Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ (ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Γιώργος Φίλης: Η Ελλάδα συμφώνησε οι εταίροι να αποφασίσουν τι είναι δικό μας, κατά το συμφέρον τους 



Από την εκπομπή «Σε γνωρίζω από την κόψη» με τον Αντώνη Κοκορίκο, στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά 90.1 FM, της 20-12-2020.

Κ. Γρίβας - Μ. Χριστοδουλίδης: Όλα τα ΣΥΝ και το 1 ΠΛΗΝ των RAFALE – Οι αρχές για επιλογή φρεγατών



Καθηγητής Κώστας Γρίβας και Σμήναρχος Μιχάλης Χριστοδουλίδης μιλούν επίσης για: Φρεγάτες Belhara και συμμαχία με Γαλλία, που χάλασε λόγω Γερμανίας, φρεγάτες Ολανδίας, Αγγλίας, Δανίας, ΗΠΑ (MMSC) και τα οπλικά συστήματα μακρού βεληνεκούς που χρειάζεται να έχουν, όπως θέλει το Πολεμικό Ναυτικό, για να αντιμετωπίσει την Τουρκία. Οι αρχές για επιλογή φρεγατών, όπως της επιθυμεί το Πολεμικό Ναυτικό. Κάποιοι συνειδητά καταπολεμούν τις εγχώριες προσπάθειες ανάπτυξης οπλικών συστημάτων. Ελληνικά, radar αντί drone και drone, δεν αξιοποιούνται από το κράτος. Γιατί; Από την εκπομπή «Αυτή είναι η λύση» με τον Βαγγέλη Φανίδη, της 23-12-2020. Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Τετάρτη στις 20:00 από τον τηλεοπτικό σταθμό Alert.

Γιώργος Φίλης: Σύντομα θα πληρώσουμε τη ζημιά από ευγένειά μας προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής




Πραγματικές οι κυρώσεις των ΗΠΑ προς Τουρκία. Ο διάλογος που θέλουν οι Τούρκοι, είναι ουσιαστικά μια άνευ όρων παράδοση της Ελλάδος. Τα σχέδια Ερντογάν για Λιβύη, Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, περνάνε μέσα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το σχέδιο Ερντογάν, να κάνει πρωτεύουσα της Τουρκίας την Κωνσταντινούπολη, το 2023, επηρεάζει και τις εξελίξεις στην Ελληνική Θράκη.

Σταύρος Λυγερός: Οι Ευρωπαίοι θα λύσουν Ελληνοτουρκικά με βάση τα συμφέροντά τους, όχι τα ελληνικά



Καθαρή ήττα της Ελλάδας στη Σύνοδο κορυφής. Γελάνε σε βάρος μας τα ΥΠΕΞ όλης της ΕΕ, Ισραήλ, Εμιράτων, Αιγύπτου, με το άδειασμα Μητσοτάκη σε Δένδια. Στη Σύνοδο Κορυφής αφήσαμε χώρο στους Ευρωπαίους να κάνουν παιχνίδι. Αρνηθήκαμε συμμαχία στη Γαλλία. Πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για αυτό. Εγκαταλείψαμε φρεγάτες Belhara και προχωράμε για προμήθεια φρεγατών MMSC που είναι ακατάλληλες. Εγκαταλείψαμε τον Χάφταρ. Στην κυβέρνηση θεωρούν παρωχημένες τις συμμαχίες, που αποτελούσαν πράγματα του 19ου και του 20ού αιώνα. Οι Ευρωπαίοι θα επιλύσουν τα Ελληνοτουρκικά με βάση τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας. Θα μπορούσαμε να φτιάχνουμε μόνοι μας πυραύλους. Αποσπάσματα με όσα είπε ο Σταύρος Λυγερός στη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Άρδην στις 11-12-2020 με θέμα: «Τουρκία: Το πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Συνόδου δεν είναι μόνο η Γερμανία» Μίλησαν οι: Σάββας Καλεντερίδης, γεωπολιτικός αναλυτής Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας – επικεφαλής Άρδην Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος – επικεφαλής slpress.gr Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος

Γιάννης Μάζης: Με έχουν κόψει ΣΚΑΙ και ΕΡΤ. Τη φωνή διανοουμένων τη φιμώνουν κυβερνήσεις σε παρακμή



Επίσης: Διερευνητικές επαφές με Τουρκία, πολυμερής διάσκεψη για Μεσόγειο, ο Ερντογάν ανιχνεύει στάση ΗΠΑ από Τραμπ σε Μπάιντεν, λίστα Καλίν, πιέσεις Γερμανίας, Μισέλ, Μπορέλ, Μέρκελ, μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης, για διάλογο άνευ όρων, ΟρούτςΡέις, Μαπαρμπαρός κλπ. Από ΕΡΤ ήμουν κομμένος και επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη στον τηλεοπτικό σταθμό “Antena”.


ΠΗΓΗ: Neocleous
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.