Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ... ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ...
ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ
ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ






Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΕΡΟΞΕΤΑΣΤΗΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΦΕΡΦΟΣ, ο λογοκριτής του facebook, ο οποίος είναι καταφανώς πολιτικά ορθός, όπως ήταν και ο Μέτερνιχ την εποχή της Μεγάλης Επανάστασης των Ελλήνων, αποφάσισε:

ΣΚΛΑΒΙΑ στους καταπιεσμένους λαούς, ΣΤΑ ΣΙΔΕΡΑ κάθε Ρήγας και κάθε επαναστάτης.
 
ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΤΟΝ ΟTΣΑΛΑN
ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΤΟ KOΥΡΔIΣTΑΝ
ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ
ΣΚΛΑΒΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΑΟ ΠΟΥ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Τώρα εμείς γιατί καθημερινά για ώρες ζητάμε φιλοξενία και χώρο για ανταλλαγή μνμ και συναισθημάτων στους δεσμώτες της σκέψης μας είναι μεγάλο ερωτηματικό!
Τις τελευταίες ημέρες, κατέβηκαν αρκετές αναρτήσεις μου με θέμα τον Οτσαλάν.
Εδώ και δύο χρόνια στο μπλογκ μου "ΓΕΡΟMOΡΙΑΣ" έχει απαγορευτεί κάθε δυνατότητα ανάρτησης στο Facebook ή κοινοποίησης μέσω messenger αναρτήσεων.

Απ' ότι φαίνεται το "ΜΕΤΑ-ΣΥΜΠΑΝ" του κ. Ζούκερμπεργκ είναι ΕΔΩ...

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αριστόβουλος Μάνεσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πριν αποπεμφθεί από το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967 αναφώνησε:

“...Μην επιτρέψετε να σας εξανδραποδίσουν. Διατηρήστε, μέσα στους ζοφερούς και άρρωστους καιρούς, άγρυπνη και ανυπόταχτη τη σκέψη σας, περιφρουρήστε την άγια υγεία και ρωμαλεότητα της ψυχής σας, κρατήστε στητό και αγέρωχο το ωραίο ανάστημά σας.

Και αν η εξουσία – που τη συμφέρει να έχει παθητικούς και πολιτικά αδιάφορους υπηκόους – σας πει ότι έτσι κάνοντας δεν είστε φρόνιμοι και νομοταγείς πολίτες, αποδείξετε της ότι καλός πολίτης είναι μόνον ο ελεύθερος πολίτης, ο συνειδητός, ενεργός και υπεύθυνος πολίτης.
 
Και θυμίστε της ό,τι ο Περικλής είχε πει στον "Επιτάφιο": όποιος αδιαφορεί για τα πολιτικά πράγματα του τόπου του είναι όχι φιλήσυχος, αλλά άχρηστος, "αχρείος" πολίτης. Και μην ξεχνάτε, στις σημερινές δύσκολες για την πατρίδα και το λαό μας περιστάσεις, τα λόγια του ποιητή – και θέλω με αυτά να σας αποχαιρετίσω:

Όσοι το χάλκεον χέρι
βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχωσι.
Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία.”

 

ΠΗΓΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.