Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 200η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΗΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 200η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ


Η κυβέρνηση της Ο.Δ. της Γερμανίας δεν απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην Ελληνική Δημοκρατία για την 200η επέτειο της Επανάστασης του 1821 αλλά το ανέθεσε να το πράξει ο εντελώς ανίσχυρος έως διακοσμητικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σταϊνμάιερ.

Την ίδια μέρα, 25 Μαρτίου 2021, η Ε.Ε., που ελέγχεται απόλυτα από τη Γερμανία, ανέβαλε το ζήτημα της εξέτασης κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας για την παραβατική και αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο συμπεριφορά της για τον Ιούνιο του 2021.

Επίσης, ανήμερα, 25ης Μαρτίου, 200 χρόνια από την Επανάσταση, η Γερμανική Βουλή απέρριψε, παρουσία της πρέσβειρας της Ελλάδας - με συντριπτική πλειοψηφία - , μετά από "πολύ συγκινητικές τοποθετήσεις" από τους εκπροσώπους - όλων των κομμάτων - για τα "εγκλήματα των ναζί" στην Ελλάδα, την Κοινοβουλευτική Πρόταση Έκδοσης Ψηφίσματος του "Κόμματος των Πρασίνων" με τίτλο "80 Χρόνια μετά την εισβολή της Βέρμαχτ (6/4/1941) στην Ελλάδα, - "Είναι καιρός να προχωρήσουμε στις πρωτοβουλίες καλλιέργειας μνήμης" για τα συμβάντα του παρελθόντος και στις πολιτικές εμβάθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
ΟΠΩΣ, και την "Πρόταση ξεχωριστού Ψηφίσματος, του "Κόμματος της Αριστεράς" με τίτλο -
"Η Γερμανία πρέπει να αναγνωρίσει ως νόμιμες τις ελληνικές διεκδικήσεις για την καταβολή Επανορθώσεων στην Ελλάδα".

Επιθυμούν βεβαίως υπό την αιγίδα και την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ο. Δ. Γερμανίας, να διδάξουν την ιστορία της Κατοχής στα Ελληνόπουλα. Βάζουν πλάτη βέβαια και κάποιοι ειρηνόφιλοι, "διεθνιστές" Έλληνες Πανεπιστημιακοί (απεχθάνονται τον Αθανάσιο Διάκο και τα αίματα).

Οι Γερμανοί δεν ξεχνούν ποτέ τους «φίλους» τους ! Ούτε και τους εχθρούς τους, βέβαια!

Ο Βασίλης Στοϊλόπουλος , σε παλιότερη ανάρτησή του μας το θυμίζει:

Μπορεί οι Γερμανοί να αρνούνται πεισματικά να καταβάλουν στην Ελλάδα τα οφειλόμενα των πολεμικών επανορθώσεων για τις τεράστιες καταστροφές και εκτελέσεις της κατοχικής περιόδου. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει, 74 χρόνια μετά το τέλος του Β΄ παγκοσμίου Πολέμου, να καταβάλουν ακόμα συντάξεις για πρώην ξένους εθελοντές στρατιώτες των Waffen-SS και συνεργάτες των ναζί που διαβιούν σήμερα στο εξωτερικό.
Συνολικά, περίπου δύο χιλιάδες είναι οι υποστηριχτές των ναζί που δικαιούνται σήμερα τη σύνταξη για τις εγκληματικές τους πράξεις στη διάρκεια του ναζιστικού καθεστώτος. Και μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστορικό Martin Göllnitz, στο πλαίσιο ενός διατάγματος που εξέδωσε ο ίδιος ο Χίτλερ.
Το μηνιαίο κόστος για τη Γερμανία ανέρχεται σήμερα στις 778.000 ευρώ. Ο νόμος παραμένει σε ισχύ παρά τις έντονες διαμαρτυρίες, ακόμα και του Εβραϊκού Κεντρικού Συμβουλίου της Γερμανίας. Τελικά φαίνεται ότι το πρόβλημα κάποια στιγμή θα το λύσει ο χρόνος, καθώς τον τελευταίο μήνα πέθαναν 33 από αυτούς. Ένα είναι πάντως βέβαιο.
Οι Γερμανοί δεν ξεχνούν και ανταμείβουν για μια ζωή όσους τους εξυπηρετούν στα σχέδιά τους, ανεξαρτήτως καθεστώτος. Κάτι που βλέπουμε και σήμερα με τις διάφορες επιβραβεύσεις (Τσίπρας, Μπουτάρης κ.α.).
Για την ιστορία :
Στους στρατιώτες του Χίτλερ από «ξένους λαούς» που πολέμησαν στο πλευρό του στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου περιλαμβάνονταν: Γάλλοι (μεραρχία «Καρλομάγνος»), Ολλανδοί, Φλαμανδοί, Βαλώνοι, Δανοί, Ιταλοί, Λευκορώσοι, Ρώσοι (Ρωσικός Απελευθερωτικός Στρατός / Rona), Ουκρανοί (“Banderowzy”), Ούγγροι, Λετονοί, Εσθονοί, Ελβετοί, Φινλανδοί, Νορβηγοί (Μεραρχία «Βίκινγκς»), Τάταροι, Αλβανοί (Μεραρχία «Σκεντέρμπεης»), Κοζάκοι, Βόσνιοι μουσουλμάνοι (Μεραρχία «Χατζάρ») κ.α. (βλέπε εθνόσημα). Ακόμη και Ινδοί.
* Η δεύτερη φωτογραφία από τη Γερμανο–Τουρκική Συνθήκη Φιλίας. Το σύμφωνο μη επίθεσης υπεγράφη μεταξύ της Ναζιστικής Γερμανίας και της Τουρκίας στις 18 Ιουνίου 1941 στην Άγκυρα από τον Γερμανό πρέσβη στην Τουρκία, τον Φραντς φον Πάπεν και τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σουκρού Σαράτζογλου.


Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.