχρι σήμερα έχουν γίνει γνωστά, στην πρώτη θέση βρίσκουμε τη Ρωσία με 47.798 κυβικά χιλιόμετρα, ακολουθεί το συνεργαζόμενο με τη Μόσχα Ιράν με 33,9, μετά το Κατάρ με 23,8, οι ΗΠΑ με 13 και το Τουρκμενιστάν με 11,3. Στην παραγωγή υγροποιημένου αερίου έχουμε κυρίως τέσσερις χώρες: Την Ρωσία, τις ΗΠΑ, το Κατάρ και την Αλγερία. Παρατηρώντας τα στοιχεία αυτά, μεταφορά με αγωγούς στην Ευρώπη μπορούν να προσφέρουν φυσικό αέριο η Ρωσία, το Ιράν και το Τουρκμενιστάν..."

Όλο το άρθρο...


Ο σύγχρονος κόσμος δεν αρχίζει και τελειώνει στη Δύση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.