Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ- Τα παιδιά της 5ης φάλαγγας


Είπα κι εγώ ... που είναι αυτά τα παιδιά της 5ης φάλαγγας , καιρό είχα να τα δω ... μήπως αρρώστησαν από κορονοϊό;
Α μπα ... αυτούς δεν τους πιάνει τίποτε . Έτσι καλοζωισμένοι όπως είναι έχουν απ' τα πιο ανθεκτικά ανοσοποιητικά συστήματα . Δεν τους πιάνει λαδόκαπνος .
Αθηναϊκά ΜΜΕ λοιπόν , κατηγορούν τους Έλληνες της Κύπρου για το βέτο – Βλέπετε ... "Δεν είναι αρκούντως εθελόδουλοι (όπως οι αρθρογράφοι τους)"

1) Σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα τα ΝΕΑ (22/9/20), ο Ηλίας Κανέλλης στην στήλη «Ενστάσεις» αναφερόμενος στην στάση της Λευκωσίας στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ, αναφέρει χαρακτηριστικά «Χθες η Κύπρος κατάφερε ένα μεγάλο πλήγμα στο πολιτικό και ανθρωπιστικό προφίλ της Ευρωπαϊκής Ένωσης». 

2) Στην ίδια εφημερίδα τα ΝΕΑ, στην στήλη Αγιογραφίες (21/09/20) ο Μιχάλης Μητσός επικαλείται την αναφορά της Guardian, πως «όλοι είναι εξοργισμένοι και ενοχλημένοι» για επιμονή της Λευκωσίας με χρήση βέτο στο θέμα των κυρώσεων για Λευκορωσία και η στάση της αυτή «θα έχει συνέπειες για την Κύπρο».

Στο ίδιο πλαίσιο με τον προηγούμενο αρθρογράφο, αναφέρει πως «η βασική αιτία των επιθετικών κινήσεων (της Τουρκίας), που προκάλεσαν την τελευταία παρατεταμένη κρίση στο Αιγαίο, είναι η πρόθεση της Κυπριακής ηγεσίας να εκμεταλλευτεί μονομερώς τους θαλάσσιους πόρους».

3) Η ιστοσελίδα Protagon αναφέρει πως Η ενέργεια του κύπριου υπουργού Εξωτερικών να μπλοκάρει ένα ενιαίο κείμενο κατά του Λουκασένκο επειδή δεν υπήρξε παράλληλη δράση κατά της Τουρκίας, πανηγυρίστηκε στη Λευκωσία ως νίκη απέναντι «στους τακτικισμούς της Γερμανίας και του Μπορέλ»., ωστόσο μπορεί να έχει άλλες επιπλοκές. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η αποτυχία των υπουργών Εξωτερικών να συμφωνήσουν σε ένα ενιαίο νομικό κείμενο είναι ένα σοκ, κυρίως για τους λευκορώσους διαδηλωτές, που εδώ και εβδομάδες δίνουν τον δικό τους αγώνα για δημοκρατία στους δρόμους της πατρίδας τους και τώρα βλέπουν την Ευρώπη να τους γυρίζει την πλάτη.

Μην ξεχάσετε τα ονόματά τους, θα τους βρίσκουμε συνέχεια μπροστά μας . Η καλοπληρωμένη παραδημοσιογραφία είναι πολυγραφότατη

ΠΗΓΗ: Dimitris Zafeiris
Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.