Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Το θυσιαστικό παράδειγμα του Γιώργου Μπαλταδώρου και εμείς

Το θυσιαστικό παράδειγμα του Γιώργου Μπαλταδώρου και εμείς

Του Γιώργου Ρακκά
Ο Γιώργος Μπαλταδώρος υπήρξε αυτό που λέμε «δημόσιος λειτουργός» με όλη την σημασία της λέξης, που σήμερα την έχουμε ξεχάσει. Το λειτούργημά του, είχε να κάνει με την διαφύλαξη του υπέρτατου δημόσιου αγαθού της ελληνικής πολιτείας, κάθε πολιτείας γενικότερα: Την άμυνά της, δηλαδή, της ελευθερίας και της ακεραιότητάς της.
Αρκετά όμως με την στεναχώρια της ομφαλοσκόπησης. Στα ύψη που υπεράσπισε ο Μπαλταδώρος με την ζωή του, αυτήν ακριβώς την ελευθερία και την ακεραιότητα, ο αέρας είναι πολύ πιο καθαρός κι η διαύγεια μεγαλύτερη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν πετάνε δοκιμάζοντας τους εαυτούς τους σε οριακές συνθήκες για τα δεκατρία – δεκαπέντε κατοστάρικα· ξέρουν πολύ καλά τι υπερασπίζονται.
Το θυσιαστικό παράδειγμα του πιλότου της Π.Α. είναι προϊόν αυτής της διαύγειας και είναι ύψιστη πράξη αλτρουισμού προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας: Έπεσε αντιστεκόμενος στις καθημερινές μικροεισβολές μιας επεκτατικής σκοταδιστικής στρατοκρατίας, που κατατρέχει αυτόν τον λαό κι αυτόν τον τόπο από το 1071, χίλια σχεδόν χρόνια, σε όλες τις φάσεις που διήλθε από τότε.
Αξίζει, λοιπόν, να του υποκλιθούμε.
Υ.Γ.: Πολλοί απορούν με χυδαίες αντιδράσεις. Τα’ χει εξηγήσει ο Σαββόπουλος σαράντα χρόνια πριν στο Μακρύ Ζεϊμπέκικο για τον Νίκο, της Ρεζέρβας: «Η σύμβασή τους διαισθάνθηκε σ’ αυτόν μιαν άλλη απειλή». Όταν τέτοια παραδείγματα συστήνουν το μέτρο, άνθρωποι σαν κι αυτήν φαντάζουν νανοσκοπικοί…
ΠΗΓΗ:http://ardin-rixi.gr/archives/207755
 Ανάρτηση από:geromorias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.